Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διόρθωση κτηματολογίου και αυθαίρετο


Recommended Posts

Θα συντάξεις νέο τοπογραφικό με τα όρια κτηματογράφησης και το νέο όριο που πρέπει να διορθωθεί, χωρίς να επεμβαίνεις στα υπόλοιπα όρια.

Η δικαστική απόφαση και το τοπογραφικό θα είναι επισυναπτόμενα, με πιθανότερο να μην ασχοληθεί ο υπάλληλος που θα αναλάβει τη διόρθωση να ασχοληθεί με τα άλλα όρια.

Άλλωστε στην αίτηση του πελάτη σου θα αναλύει λεπτομερώς τί είδους διόρθωση θέλει να γίνει (δηλ. για το συγκεκριμένο και μόνο όριο)

Link to comment
Share on other sites

Ωραία σε αυτό έχω καταληξη κι εγώ, απλά δε θέλω να πάω εκτυπωμένα σχέδια και να μου πούν περιέγραψε κι αυτά τα όρια ( εννοώ αυτά που δε με ενδιαφέρουν) πρός διόρθωση. Για να μη κάνω διπλή δουλειά το λέω.

Χρειάζςται να κάνω και κάτι άλλο για τη γεωμετρική - χωρική μεταβολή ή μόνο το τοπογραφικό; Έχουν ένα φυλλάδιο αυτοί στο site του κτηματολογίου.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως είναι πιο απλό;

 

Δεν θες τοπογραφικό, θες διάγραμμα χωρικής μεταβολής. Σε ένα διάγραμμα βάζεις τα δύο ΚΑΕΚ με τις συντεταγμένες του Κτηματολογίου, την θέση του (κοινού) ορίου που καταργείται, την νέα θέση του κοινού ορίου, μια αναφορά στην δικαστική απόφαση. Όλα απλές γραμμές, όλα σε ΕΓΣΑ 87, χωρίς στοιχεία αποτύπωσης, πινακάκια με τις κορυφές των δύο ΚΑΕΚ πριν και μετά.

Link to comment
Share on other sites

καλημερα συνονόματε,

ετσι είναι

παει με το αρθρο 19 του ν. 2664/1998

Βρίσκει στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ το εντυπο " ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ"

και ακολουθει την εκει αναγραφόμενη διαδικασία [τοπογραφικό με ΕΓΣΑ, σκαρίφημα, κτηματολογικά φυλλα, αποσπάσματα, επηρεαζομένους, κοινοποιήσεις κλπκλπ]

Η σωστη τακτική ειναι να μιλησει πρώτα με την κτηματοφύλακα, για να πάρει όσα πιστοποιητικα απαιτούνται και να γίνουν οι κοινοποιήσεις στους "επηρεαζομένους", όπως τα ανω αρθρο ορίζει.

Εκει θα καταθέσει τα παντα ολα, αυτη θα τα στείλει στην Αθήνα, θα επιστραφει με το "αποτέλεσμα ελέγχου πληρότητας αίτησης για διόρθωση σφαλμάτων που αφορούν γεωμετρικά στοιχεία.."

Θα πάρει καποιο πιστοποιητικό τελεσιδικίας απο το Πρωτοδικείο...και η εκθεση θα μεταγραφει σε όλους όσους επηρεάζει.

Πρόκειται για διαδικασία που έχει κόπο και πολλά-πολλά χαρτιά....

καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Agios και dsworks περιγράφουν κάτι πιο απλό και λιγότερο γραφειοκρατικό.

Τη διαδικασία που περιγράφεις dimitris GM θέλω να αποφύγω επηρεαζόμενους και κοινοποιήσεις.

Ας γίνει κοινοποίηση μόνο από τη μεριά που υπήρχε η δικαστική διαμάχη. Δε θα ήθελα να μπλέξω και

να κυνηγάω και άλλους γείτονες.

Agios και dsworks θα ήθελα τη γνώμη σας με αυτό που προτείνετε μπορώ να απλοποιήσω τα πράγματα

χωρίς να βάλω στο παιχνίδι και τους υπόλοιπους γείτονες;

Link to comment
Share on other sites

αν δεν ειναι "επηρεαζόμενοι" δεν τους "κυνηγάς"...

αν, όμως, ειναι, τότε τους καλείς και αυτούς...

αν ειναι και προχωρήσεις μονο προς την πλευρα της δικαστικης απόφασης...ενω έχεις και άλλους επηρεαζόμενους, θα έχεις μια ...ημιτελη... ιδιοκτησία...

δλδ θα κανεις στο μελλον ό,τι δεν εκανες σημερα...[διπλά εξοδα + κόπος]

[και με την ευκαιρία...τί δικαστική απόφαση είναι αυτή? ειναι τελεσίδικη? έχεις πιστοποιητικα? εχει εκτελεσθεί? έχει μεταγραφει?...]

καλή συνέχεια

Link to comment
Share on other sites

αν ειναι και προχωρήσεις μονο προς την πλευρα της δικαστικης απόφασης...ενω έχεις και άλλους επηρεαζόμενους, θα έχεις μια ...ημιτελη... ιδιοκτησία...

 

Ίσως και να έχεις δίκιο και το ίσως δε το λέω για να σε αμφισβητήσω απλά όντως πιθανόν να υπάρχει νομικό πρόβλημα όταν για τη διόρθωση του κτηματολογίου χρησιμοποιείται παλιό τοπογραφικό που εφαρμόζονται μόνο τα όρια που μας ενδιαφέρουν και από τις υπόλοιπες πλευρές αφήνουμε τις πλευρές του κτηματολογίου ως έχουν παρόλο που δεν έχουν μετρηθεί-αποτυπωθεί ακριβώς έτσι στην πράξη.

