Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιγραφή φέροντος οργανισμού σε ΠΕΑ


vag72

Recommended Posts

Καλημέρα, έχω αναλάβει ΠΕΑ για ένα διώροφο κτίριο με άδεια του 2003 που ολοκληρώθηκε το 2006. Ο ιδιοκτήτης αρχικά είχε βγάλει άδεια για συμβατική κατασκευή και μετά έκανε αναθεώρηση για ΠΡΟΚΑΤ και συγκεκριμένα το έχει κάνει από τη μπετανετ. Συγκεκριμένα μου είπε ότι όλοι οι τοίχοι είναι από δύο πάνελ μπετού με ενδιάμεση μόνωση :shock:  

Εγώ πάντως που πήγα και μέτρησα το κτίσμα είδα ότι το ισόγειο υπάρχουν υποστυλώματα  κανονικά (είναι σαν πιλωτη ακόμα ή αλλίως ημιτελές κατάστημα...) και στον όροφο που είναι η κατοικία, δεν υπάρχει ούτε ένα υποστύλωμα και οι τοίχοι έχουν πάχος 20 εκατοστά.

-  Άρα πώς περιγράφω φέροντα οργανισμό????

-  Σαν U τι βάζω? U MAX από ΚΘΚ? Διότι εγώ έχω στα χέρια μου μελέτη θερμομόνωσης της αδείας που προοριζόταν για συμβατική κατασκευή....από την άλλη θα μπορούσα να υπολογίσω το U με βάση την κατασκευή όπως μου την περιέγραψε ο ιδιοκτήτης...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Edited by Roukat
Link to comment
Share on other sites

Μήπως ο ιδιοκτήτης έχει κάποια τεχνική περιγραφή από την Betanet που να περιγράφει την τομή των στοιχείων ή και τις προδιαγραφές των υλικών. Αυτό θα σε βοηθήσει περισσότερο από τις περιγραφές του ιδιοκτήτη. Η εταιρία έχει κλείσει αν δεν κάνω λάθος. Στην αναθεώρηση δεν έχει γίνει νέα μελέτη θερμομόνωσης για το νέο σύστημα κατασκευής ?

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς ο ιδιοκτήτης δεν έχει κάτι άλλο....προσπαθώ να βρω (είμαστε στα τηλέφωνα...) μέσω του μηχανικού που έβγαλε την άδεια κάτι...θα ψαξω και στην πολεοδομία....άλλα αν δεν βρω τελικά...τι κάνω?

....ο κατασκευαστής που του το έφτιαξε μου είπε ότι δεν έχει κάποια τεχνική περιγραφή....

Πάντως εγω προσανατολίζομαι να πάρω U=1,00 (ανεπαρκή θερμομ. κατά ΚΘΚ) για τους τοίχους που είναι από μπετό

και U=3.40 (χωρίς θερμομ. προστασία) για υποστυλώματα και δοκούς αφού οκατασκευαστής μου είπε ότι δεν έχουν μόνωση....

θεωρώ ότι το να πάρω τιμή maxa κατά Κ.Θ.Κ ,δηλ. U=0,70  για΄όλους τους τοίχους είναι υπερβολή, αφού δεν έχω στοιχεία...

Από την άλλη αν κάτσω και υπολογίσω το U του τοίχου----->

                     5εκ. οπλισμ. σκυρόδεμα + 10εκ πολυουρεθανη + 5εκ. οπλισμ. σκυρόδεμα+ (2,5 +2,5) εκ επιχρισμα => μου βγαίνει U=0,19.....τι λέτε?

Edited by Roukat
Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κάποιος συνάδελφος να με βοηθήσει για το #21 και #23???? 

Πάντως στο στέλεχος της αναθεώρησης του 2007 δε φαίνεται να έχει κατατεθεί νέα μελέτη θερμομόνωσης, κάτι που μου φαίνεται παράξενο, αφού άλλαξε ο τρόπος κατασκευής....

Μήπως να πάρω τιμή max κατά Κ.Θ.Κ να τελειώνω?

