Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτοκτονία στην πλατεία Συντάγματος!!!


LEO

Recommended Posts

Για να καταλάβω, αυτό το θρεντ είναι το μανιφέστο του φόρουμ?

 

Τί παραπάνω να πούμε για αυτόχειρες? Θέλετε να σχολιάσουμε αν υπάρχει ουσία πίσω από την αυτοχειρία? Ή μήπως να λέμε τέτοια πράγματα για να ευθυμούμε? Ή μήπως για να προβληματιστούμε?

 

Ρε μάγκες, οι αυτόχειρες είναι άνθρωποι με χρόνια κατάθλιψη. Σύμφωνα με την ψυχιατρική, θεωρούν ότι ο ίδιος τους ο εαυτός δεν έχει δικαίωμα να ζει, εξού κ αντιμετωπίζονται ως ασθενείς, καθώς για βιολογικούς λόγους και εκκρίσεις ντοπαμίνης τους λείπει το ένστικτο επιβίωσης. Από κει κ πέρα, ο κάθε αυτόχειρας μπορεί να γράφει το μανιφέστο του όπως νομίζει. Εγώ πραγματικά λυπάμαι γι αυτούς, γιατί αν τους καταλάβαινε ο περίγυρός τους, είναι σίγουρο ότι θα γλύτωναν.

 

Να το κουράσουμε το θέμα? Πολιτικοί και Οικονομικοί λόγοι, πόσο μάλλον Μακροοικονομικοί, ΔΕΝ είναι ουσιαστικός λόγος αυτοκτονίας. Ανίατες ασθένεις με φοβερό πόνο ΙΣΩΣ μπορεί να είναι. Μή γράφετε άλλες μαλακίες, γιατί προσβάλλετε τον ίδιο σας τον εαυτό και το επίπεδο νοημοσύνης σας. Και δεν γράφω τυχαία, ΚΑΝΩ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ εδώ και 3 χρόνια, επομένως ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ. Μπορεί να διαβάζουν και μικρά παιδιά.

Edited by Hans Landa
Link to comment
Share on other sites

"τι μήνυμα δινουν στον 22χρονο και τον 25χρονο που δεν εχουν δουλεια και το μελλον τους προβλεπεται αβεβαιο...?"

 

Σωστό αυτό. Στην Ιαπωνία πάντως μέχρι και τον προηγουμένο αιώνα όταν άτομο θεωρούσε ό,τι έχανε την αξιοπρέπεια του, την τιμή του (τι είναι αυτό άραγε ), αφαιρούσε ο ίδιος/ίδια την ζωή του. Οπότε είναι και ένα μήνυμα αξιοπρέπειας θα λέγαμε από άλλη οπτική γωνία. Δυστυχώς βέβαια, και το

Ιαπωνικό κράτος χρωστάει τα ... "κέρατα" του, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ό,τι αυτή η άλλη στάση ζωής οδήγησε σε πιο υγιή δημοσιοοικονομικά

... στοιχεία! (sic) Συνεπώς μερικές φορές η αυτοκτονία είναι νίκη και όχι ήττα. Βέβαια αυτό είναι μάλλον μια προχωρημένη, αν όχι ανορθόδοξη ... άποψη.

 

Και με αυτά , λέω να πάμε καμία παραλιακή διότι σαν πολύ από κάτω να μας έχει πάρει! :wink:

 

Τουλάχιστον έχουμε ήλιο...

Edited by Παπα-Mike
Link to comment
Share on other sites

Η τελευταία σου φράση τα λέει όλα φίλε....Η ζωή είναι ωραία και δεν θα την χαρίσουμε για κανέναν παπάρα.....

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει, η αυτοκτονία δεν είναι μόνο ζήτημα ψυχοπαθολογίας.

 

Πάντως, δε νομίζω ότι το μήνυμα προς τους νέους είναι να επιχειρήσουν ένα ομαδικό σεπούκου λόγω του μνημονίου.

Link to comment
Share on other sites

Πολιτικοί και Οικονομικοί λόγοι, πόσο μάλλον Μακροοικονομικοί, ΔΕΝ είναι ουσιαστικός λόγος αυτοκτονίας.

 

Σιγουρα οι δυσκολιες που ζουμε καποιους συνανθρωπους μας που ειναι πιο ευαισθητοι και ισως εχουν

ταση να αναπτυξουν καποια ψυχολογικα προβληματα, επιταγχυνει αυτη την διαδικασια. Τι να κανουμε,

δεν ειναι ολοι ισχυροι χαλυβδινοι χαρακτηρες! Οποτε ναι η κριση εχει παιξει ρολο στην ψυχολογια ολων

μας αλλα στους πιο ευαισθητους ισως η επιδραση να`ναι πιο ισχυρη.

 

Συνεπώς μερικές φορές η αυτοκτονία είναι νίκη και όχι ήττα.

 

Ειναι επιλογη του καθενος μας τι θα κανει με την ζωη του ακομα και ποτε θα την

τελειωσει. Διαφωνω πως η επιταχυνση της καταναλωσης του σωματος μας απο

μια ομαδα σκουλικιων ειναι νικη, νικη για τα σκουλικια ισως...

