Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφήμιση για κτίρια ενεργειακής κατηγορίας Α+ (χρήση φωτοβολταϊκων)


TomA

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

το τελευταίο διάστημα έχω ακούσει στο ραδιόφωνο κάποιες διαφημίσεις, όπως επίσης έφτασαν στα χέρια μου κάποια διαφημιστικά φυλλάδια τα οποία διαφημίζουν εταιρίες οι οποίες σου κατασκευάζουν σπίτι Ενεργειακής Κατηγορίας Α+ ή και Α.

 

Η απορία μου είναι η εξής :

 

Οι συγκεκριμένες εταιρίες, συνδέουν την Ενεργειακή Κλάση Α+ με τα φωτοβολταϊκά στη στέγη και αυτά με την σειρά τους με την αποπληρωμή του δανείου που θα πάρεις για να κατασκευάσεις το κτίριο. Αναφέρουν κιόλας ότι οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες (!) να σου δώσουν δάνειο στην περίπτωση που τους αποδείξεις ότι θα κατασκευάσεις κτίριο Κατηγορίας Α+. Πέρα από το τραπεζικό κομμάτι όμως (που δεν με ενδιαφέρει να το εξετάσω σε αυτή τη φάση) απορώ πως ένα κτίριο μπορεί να βγει Κατηγορίας Α+, όταν τοποθετείς Φωτοβολταϊκά Συστήματα για πώληση του ρεύματος στη ΔΕΗ ???? Το συγκεκριμένο σύστημα δεν συμμετέχει στην λειτουργία του κτιρίου (θέρμανση, ψύξη, ΖΝΧ). Που πατάνε οι συνάδελφοι ενεργειακοί επιθεωρητές και βγάζουν το κτίριο κατηγορία Α+ ?

Link to comment
Share on other sites

Όποιος έβαλε αυτή την διαφήμιση μάλλον δεν είναι μηχανικός ή έχει ακούσαι ράδιο αρβύλα.

 

Στην ΤΟΤΕΕ 20701-4, σελ 19, αναφέρει σαφέστατα για το ΠΕΑ :

"Η καταγραφή των φωτοβολταϊκών (ΦΒ) αφορά στην περίπτωση που το κτίριο διαθέτει φωτοβολταϊκά για κάλυψη του συνόλου ή μέρους των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια του προς επιθεώρηση κτιρίου/ τμήματος κτιρίου και όχι για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που εγχέεται στο δίκτυο."

 

Προφανώς είναι δύσκολη η κατάταξη Α+ αν δεσμεύσης ωφέλιμο χώρο για κατασκευή Φ/Β συνδεδεμένο με την ΔΕΗ.

 

Ποιος έβγαλε τις διαφημίσεις; Έχεις link;

Link to comment
Share on other sites

Οι διαφημίσεις πλέον είναι μέσα στο ψέμα. Όχι μόνο η συγκεκριμένη, που δεν έχω δει), αλλά γενικότερα.

Λένε ότι θέλουν και με μικρά γράμματα γράφουν όλη την αλήθεια.

Εύκολα και εγώ βγάζω μια διαφήμιση για κτήρια Α+ και με μικρά γράμματα γράφω πως χρειάζονται και 40.000 ευρώ για αυτόνομο φβ σύστημα

Link to comment
Share on other sites

Στο Internet δεν τους έχω ψάξει για να σου δώσω Link. Εδώ στη Θεσσαλονίκη έχω ακούσει τρεις στο ραδιόφωνο και έναν τέταρτο που διάβασα διαφημιστικό φυλλάδιο.

Ακριβώς το ίδιο πράγμα είχα διαβάσει και εγώ στις ΤΟΤΕΕ και μετά από κάποια ΠΕΑ και κάποιες ΜΕΑ κατάλαβα ότι κατηγορία Α είναι δύσκολο να βγει χωρίς κάλυψη αναγκών από ηλιακή ενέργεια.

Άρα εδώ ή οι συνάδελφοι επιθεωρητές βγάζουν γιαλατζί ΠΕΑ ή οι εταιρίες για μια ακόμη φορά πουλάν φύκια για μεταξωτές κορδέλες ! ....

Edited by TomA
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Υπάρχει Α+, ιδιαίτερα αν πρόκειται για μονοκατοικία σε μεγάλο οικόπεδο υπάρχουν πολλές λύσεις, απλά δεν συμφέρει να το φτιάξει κανείς.

 

Αν αμφιβάλλει κάποιος πάμε σε συμβολαιογράφο για συμφωνητικό. Θα φτιάξω την μελέτη (αρχιτεκτονικά, Η/Μ, αυτοματισμούς) για Α+ και θα καλέσει τρίτον επιθεωρητή για να επαληθεύσει την κατηγορία. Αν είναι όντως Α+ θα πληρώσει τις μελέτες και την κατασκευή με εμένα εργολάβο (εργολαβικό όφελος <10%), αν δεν είναι του κάνω δώρο τις μελέτες.

 

:wink:

Link to comment
Share on other sites

http://www.assa.com.gr/adIliko/assa.1.pdf

εδώ μπορεί να σου δίνουν μόλις Α, και όχι Α+, αλλά έχεις τζάμπα σπίτι...........

γύρευε τι γίνεται και εδώ!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.