έχω μπερδευτεί και πρέπει σε 2 μέρες να εκδώσω το ΠΕΑ........

Link to comment
Share on other sites

Roukat, γνωρίζεις πολύ καλά ότι τα Umax τα χρησιμοποιούμε όταν δεν "έχουμε στα χέρια μας" την μελέτη θερμομόνωσης (και δεν συντρέχει εμφανή λόγος αμφισβήτησης ...της μη υπάρχουσας πλέον (greek patent)).

Στην περίπτωσή σου, έχει γίνε μπάχαλο. Έχεις μια μελέτη που θα έπρεπε να είχε αναθεωρηθεί, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο, και μια τελική κατάσταση ό,τιναναι. Δηλαδή και αγνοήθηκε ή εφαρμόστηκε εν μέρει (στο ισόγειο και μόνο) και στον Α' όροφο έγινε του κουτρούλη ο γάμος. Στην θέση σου θα έπαιρνα τιμές από τους πίνακες 3.4α. και 3.4β. και ας ερχόταν έλεγχος να μου δείξει τι θα έκανε αυτός (χωρίς πολύωρες μετρήσεις των U με όργανα, εντάξει;;; :mrgreen:).

Όπου υποθέτεις πως υπάρχει θερμομόνωση, πάρε για ανεπαρκή προστασία.

Link to comment
Share on other sites

Ναι, ένα δίκιο το έχεις...από την άλλη με Umax που το έκανα ένα τέστ μου βγήκε Ε! Σκέψου να πάρω και τιμές για ανεπαρκή θερμομόνωση ή καθόλου....ξέρω κι εγώ με βάση τη λογική θα έπρεπε να μου βγει το χειρότερο κατηγορία Ε, μιλάμε για κατοικία του 2006! Που δεν έχει κατοικηθεί ακόμα....αν το βγάλω Ζ ή Η,  θα με πάρουν με τις πέτρες, ξέρω κι εγώ...ουφ....

Link to comment
Share on other sites

Μα δεν φταις εσύ. Αν δεν έχεις στοιχεία από τις μελέτες της αδείας και ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να σου προσκομίσει ούτε μελέτες ούτε συγγραφή υποχρεώσεων από τον εργολάβο με τεχνικές προδιαγραφές για την κατασκευή, τότε παίρνεις τις τιμές των πινάκων. Η κατασκευή, όπως φαντάζομαι πως έχει γίνει (από αντίστοιχες που έχω παρακολουθήσει), θα πρέπει να έχει εντελώς αμόνωτο σκελετό και να είναι και τίγκα στις θερμογέφυρες. Τα panels είναι σάντουϊτς και οι δύο παρειές από σκυρόδεμα ενώνονται μεταξύ τους με αρκετά πυκνά σίδερα.  Ακόμη και αν γεμίσει απόλυτα το κενό ανάμεσα με πολυουρεθάνη, έχουμε μεταφορά θερμότητας από τα σίδερα. Μπορεί να βγεί Ε ή Ζ, αλλά αν εσύ έχεις κάνει τις παραδοχές που έπρεπε, δεν πρέπει να σε απασχολεί.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλό μήνα! Άλλη μία ερώτηση!!!!!!Από τη στιγμή που θα θεωρήσω όλο τον Φ.Ο. αμόνωτο , αλλά την τοιχοποιία πλήρωσης (που είναι πάλι μπετόν) με πλημμελή θερμομόνωση, θεωρείτε ότι πρέπει να τικάρω στο ΤΕΕΚΕΝΑΚ την επιλογή «θερμομόνωση των κατακόρυφων δομικών στοιχείων» για υπολογισμό θερμογεφυρών? 

(ΘΕΩΡΗΤΙΚΆ θα ήταν καλύτερα την προσαύξηση του +0,1 στους συντελεστές των πλημμελώς μονωμένων να την κάνω χειροκίνητα, ειδάλλως θα σου προσαυξήσει με +0,10 και τους συντελεστές των αμόνωτων στοιχείων :shock: )

  • rep_up.png
  •  
  • rep_down.png
  •  
  • 0
  •  
Edited by Roukat
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.