Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορίες για ενεργειακές μελέτες, επιθεωρήσεις και ΠΕΑ


af.civileng

Recommended Posts

Επίσης κάτι άλλο το δάπεδο του ισόγειου επικοινωνει με το ΜΘΧ του υπογείου.Εγώ θα πρέπει να θέσω έναν ΜΘΧ δλδ το υπόγειο αλλά ως U για το δάπεδο θα πάρω αυτό που λέει σε επαφή με εξωτερικό αέρα κατά το ήμισυ?Αυτό λίγο με έχει μπερδέψει.γ=Γιατί να θέτουμε ΜΘΧ αν το θεωρούμε σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα?

 

Είμαι της άποψης οτι στη περίπτωση σου, το δάπεδο δεν θα πάρεις U/2 προς εξωτερικό αέρα (δεν έχεις απο κάτω πυλωτή) αλλα ΜΘΧ και θα είναι  U/2 = 1 (για δάπεδο χωρίς μόνωση, που μάλλον αυτή είναι η περίπτωση σου) ή = 0,4 (για δάπεδο με ανεπαρκή μόνωση)

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

θα ήθελα την άποψή σας στο εξής: μου έχει ανατεθεί η έκδοση ΠΕΑ για κτήριο το οποίο στο στέλεχος της άδειάς του αναφέρεται ως εξής, αναφορικά με τις χρήσεις του ανά όροφο. Χρήσεις ανά όροφο: ισόγειο: γκαράζ, Α' όροφος: κατάστημα, Β΄όροφος: αποθήκη. 

Σε αυτήν την περίπτωση προβαίνω στην έκδοση 3 ξεχωριστών ΠΕΑ; Και αυτό διότι διαβάζοντας την αντίστοιχη ΤΟΤΕΕ 20701-2/2010, παράγραφος 1.3, εγώ σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγω.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας και τη βοήθειά σας.

Link to comment
Share on other sites

Οι τουαλέτες εξυπηρέτησης πελατών, το γραφείο διευθυντή και ο χώρος έκπλυσης του εξοπλισμού των υπαλλήλων, όμως, βρίσκονται στο β' όροφο. Έτσι πιστεύω θα μπορούσε να βγει ένα ΠΕΑ για Α΄και Β΄όροφο θεωρούμενο ως κατάστημα με 2 ας πούμε θερμικές ζώνες.

Link to comment
Share on other sites

Είναι επιδαπέδιος νεροχύτης όπου πλένονται σφουγγαρίστρες, σκούπες , κουβάδες κλπ και επίτοιχος νεροχύτης, με παροχή ΖΝΧ αμφότεροι. Και επίσης στον Α΄όροφο είναι εξ ολοκλήρου χώρος πώλησης τροφίμων. 

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή με λίγα λόγια δε νοείται λειτουργία του καταστήματος χωρίς τμήμα τουλάχιστον του Β' ορόφου, ο οποίος στο μεγαλύτερο ποσοστό του εμβαδού του είναι χώρος αποθήκευσης των εμπορευμάτων προς πώληση.

Link to comment
Share on other sites

 ......κλπ και επίτοιχος νεροχύτης, με παροχή ΖΝΧ αμφότεροι. Και επίσης στον Α΄όροφο είναι εξ ολοκλήρου χώρος πώλησης τροφίμων. 

 

Τότε αλλάζει το θέμα για τον Β' όροφο (γράφεις οτι στην οικ. άδεια είναι αποθήκη) και όχι χώρος πώλησης τροφίμων

Σ΄αυτή τη περίπτωση, αν ο Α' (κατάστημα) και ο Β' επικοινωνούν μεταξύ τους (εσωτερικά) με σκάλα, βγάζεις 1 ΠΕΑ με χρήση αυτή που έχει μεγαλύτερες καταναλώσεις

 

Αν δεν επικοινωνούν (όπως ανωτέρω) αλλά έχουν ξεχωριστές προσβάσεις, τότε βγάζεις 2 ΠΕΑ με ξεχωριστές χρήσεις

Link to comment
Share on other sites

Επικοινωνούν με κλιμακοστάσιο και εσωτερικό ανελκυστήρα εμπορευμάτων μόνο. Υπάρχει μη θερμαινόμενος χώρος στο ισόγειο όπου γίνεται εκφόρτωση των εμπορευμάτων για να οδηγηθούν στο Β΄όροφο προς αποθήκευση. Και γω στην άποψη αυτή συνηγορώ. Σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου.

Και κάτι τελευταίο αν μου επιτρέπεις. Το κλιμακοστάσιο και το χώρο εκφόρτωσης τους ορίζω ως μη θερμαινόμενους χώρους ενταγμένους στο ΠΕΑ, έτσι;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.