Edited by MScEng
Link to comment
Share on other sites

"Πολιτικοί και Οικονομικοί λόγοι, πόσο μάλλον Μακροοικονομικοί, ΔΕΝ είναι ουσιαστικός λόγος αυτοκτονίας"

 

Δεν είπαμε ποτέ ό,τι η άνοδος του spread κάτα ... 250 μονάδες βάσης, ή μείωση του ΑΕΠ κατά 2 %, ή αύξηση του ελλείματος κατά 3.5 % στο τρίμηνο, ή ακόμα και η μη ενδεχόμενη εκλογή της Βάνας Μπάρμπα στις επικείμενες εκλογές είναι λόγος αυτοκτονίας. Αν και βέβαια μακροοικονομικά προβλήματα, οδηγούν σε μικροοικονομικά προβλημάτα στην τάξη μεγέθους του απλού πολίτη, τα οποία βέβαια μετά διεγείρουν υποκείμενα προβλήματα κατάθλιψης και ούτω καθ'εξής. Και δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην συζητηθεί το θέμα. Αντιθέτως πρέπει να συζητηθεί διότι η πλειοψηφία πάσχει πλέον από σοβαρότατο νευρικό κλονισμό. (σχήμα λόγου) Το θέμα είναι φιλοσοφικό.

Link to comment
Share on other sites

Έλα βρε, τι να διευκρινίσει;

Προφανώς πιστεύει ότι δεν έχουμε καμία σχέση με Δ/Υ, ότι αποτελούμε δύο διαφορετικές κάστες που εχθρεύονται αλλήλους, δεν κάνουν μεικτούς γάμους και δεν συχνάζουν στα ίδια μαγαζιά... Κάτι σαν γαύροι - βάζελοι. :grin:

 

Αν ήταν τόσο απλά τα πράγματα, θα λύναμε την ανίσωση ισορροπίας, θα βάζαμε και έναν ικανοποιητικό συντελεστή ασφαλείας και θα ξεμπερδεύαμε με όλα τα προσωπικά και κοινωνικά προβλήματα...

 

Βρε,

προφανώς και πιστεύω ότι πάρα πολλοί από εσάς χρησιμοποίησαν θεούς και δαίμονες για να φτιαχτούν ευκαιριακά καταπατώντας με την πονηριά τους και τις ηλίθιες νεοελληνικές γνωριμίες τους κάθε νόμο και τάξη.Για αυτό και ακόμα είσαστε εκεί,για αυτό και σας περισσεύουν για μαγαζιά και για γάμους ενώ ο κόσμος χάνεται,για αυτό και υπάρχει φατσούλα χαμογελαστή στο derby των αιωνίων σε ένα μακάβριο θέμα.Πρόσεχε τους συνδυασμούς σου την επόμενη φορά και να μάθεις να σέβεσαι αυτό που μεγαλύτερα κεφάλια από εσένα δεν μπόρεσαν να εξηγήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Βρε τον σιδερά! με την μία τα έπιασε τα μεγάλα λαμόγια, που άλωσαν το κράτος και διέφθειραν την οικουμένη ολάκερη! :grin:

 

Χαλάρωσε αγαπητέ, δέξου θετικά το χιούμορ και μην μπαίνεις στον ρόλο του αναμάρτητου που ετοίμασε μια νταλίκα κοτρόνες για να λιθοβολήσει το σύμπαν...

Link to comment
Share on other sites

Reunion χθες βράδυ από συμφοιτητές στα ΤΕΙ Αθήνας.

Απασχόληση... όλοι με μπλοκάκι εκτός από 6 άτομα που δουλεύουν εκτός αντικειμένου.

Στο δημόσιο κανείς.

 

Προοπτικές για γάμο σχεδόν κανείς άλλος, προοπτικές για παιδιά ίσως ο άλλος παντρεμένος, προοπτικές για εργασία.. εδώ γελάμε.

Μέλλον μηδενικό.

 

Αυτά...ευλόγησον!

Μόνο εγώ από το εξωτερικό ήμουν καλεσμένος σε 4 γάμους τον περασμένο μήνα.Οι 3 ήταν μίξη δημοσίων Υπαλλήλων με γόνους οικογενειών μονοπωλιακών συμφερόντων και ο ένας πολιτικού μηχανικού επαρχίας 100.000 κατοίκων και την πολεοδομία να τον γνωρίζει καλά-πάρα πολύ καλά.Πήγα στον έναν από αυτούς για να τιμήσω μια παλιά φιλία και γιατί φροντίζω να παρακολουθώ και από κοντά τα νέα σας,είδα μια κατάσταση διαφορετική,2 σύνολα ανθρώπων που δεν καταλάβαιναν κοροιδευτικά τον θρήνο και που επαληθεύαν την θεωρία του αγγουριού κάθε ώρα και στιγμή.Άλλος το τρώει και δροσίζεται και άλλος του μπαίνει και ζορίζεται.Δεν αλλάξατε ακόμα και δεν θα σου εξηγήσω το γιατί,όπως πολύ καλά ξέρεις οι περισσότεροι εδώ μέσα έχετε το παπικό αλάνθαστο.

Πες στους φίλους σου ένα καλώς ήρθαν στο club,ένα club που και την ίδρυση του θα μπορούσαν να έχουν προβλέψει αλλά και αποφύγει.Και έχω τους λόγους μου που στο γράφω αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.