Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκά σε δώμα χωρίς τρύπημα για στήριξη των βάσεων


Recommended Posts

Καλημέρα,

 

Λέγεται από πολλούς σαν πρόταση η κατασκευή πέδιλων από μπετό και στήριξη των βάσεων εκεί. Αλλά έτσι κι αλλιώς - και παρακαλώ διορθώστε με εάν κάνω λάθος - θα πρέπει οι βάσεις να έχουν τελικά μόνιμη σύνδεση με το μπετόν της ταράτσας. Άρα, ακόμα και στην περίπτωση που κατασκευαστούν πέδιλα θα πρέπει τα πέδιλα να "δέσουν" επάνω στο μπετόν της πλάκας.

 

Σχετικά με τα χημικά αγκύρια, τα έχω χρησιμοποιήσει σε δώμα με μόνωση (ασφαλτόπανο, DOW 10cm και χαλίκι) και δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα. Τώρα βέβαια εάν μετά από 10 χρόνια παρουσιασθεί πρόβλημα υγρασίας, αυτό δεν το γνωρίζω. Το σωστό είναι πάντως όταν χρησιμοποιείς αγκύρια να ακολουθείς πιστά την διαδικασία έγχυσης που ορίζει ο κατασκευαστής (μαζί με τα απαραίτητα εργαλεία)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Στους Ευρωκωδικες δεν υπαρχουν "ειδικα νοτιάδες" και επειδη αερα μπορει να εχουμε απο ολες τις "μπαντες", επαναλαμβανω : δεν

ειναι υπερβολή αλλά υποχρέωση του μηχανικου να συμπεριλάβει με τους κατάλληλους συντελεστες δράσης την ταυτοχρονη επηρρεια και των τριων φαινομενων που προαναφεραμε (σεισμος-χιονι-ανεμος).

 

Επίσης είναι και υποχρέωση των βασάδων να έχουν και συντελεστή ασφαλείας πάνω σε αυτά τα φορτία αλλα είναι ψιλά γράμματα στην Ελλάδα.

Edited by windman
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ενδεικτικα η altec εχει συστημα στηριξεων σε δωμα αν κ πιστοποιημενο δεν ξερω αν θα το εμπιστευομουν. Ειναι κατο σαν κολλητικη ταινια που "κολλαει" τις βασεις στο πατωμα. Εγω παντως θα προτεινα τρυπημα κ σωστη μονωση εκ των υστερων. Οι βασεις με μπετο επιβαρυνουν πολυ το δωμα κ δεν θα τις επελεγα ποτε!

Edited by LeftLane
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Βασεις για δώμα χωρίς τρύπημα για στήριξη των βάσεων προσφέρει η tritec. Βγαίνουν μόνο στις 20°. Ρίξτε μια ματιά κ σε αυτό

 

 

http://www.tritec-en...and-aero-c-170/

Edited by b@bis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.