Agios και dsworks μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε λοιπόν;

 

Από αυτά που γνωρίζω είναι τελεσίδικη δεν έχει εκτελεστεί στην πράξη. Στα πιστοποιητικά τι έγγραφα συμπεριλαμβάνεις στην αναφορά σου dimitris GM;

Link to comment
Share on other sites

αν δεν εχει εκτελεστει η απόφαση, μπορεί σημαίνει απλα οτι ο φραχτης είναι αλλού κι΄αλλού...

Πρέπει να εκτελεστεί η απόφαση

Νά γίνει αποβολή του "κακού" και να εγκατασταθεί ο"καλός"

Να μπεί ο φραχτης στο σωστο σημείο

Να γίνει το σωστο τοπογραφικό

Κι αν υπάρχουν επηρεαζόμενοι,πρώτα το συζητάς μαζί τους -πιθανόν να συναινούν, οπότε έχεις άλλες διαδικασιες- άλλως πάς στην διαδικασία που προανέφερα..

 

Ολα τα έγγραφα που ανέφερα βρισκονται στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ και στο κτηματολογικό γραφειο του ακινήτου σου...

[πρώτα μιλας με την κτ/φυλακα, να δείς τι θα χρειαστείς απο κτηματολογικά φύλλα και κτηματογραφικά αποσπασματα. ..και σίγουρα θα χρειαστείς δικηγόρο για τις έρευνες των τίτλων ολων των εμπλεκόμενων...

Εχει πολύ χαρτί και τρέξιμο...

ό,τι αποφασίσεις εσύ...

Link to comment
Share on other sites

Ο dimitris GM έχει δίκιο. Και σίγουρα πρέπει να ξεκινήσεις από το γραφείο του κτηματοφύλακα. Εγώ έχω εμπειρία από αναγκαστικές απαλλοτριώσεις (οπότε έχω τελεσίδικες αποφάσεις). Εφόσον και η δική σου απόφαση είναι τελεσίδικη, δεν βλέπω τον λόγο να ξαναπάτε στα δικαστήρια, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Ούτε τίθεται θέμα κοινοποιήσεων, λογικά όποιος είναι να συμμετέχει, είναι μέσα στην δικαστική απόφαση. Στις απαλλοτριώσεις μοντάραμε πακέτο με τις δικαστικές αποφάσεις, τα έγγραφα (της απαλλοτρίωσης) και τα τοπογραφικά που αναφέρονταν σε αυτές, τα πρόσφατα κτηματολογικά φύλλα όλων των εμπλεκομένων, συν το διάγραμμα που σου περιέγραψα παραπάνω (για να κάνουμε την δουλειά του γραφείου πιο εύκολη).

 

Πάντως, ξεκίνα από το γραφείο του υπευθύνου του κτηματολογικού γραφείου.

Edited by dsworks
Link to comment
Share on other sites

Σκεπτικέ επειδή έχω δουλέψει αρκετές φορές με διορθώσεις ορίων. Έχεις αγχωθεί χωρίς λόγο.

Ο σεβαστός νομικός Δημήτρης προφανώς αναφέρει πολύ σωστά τα τυπικά.

Στην περίπτωση σου που ο πελάτης σου (για τους δικούς του λόγους) ενδιαφέρεται μόνο για τη διόρθωση του ενός ορίου, συντάσσεις τοπογραφικό διάγραμμα (ονόμασε το και διάγραμμα χωρικής μεταβολής όπως λέει ο dsworks, πίστεψε με δεν έχει μεγάλη σημασία) όπου απεικονίζονται τα όρια των γεωτεμαχίων σύμφωνα με την κτηματογράφηση και μόνο για το συγκεκριμένο όριο θα σχεδιάσεις και το νέο αιτούμενο όριο (ακριβώς όπως τα γράφει ο dsworks). Στην αίτηση αναλύει ο πελάτης το αίτημα του για διόρθωση του ενός (και μόνο) ορίου αναφέροντας τη δικαστική απόφαση και επισυνάπτει το τοπογραφικό σου, τη δικαστική απόφαση και το τοπογραφικό της δικαστικής απόφασης. Την αίτηση μπορείς να την γράψεις και εσύ για διευκόλυνση του πελάτη.

Καταθέτει την αίτηση με τα επισυναπτόμενα.

Μετά από τον τυπικό έλεγχο στο κτηματολογικό γραφείο μεταβιβάζεται στο τμήμα χωρικών μεταβολών της Κτηματολόγιο και εκεί ο αρμόδιος τοπογράφος θα την ελέγξει και θα αποφανθεί για την αλλαγή. Παράλληλα με την εισήγηση θα αναφέρει ότι επηρεάζεται το τάδε (γειτονικό) γεωτεμάχιο όπου είναι αναγκασμένος ο πελάτης σου να κοινοποιήσεις τη διόρθωση σε αυτόν και θα περιμένει την απάντηση του.

Το καλό σενάριο είναι ο όμορος να μην φέρει αντίρρηση και το κακό είναι να φέρει, το οποίο βέβαια επειδή υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση ίσως δεν αλλάξει κάτι στην τελική έκβαση της υπόθεσης πέρα από την καθυστέρηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.