Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ομογενείς


Recommended Posts

με τρια ανηλικα τεκνα

και εφοσον εχετε -και δηλωνετε, όπως γράφετε σαν κυρια κατοικια το αυθαίρετο-.

 

ναι.... εχετε τον μειωτικο συντελεστή σαν κύρια και μοναδική..

δλδ την έκπτωση...

καλο σας βράδυ.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει καποιο ανωτατο οριο τετραγωνικων για τους ομογενεις περαν του οποιου δεν εχουν το δικαιωμα του μειωμενου συντελεστη? Εχω περιπτωση ομογενους με πολυμελη οικογενεια ο οποιος διαθετει ενα αρκετα μεγαλο σπιτι των 250 τ.μ, χωρις βεβαια να εχει καποιο αλλο ακινητο στην κατοχη του, ή η συζηγος ή τα τεκνα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα, να ρωτήσω κάτι τελικά για την μειονότητα εκτός σχεδίου δεν μπορούν να πάρουν την έκπτωση?? Πρέπει σον και καλά να είναι εντός ε.ρ.σ.???

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει αν ο νόμος ισχύει μόνο για άρρενες, διότι υποστηρίζουν αυτό σε ερώτηση στο ΥΠΕΚΑ και κοντεύω να τρελαθώ. Κολάνε στην φράση'' μητρώα αρρένων'' ενώ ή εγκύκλιος 5 / 4-5-2012 αναφέρει το εξής : << ...προύπόθεση εγγραφής στα μητρώα αρρένων ή δημοτολόγια του οικείου δήμου...>>.

Παρακαλώ συνάδελφοι απαντήστε μου διότι αρχίζω να πιστευώ ότι πρέπει να ξαναπάω σχολείο να μάθω ελληνικά...

Link to comment
Share on other sites

Σου λένε ..."μπούρδες". Βεβαίως και ισχύει και για τις γυναίκες παλιννοστούντες! Σου απάντησα και στο άλλο post.

Link to comment
Share on other sites

Ιάσονα σε ευχαριστώ πολύ για την αμεσότητα της απάντησης. Το χειρότερο απ΄όλα είναι ότι μετά από τρεις προσπάθειες να καταλάβω από που εξάγεται το συμπέρασμα ότι δικαίωμα έχουν μόνο άρρενες, ο/η συνάδελφος με ειρωνεύτικε λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι δεν ξέρω ελληνικά και ότι η διατύπωση του νόμου είναι ρητή και ισχύει μόνο για άνδρες. παραθέτω τον απίστευτο διάλογο μέσω mail ε το ΥΠΕΚΑ. (Για να διαβάσεις πρέπει να πας ανάποδα, δηλαδή από κάτω προς τα πάνω)

.....................................[email protected]> wrote:

 

Συγνώμη κι από εμένα λοιπόν αλλά το και του νόμου (....μητρώα αρρένων και τα δημοτολόγια...) γίνεται ή( στα μητρώα αρρένων ή δημοτολόγια του οικείου Δήμου..)στην εγκύκλιο 5 με αριθμό πρωτ. 21939/4-5-2012. Δηλαδή λέω εγώ...που δεν μιλώ σωστά ελληνικά όπως εσείς... φτάνει κάποιος να έχει εγγραφεί στα μητρώα αρρένων ή (διαζευτικό) στα δημοτολόγια του οικείου δήμου...

Χωρίς να έχω καμία διάθεση να αντιπαρέλθω μαζί σας, νομίζω ότι μια χαρά είναι τα ελληνικά που διαβάζω και καταλαβαίνω. Και αφού είναι τόσο ρητή η διατύπωση του νόμου...πώς άλλαξε (η ρητή) στην εγκύκλιο; Μάλλον κάποιο λάθος κάνετε για το αν είναι ρητή η διατύπωση του Νόμου. Η φράση (....στα μητρώα αρρένων ή δημοτολόγια οικείου δήμου...) υπάρχει σε δεκάδες έγγραφα του ελληνικού δημοσίου, είναι κοινότυπη και πιστέψτε με, όλοι οι νόμοι αυτοί αφορούν έλληνες πολίτες χωρίς να γίνεται κανένας διαχωρισμός στο φύλο. Για το λόγο αυτό θα ζητήσω από την συντάκτρια της εγκυκλίου να μου απαντήσει (Κυρία Βισβάρδη, Δικηγόρο,τηλέφωνο 213-15-15-720, Αμαλιάδος 17). Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας... και καλό να είναι να γνωρίζετε ότι σε ρητές διατυπώσεις νόμων...δεν βγαίνουν ερμηνευτικές εγκύκλιοι.

 

 

 

----- Προωθημένο μήνυμα -----

Απο: DOKK E Gardiki <[email protected]>

Προς: [email protected]

Στάλθηκε: 10:13 μ.μ. Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

Θεμα: RE: Πρθ: διευκρίνηση για Παλιννοστούντες

Συγνώμη εσείς θα μπορούσατε να ερμηνεύσετε οτι στη ρητή διατύπωση του άρθρου 70 του Ν.4042/2012 η οποία αναφέρει οτι "Παλιννοστούντες ομογενείς, οι οποίοι έχουν εγγραφεί στα Μητρώα Αρρένων ..." περιλαμβάνονται και οι γυναίκες ;

 

...........................................@yahoo.gr> wrote:

