Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mηχανολογικές άδειες και υπογραφές μελετών


Recommended Posts

Παιδια ειμαι Μηχανολογος Μηχανικος ΤΕ, ξερει κανεις αν εκτος απο τον αρ. αδειας που εχω παρει απο την αδεια ασκησεως επαγγελματος απο την νομαρχια χρειαζομαι κατι ακομα να προσθεσω στην σφραγιδα μου για να υπογραφω αδειες και μελετες οπως εγκαταστασεις φυσικου αεριου - υδρευσης - αποχετευσεις κ.λ.π. Αν γνωριζει καποιος ας μου απαντησει ειναι αναγκη ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου εφοσον εχω ειδη Αρ. Αδειας για ποιον λογο να γραφτω στην ΕΕΤΕΜ? Υποτιθετε πως η νομαρχια πιστοποιει την υπαρξη μου ως Μηχανικος στα μητρωα τας, αλλωστε απόσο γνωριζω η ΕΕΤΕΜ θα ηθελε να ειναι το επιμελητηριο των των πτυχιουχων, ωστοσο μεχρι τωρα παραμενει ενας δυναμικος συλογος Μηχανικων τιποτε παραπανω (αναγνωρισμενο κρατικα, δυστηχως).

Link to comment
Share on other sites

Γιατι χωρίς βεβαίωση από ΕΕΤΕΜ οτι είσαι μέλος της δεν θα μπορέσεις να κάνεις έναρξη,δεν θα μπορέσεις να θεωρήσεις βιβλία και τιμολόγια στην εφορία,άρα δεν θα μπορέσεις να υπογράψεις.

Edited by hektor
Link to comment
Share on other sites

Και αν εισαι ιδιωτικος υπαληλος (ως μηχανικος σε καποια εταιρια), και θελεις να κανεις απλα μια δουλεια ακομα, οπως οι συνηθες μελετες αεριου τι γινετε? Αναγκαζεσαι να γραφτεις και να κανεις εναρξη στην εφορια, ενω εχεις ειδη μια δουλεια, αν το σκεπτομαι λαθος παρακαλω απαντησε μου..

Link to comment
Share on other sites

...

θελεις να κανεις απλα μια δουλεια ακομα, οπως οι συνηθες μελετες αεριου τι γινετε?

...

...

κανεις εναρξη στην εφορια,..

 

Εκ του νόμου είναι υποχρεωτικό να δίνεις απόδειξη παροχής υπηρεσιών, να φορολογείσαι και να πληρώνεις ΦΠΑ.

Οπότε η απάντηση είναι ναι στην φορολογική έναρξη.

Αν όχι θα είσαι παράνομος.

 

Ιδού η Ρόδος ....

Link to comment
Share on other sites

Εστω οτι ειμαι παρανομος (σε καμια περιπτωση και δεν το επικροτω ) η σφραγιδα της μελετης μου μπορει να περιεχει ΑΦΜ, ΔΟΥ, ονομα, διευθυνση και Αρ. Αδειας αντι για Αρ.Μητρ. ΕΕΤΕΜ?

Link to comment
Share on other sites

Εστω οτι ειμαι παρανομος (σε καμια περιπτωση και δεν το επικροτω )

...

Δεν γνωρίζω επί της «έστω» παρανομίας τι άλλο επιτρέπεται, αλλά αν έχεις τόσο μεγάλο ζήτημα να μη φανεί ότι υπάγεσαι ή όχι στην ΕΕΤΕΜ αντί για το ΤΕΕ (που πιθανολογώ δεν θα είχες ζήτημα) αρμόδιοι και με πιο συγκεκριμένη γνώση έχουν οι συνάδελφοι από τα ΤΕΙ να σου απαντήσουν ή κάποιος επίσημος φορέας.

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Έστω ότι είσαι παράνομος, δεν σφραγίζεις μελέτη. Τελεία ! Τι άλλο να συζητήσουμε ? Εγώ όταν έβγαλα σφραγίδα μου έδωσε οδηγίες το ΤΕΕ τι διαστάσεων και τι να γράφει. Το ίδιο νομίζω θα πρέπει να πράξεις και εσύ με το ΕΕΤΕΜ όπου θα σου απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα.

Link to comment
Share on other sites

Η τυποποίηση των διαστάσεων της σφραγίδας, από ποια διάταξη προκύπτει? Γνωρίζω ότι το ΤΕΕ λέει για συγκεκριμένες διαστάσεις και το ίδιο συστήνει και η ΕΕΤΕΜ στα μέλη της, αλλά αυτά από που προκύπτουν? Μ'ηπως γενικά είναι μια αυθαιρεσία για να υπάρχει ομοιογένεια?

 

Πάντως αν κάποιος είναι μισθωτός σε εταιρία, μπορεί και υπογράφει μελέτες που αναλαμβάνει η εταιρία, χωρίς εννοείται να έχει κάνει έναρξη.

 

Εννοείται ότι στην σφραγίδα καταγράφεται ο αριθμός της άδειας, βάσει της οποίας (και των ανάλογων ΕΔ) παρέχει κάποιος τις υπηρεσίες και έργο του.

Edited by nikmmech
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.