Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιά είναι η νομική αξία των διευκρινιστικών εγκυκλίων;


Recommended Posts

Ξέρεις κανένα ...βλάκα, που να παραδέχεται ότι, λέει ...βλακείες;

Link to comment
Share on other sites

Θα το επαναλάβω αλλά συμφωνώ με τον ssouanis ότι οι διευκρινιστικές εγκύκλιοι και οι Ε/Α έχουν νομική ισχύ. Φέρουν το λογότυπο του ΥΠΕΚΑ. Εδώ τα δικαστήρια αναγνωρίζουν (υπο προϋποθέσεις) το εθιμικό δίκαιο, αφού όλοι οι μηχανικοί ακολουθούν τις Ε/Α κατά κάποιον τρόπο έχουν επικυρωθεί "εθιμικά" και μάλιστα, επίσης εθιμικά, οι τελευταίες καταργούν τις πρώτες. Και επιπλέον δεν υπάρχει δόλος.

Αν δεν είχαν καμία αξία, τότε να μην τις διαβάζουμε καθόλου.

Edited by Julius Caesar
Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά κάτι λάθος καταλάβατε.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν με υποχρεώνει κανένας να διαβάσω τις απαντήσεις και κανένας δεν μπορεί να μου πει τίποτα αν τηρώ τον νόμο.

 

υ.γ. Εθιμικό δίκαιο είναι οι άγραφοι νόμοι.... Δηλαδή είναι άγραφος νόμος να διαβάζουμε τις απαντήσεις; Επίσης το εθιμικό δίκαιο θα πρέπει να τυγχάνει μακροχρόνιας εφαρμογής για να γίνει εθιμικό...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλησπέρα Συνάδελφοι,

 

εγκύκλιοι και λοιπά έγγραφα δε θέτουν κανόνες δικαίου, δεν αποτελούν εκτελεστές διοικητικές πράξεις και άρα δεν επάγονται έννομες συνέπειες και έχουν μη δεσμευτική ισχύ, η οποία δε δύναται να δημιουργήσει νόμιμη προσδοκία στο διοικούμενο ότι δύναται να ικανοποιηθεί δικαστικά.

Edited by Antiermitianos
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Συνάδελφοι,

 

ενδεχομένως το ανωτέρω άρθρο που παρέθεσε ο Συνάδελφος KF να αφορά τις συγκεκριμένες εγκυκλίους. Όπως λέμε φωτογραφική διάταξη. Ειδάλλως, γενικά από τη νομολογία αλλά και σχετικώς τελευταίως προκύπτει ότι είναι "Άνευ εκτελεστότητας οι ερμηνευτικοί εγκύκλιοι (ΣτΕ 844/2013 Τμ. Β΄)." Βέβαια, χρήσιμο θα ήταν να μας διαφώτιζε και κάποιος νομικός. 

Edited by Antiermitianos
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.