>

>

> Συγνώμη αλλά δεν μου απαντήσατε.Τον νόμο το γνωρίζω, όπως και τη εγκύκλιο αλλά δεν απαντήσατε στο ερώτημά μου. Σας ρωτώ λοιπόν ξανά. Απαντήσατε σε συνάδελφο, αν κάνετε τον κόπο και διαβάσετε πιο κάτω, ότι δικαίωμα στην ευνοϊκή ρύθμιση έχουν μόνο άρρενες. Ισχύει αυτό ή όχι; Και αν ισχύει από πού εξάγεται αυτό το συμπέρασμα;

>

> ----- Προωθημένο μήνυμα -----

> Απο: DOKK E Gardiki <[email protected]>

> Προς: [email protected]

> Στάλθηκε: 9:24 μ.μ. Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012

> Θεμα: RE: διευκρίνηση για Παλιννοστούντες

>

>

> Στο άρθρο 70 του Ν.4042/2012 ορίζεται οτι :

> "...... Παλιννοστούντες ομογενείς, οι οποίοι έχουν εγγραφεί στα Μητρώα Αρρένων και τα δημοτολόγια δήμου ή κοινότητας....."

>

> ...........................................[email protected]> wrote:

> > Θα ήθελα σας παρακαλώ πολύ να μου διευκρινήσετε από πού εξάγεται το συμπέρασμα ότι δήλωση παλιννοστούντα με την ευνοϊκή έκπτωση μπορούν να κάνουν μόνο άρρενες ;

> > Έχετε πραγματοποιήσει τον παρακάτω διάλογο με συνάδελφο και ειλικρινά δεν καταλαβαίνω που ο Νόμος ή η ερμηνευτική εγκύκλιος 5 με αριθμό πρωτ. 21939/4-5-2012 του ΥΠΕΚΑ αναφέρει ότι το δικαίωμα το έχουν μόνο άρρενες. Αντιθέτως στη δεύτερη παράγραφο της εγκυκλίου αναφέρεται χαρακτηριστικά το εξής: <<Από την διατύπωση της διάταξης του προτελευταίου εδαφίου του άρθρου 70......προκύπτει ότι στο πεδίο εφαρμογής της εμπίπτει κάθε κατηγορία ελλήνων ομογενών(.....) εφόσουν πληρούται και η τασσόμενη προϋπόθεση της εγγραφής στα μητρώα αρρένων ή

> > δημοτολόγια του οικείου Δήμου.......>>

> > Θα ήθελα να μου διευκρινήσετε από πότε μία γυναίκα δεν μπορεί να εγγραφεί στα δημοτολόγια Δήμου; Μήπως υπάρχει κάποιο μεταγενέστερο έγγραφο από αυτό ή κάποια εγκύκλιος την οποία αγνοώ.;

> > Ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω την απάντησή σας.

> >

 

>

> > ----- Original Message ----- From: "DOKK E Gardiki" <[email protected]>

> > To: <.....................................................>

> > Sent: Friday, November 30, 2012 6:30 PM

> > Subject: RE: Ερώτηση Ν. 4014/2011

> >

> >

> > > Μπορεί, αλλά όχι με την ευνοϊκή ρύθμιση που αναφέρεται σε άρρενες παλλινοστούντες

> > >

> > > .....................................................> wrote:

> > >> Σας ευχαριστώ πολύ.

> > >>

> > >> Σε συνέχεια της απάντησής σας, θα ήθελα επιπλέον να μου απαντήσετε:

> > >> αν η σύζυγος που είναι επίσης παλιννοστούντας μπορεί να κάνει δήλωση αυτή για το ακίνητο αφού είναι ιδιοκτήτρια του αγροτεμαχίου (δεν υπάρχει άδεια οικοδομής).

> > >>

> > >> Με εκτίμηση

> > >>

Edited by nmelsurfer
Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά θα το δήλωνα με έκπτωση και σε γυναίκα παλιννοστούσα.

Αν με έλεγχαν θα πηγαίναμε στα δικαστήρια και θα το έφτανα όσο μακρύτερα μπορούσα.

Δεν υπάρχει ούτε μια περίπτωση στο εκατομμύριο να το ...κέρδιζαν!

Θα ξεσήκωνα όλες τις γυναικείες ...φεμινιστικές οργανώσεις....

Στείλε κι ένα Mail από τώρα... έτσι για να βρίσκεται.....

Στείλτο και σε καμιά δεκαριά γυναίκες δημοσιογράφους.... επίσης έτσι για να βρίσκεται.....

Link to comment
Share on other sites

Κ εγώ θα το δήλωνα.Μπορεί να ξεφύγω λιγάκι αλλά ζητώ συγγνώμη. Έτσι έκανα κ μ'ένα αυθαίρετο με ιδιοκτήτη μουσουλμάνο για την έκπτωση 80% σε εκτός σχεδίου. Δηλαδή αυτή που βγάζουν τους νόμους δεν ελέγχουν τη δημοσιεύουν! Στο Ν 4067 λέει ότι στο άρθρο 1 όχι σε εκτός σχεδίου ναι αλλά όταν έβγαλαν το σχέδιο νόμου ήταν 37 άρθρα (έναρξη ισχύος). Ο τελευταίος Ν4067 είναι 48 άρθρα (έναρξη ισχύος) δηλάδη σύ,φωνα με τον άρθρο 1 δεν έχει ο νόμος έναρξη ισχύος ?? Κατα τη γνώμη μου ξέχασαν να το διορθώσουν!! Μπορεί να έχω λάθος σκέψη αλλά είναι αυτή!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.