Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Είμαι ενεργειακός επιθεωρητής Α’ Τάξης και μου έτυχε μια ενεργειακή επιθεώρηση ολόκληρου κτηρίου με υπόγειο (76,06τμ), Α’ όροφο (76,06τμ), Β’ όροφο (76,06τμ) και δώμα (37,57τμ). Υπόγειο, Α’ και Β’ όροφοι ανήκουν στην ίδια θερμαινόμενη ζώνη (θερμαινόμενοι χώροι κατοικίας) ενώ το δώμα είναι βοηθητικός ΜΘΧ. Μπορώ να πραγματοποιήσω την επιθεώρηση αυτή ως Α’ τάξης επιθεωρητής βάσει συνολικών τμ; Ευχαριστώ. 

Δημοσιεύτηκε

@StelMex o νόμος αναφέρει συνολική επιφάνεια έως 250 τμ για Α' τάξη που με βάση τις επιφάνειες που έχεις παραθέσεις, τα ξεπερνάς. Άρα δεν μπορείς να βγάλεις ΠΕΑ αν είσαι Α' τάξης εν. επιθεωρητής.

• Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Αν ομως δηλώσω το τμήμα οροφής του δεύτερου ορόφου που έρχεται σε επαφή με το δώμα ως δομικό στοιχείο σε επαφη με ΜΘΧ και δεν τον αποτυπώσω ολόκληρο, τότε ωφέλιμη και συνολική επιφάνεια θα είναι το ίδιο και κάτω από 250τμ. Έτσι δεν μπορώ να προχωρήσω; Μιας και το δώμα είναι βοηθητικός χώρος στο συμβόλαιο. 

Δημοσιεύτηκε

@StelMex δεν εξετάζεις τμήμα κτηρίου για να μπορείς να αγνοήσεις μθχ, οπότε θα πρέπει να περιγραφεί κανονικά, δεν προκύπτει από κάπου ότι βοηθ. χώροι δεν περιγράφονται σε εκπόνηση ΠΕΑ.

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα, κάνω ΠΕΑ για διαμέρισμα ισογείου, το οποίο συνδέεται μέσω σκάλας με υπόγειο χώρο, ο οποίος έχει παράθυρα και καλοριφέρ και χρησιμοποιείται ως αποθήκη (δεν έχει έπιπλα).

Το υπόγειο έχει και πόρτα για πρόσβαση από έξω.

Η ύπαρξη καλοριφέρ τον καθιστά κύριο χώρο που συμπεριλαμβάνεται στην ωφέλιμη επιφάνεια ;

Υπάρχει περίπτωση να θεωρείται ΜΘΧ (πχ αν δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση ή άλλος λόγος) ;

Έχω δει την ΤΟΤΕΕ 20701 2/2010 στο 2.1.4, δεν μου είναι ξεκάθαρο ως τι να τον δηλώσω, ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε άποψη.

Δημοσιεύτηκε

Αν έχει καλοριφέρ είναι θερμαινόμενος χώρος και περιλαμβάνεται στην ωφέλιμη επιφάνεια. Πιθανόν να ήταν δηλωμένος σαν μθχ (βοηθητικός) είναι όμως θερμαινόμενος παρόλο που την ώρα που μπήκες δεν είχε έπιπλα. Και δε νομίζω τα καλοριφέρ να είναι διακοσμητικά πχ δεν είναι συνδεδεμένα με το δίκτυο. 

Εγώ θα τα έβγαζα φωτογραφία και θα τον συμπεριλάμβανα στην ωφέλιμη επιφάνεια.

• Thanks 1
  • Upvote 1
Δημοσιεύτηκε

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. 

Πάντως σύμφωνα με την ΤΟΤΕΕ αν κατάλαβα καλά είναι αδιάφορο αν υπάρχει καλοριφέρ ή όχι, θεωρείται ΘΧ γιατί υπάρχει ''συνεχής χρήση στη λειτουργικότητα του κτιρίου''.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.