Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΔΑΝΕΙΑ


Recommended Posts

Εάν δεν είσαι ταμειακά ''εντάξει'' 100%(π.χ.Τειρεσίας),μην το επιχειρήσεις καν.Επίσης το ίδιο ισχύει και εάν έχεις άλλα δάνεια που τρέχουν.

Γενικά θα πρέπει το σύνολο των δόσεων δανείων που θα έχεις(μαζί με αυτό που επιθυμείς να πάρεις) να μην ξεπερνά το 30 ή το πολύ 40% του διαθέσιμου εισοδήματός σου.Εάν έχεις τις προϋποθέσεις και μένεις Αττική στείλε μου π.μ. να σου δώσω περισσότερες πληροφορίες για το πως θα βοηθηθείς.Δεν αναγράφω δημόσια επωνυμίες για δεοντολογικούς λόγους(μην θεωρηθεί διαφήμιση)....

Link to comment
Share on other sites

Οι τράπεζες θα δίνουν τώρα λεφτά...

 

Τα 30 δισ. ευρώ που θα πάρουν οι τράπεζες από το νέο δάνειο – μαμούθ των 130 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του PSI δεν θα κλειδωθούν στα θησαυροφυλάκια τους και δεν θα καλύψουν τις δικές τους μαύρες τρύπες, αλλά θα διοχετευθούν άμεσα στην ελληνική αγορά για τη στήριξη της κατανάλωσης, της οικοδομής και των επιχειρήσεων που δεν έχουν δάνεια παρελθόντος προς τις τράπεζες άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Αυτός ο βασικός όρος για τη στήριξη και τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών περιέχεται στην non paper συμφωνία για το νέο Μνημόνιο, αλλά αποτέλεσε και βασικό στοιχείο της πολύωρης χθεσινής συνάντησης Λουκά Παπαδήμου – Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.

Έτσι εκτός των 12 δισ. που θα εκταμιευθούν σαν κονδύλια του ΕΣΠΑ για την Ελλάδα τους επόμενους μήνες, τα 7 δισ. που θα διοχετευθούν από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην Ελλάδα και τα 6 δισ. από την Τρόικα που θα κατευθυνθούν ειδικά για αναπτυξιακά έργα στη χώρα μας, θα έρθουν και τα 30 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες που θα πέσουν κι αυτά στην ελληνική οικονομία για να πάρει επιτέλους μπρος η μηχανή της ανάπτυξης.

Αμέσως μετά το Πάσχα θα αρχίσει πολύ προσεχτικά και μέσα από εγκρίσεις και της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας η παροχή δανείων «εγγυημένης εξόφλησης» σε επιχειρήσεις, εταιρίες αλλά και φυσικά πρόσωπα με στόχο το ξεκίνημα έργων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που θα μειώσουν την ανεργία και θα δημιουργήσουν μέσω φορολογίας, ΦΠΑ, κλπ, έσοδα για το κράτος.

Οι πρώτοι κλάδοι που θα ενισχυθούν με τραπεζικά δάνεια είναι λιανικό εμπόριο, οικοδομή, τουριστικές επιχειρήσεις και οι εταιρίες-βιομηχανίες που έχουν υψηλές επιδόσεις στο εξαγωγικό εμπόριο.

ΠΗΓΗ

Link to comment
Share on other sites

Ταχυδρόμε... την 26/4 έλαβα την παρακάτω απάντηση προσωπικά ο ίδιος για ερωτημα σχετικά με ΕΣΠΑ και μηχανικούς

 

Αγαπητέ Κύριε Σ-----,

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας με την επίσημη ιστοσελίδα για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ) www.espa.gr.

Σας ενημερώνουμε ότι ο ΟΑΕΔ υλοποιεί τακτικά πρόγραμμα ενίσχυσης Νέων Επιστημόνων- Ελευθέρων Επαγγελματιών. Το πρόγραμμα αυτή τη στιγμή δεν είναι ενεργό και από πληροφόρηση που έχουμε από τον ΟΑΕΔ δεν θα ενεργοποιηθεί άμεσα. Σε κάθε περίπτωση σκόπιμο είναι να επικοινωνήσετε με τον ΟΑΕΔ στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας :

Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού www.oaed.gr

Τηλ. Κέντρο Εξυπηρέτησης 2109989000

Από τα προγράμματα ενίσχυσης επιχειρήσεων που υλοποιούνται από το ΕΣΠΑ αυτή τη χρονική στιγμή, πιθανόν να σας αφορά τα ακόλουθα δανειακά προιόντα :

1.To χρηματοδοτικό μέσο Microfinance (Μικροδάνεια) στα πλαίσια της πρωτοβουλίας JΕΡΕΜΙΕ αφορά στη χορήγηση δανείων έως 25,000 Ευρώ για Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις. Τα δάνεια χορηγούνται μέσω της Τράπεζας Alpha Bank με τραπεζικά κριτήρια. Το επιτόκιο του δανείου είναι κυμαινόμενο και ορίζεται από το Alpha Προνομιακό Επιτόκιο πλέον περιθωρίου από 1,75 έως 5,00 εκατοστιαίων μονάδων, ανάλογα με τις προσφερόμενες εξασφαλίσεις. Οι επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν μέσω του προϊόντος αυτού θα καταβάλλουν επιτόκιο μόνο για το 50% του δανείου, ποσό που αντιστοιχεί στην ιδιωτική συμμετοχή που συνεισφέρει η Τράπεζα. Το ποσό επιτοκίου που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο 50% θα καλυφθεί μέσω του ΕΣΠΑ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Χορηγούνται

α. Επενδυτικά δάνεια για την απόκτηση υλικών και άυλων στοιχειών ενεργητικού.

