Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΠΕΑ και νομιμότητα ακινήτου


Clemenza

Recommended Posts

Συνάδελφε #giani_s μπορείς να μας αναφέρεις απο την οικ. άδεια ποιές μελέτες εγιναν κατα τη φάση νομιμοποίησης του κτηρίου ?

 

Νομίζω οτι σε συνδυασμό με το μήνυμα μου στο #78, απο κει θα κρίνεις τι συντελεστές θα παρεις και αν πρέπει να ανεβάσεις ή όχι την οικ. άδεια στο σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 151
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Η άδεια που έχω αναφέρει αρχιτεκτονική μελέτη και μελέτη του φέροντα οργανισμού. Δεν ξέρω αν έχει γίνει μελέτη θερμομόνωσης. Αυτό προσπαθώ να μάθω τώρα από τον ιδιοκτήτη. Εσύ ξέρεις τι γινόταν εκείνη την εποχή; Δηλαδή το κτίριο αρχικά χτίστηκε χωρίς άδεια και βγάλαν άδεια μετά από τόσα πολλά χρόνια;

Link to comment
Share on other sites

Για το τελευταίο που ρωτάς, μην σου φαίνεται παράξενο ...στην Ελλάδα ζούμε !!!!

 

Επειδή μου είχαν τύχει κάποιες τέτοιες περιπτώσεις νομιμοποιήσεων, εκτός των κατόψεων, τοπογραφικό, διάγραμμα κάλυψης και παθητικής, εγω έκανα ύδρευση, αποχέτευση, θερμομόνωση και 2-3 φορές ανελκυστήρα.

 

Γι' αυτό ρωτάω τι μελετες αναφερει η οικ. άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι αυτές οι μελέτες θα πρέπει να αναγράφονται και στο τετρασέλιδο της οικοδομικής άδειας, την οποία έχω. Εκεί αναφέρει μόνο για αρχιτεκτονική μελέτη και μελέτη του φέροντα οργανισμού. Πιστεύεις ότι πρέπει να πάω από την πολεοδομία για να δω όλον τον φάκελο ή βλέποντας να μην αναφέρει τίποτα στην πρώτη σελίδα του τετρασέλιδου σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει; Και αν είναι έτσι συνεχίζω χωρίς να περάσω στο σύστημα την άδεια ή πρέπει να τσεκάρω ότι έχει γίνει ανέγερση πριν το 83 αλλά να ανεβάσω και την άδεια επειδή εκδόθηκε το 2002; Και αν χρειάζεται να την ανεβάσω θα βάλω π.χ. έτος ολοκλήρωσης 1955;; Πολλές ερωτήσεις μαζεμένες...  :???:

Link to comment
Share on other sites

Αν ανεβάσεις αυτή την άδεια είναι λίγο κουλό να λέει πχ αριθμός...112/2002 έτος κατασκευής να βάλεις..55

Στα έγγραφα νομιμοποίησης έχει σαν επιλογή "άλλο" δεν θυμάμαι...Αλλιώς πας με του προ 83 και δεν βάζεις τίποτα. Αλλωστε η κατασκευή είναι του 55 σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι αυτές οι μελέτες θα πρέπει να αναγράφονται και στο τετρασέλιδο της οικοδομικής άδειας, την οποία έχω. Εκεί αναφέρει μόνο για αρχιτεκτονική μελέτη και μελέτη του φέροντα οργανισμού. Μελέτη στο Φ.Ο. σημαίνει κολώνες - δοκάρια (μονωμένα ή αμόνωτα ?).Πιστεύεις ότι πρέπει να πάω από την πολεοδομία για να δω όλον τον φάκελο Είμαι της άποψης να κάνεις μια βόλτα (αν κρίνεις και εσυ οτι πρέπει) ή βλέποντας να μην αναφέρει τίποτα στην πρώτη σελίδα του τετρασέλιδου σημαίνει ότι δεν έχουν γίνει; Μπορεί να έχουν γίνει κι άλλες μελέτες και να μην αναγράφονται στη 1η σελίδα ή να μην έγινε καμμία άλλη πέραν αυτών που αναφέρει το στελεχος. Συνεπώς εξαρτάται το τι υπάρχει στο φάκελλο, οπότε κρίνω επιβεβλημένη την επισκεψη στην ΥΔΟΜ. Και αν είναι έτσι συνεχίζω χωρίς να περάσω στο σύστημα την άδεια Στη περίπτωση που δεν υπάρχουν μελέτες εκτός αυτών που αναφέρονται, πέρνεις τιμές για προ '79 και δεν ανεβάζεις στέλεχος στο σύστημα, ούτως ή άλλως αμόνωτο είναι το σπίτι. ή πρέπει να τσεκάρω ότι έχει γίνει ανέγερση πριν το 83 αλλά να ανεβάσω και την άδεια επειδή εκδόθηκε το 2002; Και αν χρειάζεται να την ανεβάσω θα βάλω π.χ. έτος ολοκλήρωσης 1955;; Πολλές ερωτήσεις μαζεμένες...  :???:

Link to comment
Share on other sites

Ναι Ίκαρε η κατασκευή είναι του 1955. Στο buildingcert υπάρχουν μόνο οι επιλογές προσθήκη πολεοδομικής άδειας, προσθήκη εγγράφου τακτοποίησης ημιυπαίθριου και προσθήκη εγγράφου τακτοποίησης με τον 4014. Κατηγορία άλλο ή 4178 δεν υπάρχει. 

 

dib σκέφτομαι να περάσω να δω τον φάκελο πρώτα για να είναι πιο ολοκληρωμένη και σωστή η δουλειά.

 

Συνάδερφοι σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σας. Καλό βράδυ!

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Εχω ακινητο του '59 χωρις αδεια και με μετατροπες το '77 και 2000. Ολα χωρις αδεια. Μπορω να βγαλω ΠΕΑ? ή θελει να ειναι νομιμο (εστω τμημα του) ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εχω ακινητο του '59 χωρις αδεια και με μετατροπες το '77 και 2000. Ολα χωρις αδεια. Μπορω να βγαλω ΠΕΑ? ή θελει να ειναι νομιμο ?

Αν ειναι νομιμο εστω ενα τμημα του εχει διαφορά?

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν υπάρχει άδεια για κανένα τμήμα του, επιλέγεις "Όχι" στο πεδίο "Άδειες Δόμησης & Σχετικές Ρυθμίσεις" και προχωράς.

Αν για κάποια τμήματά του υπάρχει/ουν άδεια/ες, τότε τις καταχωρείς, ενώ για τα υπόλοιπα δεν σε ενδιαφέρει και παρομοίως προχωράς. Σαν έτος κατασκευής, θα έβαζα αυτού με στοιχεία νομιμότητας, αλλιώς αν ήταν όλο παράνομο, τότε όποια χρονολογία (την παλαιότερη), που θα μου έλεγε ο "κατά Νόμο Υπόχρεος ή ο πληρεξούσιός του".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.