Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τηλεμετρία σε Solaredge


barongr

Recommended Posts

Μηπως εχεις κανει παλιοτερα το registration σαν installer?

Γιατι εγς εκει εχω κολλησει. Εχω συνδεσει lan παιρνει ip αλλα μετα καπου διαβασα θελει registration στο site για να προχωρησω. Παιδιά τα φωτα σας!!! Εχω μουρλαθει...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Πρώτα κάνεις για installer (σε πόσο καιρό σου δίνουν έγκριση? σου στέλνουν και user name?) και μετά μπαίνεις και δηλώνεις new system owner?

Αν θέλεις να ανεβάσεις μια κάτοψη του χώρου, πως το ανεβάζεις? σε τι φορμάτ? είναι περασμένα και τα πάνελς πάνω σε αυτό? και μετά στέλνεις την διάρθρωση με το site mapper?

Πολλές ερωτήσεις αλλά αν μπορει κάποιος να βοηθήσει. Ευχαριστώ....

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης προηγούμενου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

Εγώ έκανα πρώτα registration σαν Installer και απο εκεί έδωσα δικαιόματα στον User

 

To panel Planning το έφτιαξα με το χαρτί που έχει μέσα ο inverter όπου εκεί κόλλησα τα barcodes των PB. αυτό το σκάναρε σε PDF και το έστειλα στην SE.

Μετά από 20 ημέρες το layout ήταν στο site τους και δουλεύει τέλεια.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μπορεί να μου πεί κάποιος αν μπορώ να χρησιμοποιήσω τη θύρα RS 485 (με χρησιμοποίηση 3 αγωγών ) για σύνδεση με τον royter ή τη θύρα ethernet ( με 8 αγωγούς).

Μου προτείνουν τη λύση του RS 485 αλλά μου λένε ότι απαιτείται ο Router να βρίσκεται σε απόσταση μέχρι 5 μέτρα απo τον inverter γιατί δεν στέλνει δεδομένα ο inverter σε μεγαλύτερη απόσταση ( που σημαίνει τοποθέτηση του Royter στη ταράτσα).

 

Σε περίπτωση χρήσης της λύσης της θύρας ethernet υπάρχει περιορισμός απόστασης Inverter- router; Έχει χρησιμοποιήσει κανείς τη θύρα RS485 για τη σύνδεση με το royter; Υπάρχουν προβλήματα λειτουργίας μ αυτόν τον τρόπο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

Ήρθε προχθές η ΔΕΗ και σύνδεσε το 10άρι στέγης που εγκατέστησα. Την ίδια ημέρα άνοιξα λογαριασμό στο monitoring της solaredge και την επόμενη μέρα (εχθές), ενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός. Μπαίνοντας όμως, είδα ότι στο status είχε την ένδειξη pending και όλες οι μετρήσεις ήταν στο 0. Στον inverter έδειχνε LAN disconnected (και δεν υπήρχε η ένδειξη S_OK) οπότε δοκίμασα αν δουλεύει το καλώδιο του δικτύου (25m μήκος ως το modem) τοποθετώντας clip και συνδέοντας το σε laptop. Στην αρχή έβλεπε το modem αλλά δεν κατέβαζε δεδομένα. Με βοήθησε ένας φίλος και κάνοντας αλλαγές στην κάρτα του laptop, η σύνδεση αποκαταστάθηκε.

 

Όταν όμως σύνδεσα πάλι το καλώδιο στον inverter, ξανά απέτυχε να συνδεθεί στο internet. Ξέρετε μήπως εάν υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω στον inverter για να δει δίκτυο;

 

Σημ.: Στο καλώδιο που αναφέρω έχω χρησιμοποιήσει μόνο τα 4 καλωδιάκια και τα τοποθέτησα στις κλέμες 1,2,3,6. Δεν έκανα καμία σύνδεση στην κλέμα "S".

Edited by Ανδρέας72
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.