β. Δάνεια για πρώτες ύλες, εμπορεύματα, υπηρεσίες κλπ, με σκοπό την ανάπτυξη και την επέκταση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων, εξαιρουμένων των μισθών, ενοικίων, και λοιπών λειτουργικών εξόδων που αφορούν την τρέχουσα λειτουργία μιας επιχείρησης.

Τα δάνεια μπορεί να είναι ύψους από 5.000 έως και 25.000,00€. Η διάρκεια του δανείου είναι από 48 έως 60 μήνες συμπεριλαμβανομένης της περιόδου χάριτος 12 μηνών (μόνο ως προς το κεφάλαιο).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο σύνδεσμο : http://www.espa.gr/e....aspx?item=1906

2.ToΠροϊόν JEREMIE Νέα Επιχειρηματικότητα: Ευνοϊκά δάνεια επιμερισμού ρίσκου για Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις βρίσκεσαι αναρτημένο στο www.espa.grστο σύνδεσμοhttp://www.espa.gr/e....aspx?item=1546

Το συγκεκριμένο προϊόν αφορά τη χορήγηση δανείων με μειωμένο επιτόκιο και μειωμένες εξασφαλίσεις μέσω των τραπεζών Εθνική και Alpha Bank. O επιχειρηματίας που θα χρηματοδοτηθεί θα καταβάλει επιτόκιο μόνο για το 50% του δανείου, ποσό που αντιστοιχεί στην ιδιωτική συμμετοχή. Το ποσό επιτοκίου που αντιστοιχεί στο υπόλοιπο 50% θα καλυφθεί μέσω του ΕΣΠΑ. Τα δάνεια μπορεί να είναι ύψους έως και 100.000€, με επιτόκιο που ξεκινάει κάτω από 3% και περίοδο αποπληρωμής από 36 έως 72 μήνες, συμπεριλαμβανομένης και της περιόδου χάριτος.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι 50 άτομα προσωπικό και έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών που δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ. Ευρώ. H υποβολή αιτήσεων και πληροφορίες για τη σύνταξη των αιτήσεων δίνονται στα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank. Επομένως, θα πρέπει να απευθυνθείτε στα υποκαταστήματα των συνεργαζόμενων τραπεζών ALPHA BANK και Εθνική, προσκομίζοντας συγκεκριμένο business plan καθώς και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Επίσης, υπάρχουν προγράμματα για την ενίσχυση της απασχόλησης και συγκεκριμένα :

Ο ΟΑΕΔ υλοποιεί τακτικά προγράμματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και απασχόλησης κυρίως με την κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων ή τη διατήρηση προσωπικού. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη νέα πλατφόρμα για την επιχειρηματικότητα www.startupgreece.gov.gr καθώς και στον ΟΑΕΔ http://www.oaed.gr/Pages/SN_47.pg Τηλ. 2109989000

Για να ενημερώνεστε για δράσεις ενίσχυσης επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ μπορείτε να επισκέπτεστε τακτικά τοwww.espa.grκαι να κάνετε την αναζήτηση σας ως εξής :

  • Επιλέξτε την ενότητα Προσκλήσεις-Προκηρύξεις στο οριζόντιο μενού ή εναλλακτικά κάντε κλικ στο banner με το πληκτρολόγιο «Μάθε πως σε αφορά – Αναζήτηση Προσκλήσεων/ Προκηρύξεων στο κέντρο της αρχικής σελίδας
  • Επιλέξτε (με √ ) μόνο την ένδειξη Ιδιώτης / Επιχείρηση και τις ενδείξεις Ενεργές και Αναμενόμενες
  • Πατήστε Αναζήτηση
  • Το σύστημα ανακαλεί όλες τις σχετικές προκηρύξεις σε συνοπτική παρουσίαση.
  • Κάντε κλικ στη λέξη περισσότερα της προκήρυξης που σας ενδιαφέρει για να δείτε την αναλυτική της παρουσίαση. Στα «Σχετικά Αρχεία» στο τέλος της αναλυτικής παρουσίασης μπορείτε να βρείτε όλα τα επίσημα έγγραφα του προγράμματος (Προκήρυξη, Οδηγός Εφαρμογής κ.α.)

Σας συνιστούμε να κάνετε έγγραφή στο site μας και να δημιουργήσετε το προφίλ με τις ενημερώσεις για προσκλήσεις –προκηρύξεις που θέλετε να λαμβάνετε μέσω ενημερωτικού δελτίου (e-mail alert).

Πιστεύουμε οι παραπάνω πληροφορίες να σας φανούν χρήσιμες. Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε ξανά μαζί μας και να σας εξυπηρετήσουμε.

Ομάδα Διαχείρισης espa.gr

Link to comment
Share on other sites

...και ρωτάω, τμήμα Ε.Ο. στην Ελλάδα που βρίσκεται υπο κατασκευή και την εργολαβία την έχουν πάρει 2 μεγάλες τεχνικές εταιρίες, γιατι το έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ δίνοντας δεκάδες εκατομμύρια (και πάλι δεν θα ολοκληρωθεί) και για ανεξάρτητους μηχανικούς ούτε ευρώ;

Εκλογές εεε;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.