Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντλία θερμότητας αέρα/νερού σε διαμέρισμα


dkyr

Recommended Posts

Κάποιος είχε υλοποιησεί τέτοια παρέμβαση σε δίκτυο νομίζω με ένα σώμα ανά κύκλωμα, με επίτοιχο λέβητα και φαινομενικά είχε επιτυχία. Μάλιστα είχε γίνει χωρίς μελέτη. Φυσικά, ήταν τύχη ότι είχε επιτυχία. Υπό άλλες συνθήκες (διατομές σωληνώσεων, μέγεθος και αριθμός σωμάτων) τα αποτελέσματα δεν θα ήταν θετικά.

 

Μίλτο άλλο κακό που μας βρήκε με την κρίση είναι ότι αντί να ασχολούμαστε με το αντικείμενο που μας αρέσει μπλέξαμε με τα πολιτικά....

Για να ξελαμπικάρομαι λιγακι και να θυμηθούμε τα παλαιά έκανα ένα σκιτσάκι όπου εκει βρήκα και το λάθος που έκανα παραπάνω....

Πάντως εδώ που τα λέμε αν η συνολική ισχύς των σωμάτων είναι κοντα στα 12-15ΚW και η σωλήνα φ16 χαλκός μπορεί κάποιος να το φέρει βόλτα να δουλέψει έτσι.

 

Αλλά ο χαλκός ο φ16 δεν ξέρω πόσο θα αντέξει αν του περνάει κανείς 700λιτρα/ωρα Χ 24ωρες Χ 150μέρες.

antlia2.jpg

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 31
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Συγνώμη χωρίς να είμαι υδραυλικός και χωρίς να έχω εμπειρία στις εγκαταστάσεις , δε θα ήταν καλύτερα η προσαγωγή και η επιστροφή της Α/Θ να συνδέοταν με την αντίστοιχη προσαγωγή και επιστροφή κοντά στο κολεκτέρ; Αν υπήρχε ένα σύστημα 2 βανών για κάθε σύνδεση σε μορφή τριοδης θα υπήρχε πρόβλημα; ( αν και θα το έχεις συζητήσει και αλλού , με ποιο πρόγραμμα κάνεις τα σχεδια αυτά;)

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη χωρίς να είμαι υδραυλικός και χωρίς να έχω εμπειρία στις εγκαταστάσεις , δε θα ήταν καλύτερα η προσαγωγή και η επιστροφή της Α/Θ να συνδέοταν με την αντίστοιχη προσαγωγή και επιστροφή κοντά στο κολεκτέρ; Αν υπήρχε ένα σύστημα 2 βανών για κάθε σύνδεση σε μορφή τριοδης θα υπήρχε πρόβλημα; ( αν και θα το έχεις συζητήσει και αλλού , με ποιο πρόγραμμα κάνεις τα σχεδια αυτά ;)

 

Φυσικά....

Αλλά μιλάμε για την περίπτωση που είναι πολύ δύσκολο να φτάσουν εκεί οι σωλήνες.

Link to comment
Share on other sites

Ναι ναι Κυριάκο...

Κοιτά εδώ πως βρήκα έναν χαλκοσωληνα που λειτουργούσε μόνιμα η ανακυκλοφορία για 9 χρόνια

 

p1010146w.jpg

Link to comment
Share on other sites

Από θέμα ισχύος τώρα τί πρέπει να προσέξουμε; Θα χρειαστεί και ηλεκτρολογική δουλειά πιστεύω, ίσως μεγαλύτερο καλώδιο για τα Α που θα σηκώνει η Α/Θ...

 

Αν μιλάς για θερμική ισχύ θα πρέπει να αποδίδει τις θερμίδες που χρειάζεσαι στην θερμοκρασία σχεδιασμού χειμώνα. Οι θερμικές αποδόσεις αναφέρονται σε θερμοκρασία 7 βαθμών επομένως πρέπει να αναζητήσεις τους κατάλληλους πίνακες με τις αποδόσεις σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Προσοχή στην λειτουργία απόψυξης. Πρέπει να έχεις υπολογίσει "την πτώση απόδοσης" (στην ουσία διακοπή λειτουργίας θέρμανσης για μικρό χρονικό διάστημα) κατά την απόψυξη.

 

Οπωσδήποτε παροχή για τα σωστά Α που θα τραβάει η μονάδα. Αν βάλεις και χειριστήριο εντός σπιτιού θα χρειαστείς τηλεφωνικό καλώδιο. Αντικραδασμικά έδρασης και στους σωλήνες προσαγωγής - επιστροφής.

Link to comment
Share on other sites

Έχει κάποιος συνάδελφος υπόψη, τι περιορισμούς επιβάλλει η νομοθεσία, αν επιβάλλει, ως προς την τοποθέτηση ΑΘ σε εξώστες πολυκατοικιών?

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι σε ιδιόκτητο χώρο, χρειάζεται έγκριση απο την πολεοδομία.

Αν είναι σε κοινόχρηστο, χρειάζεται και έγκριση απο την πολεοδομία και ή να το προβλέπει ρητά το καταστάτικό ή να συμφωνήσουν όλοι οι συνιδιοκτήτες.

 

Όσον αφορά το θόρυβο το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο μηχανολογικής εγκατάστασης είναι 45 db με ανοικτή θύρα ή παράθυρο του εξεταζόμενου (υπό πιθανή ενόχληση) χώρου. Ετσι, αν η εξωτερική σου μονάδα παράγει 60-65 db (οι ΑΘ για σύνδεση με εγκατάσταση θέρμανσης είναι θορυβώδεις λόγω μεγέθους) και είναι σύνορο με κατοικία, δεν υπάρχει περίπτωση να ΜΗΝ ακούγεται.

Link to comment
Share on other sites

Θα πρέπει να υπάρχουν αντικραδασμικά για τις δονήσεις που θα παράγονται κατα την λειτουργία. Επίσης όταν θα μπαίνει ο συμπιεστής θα ακούγεται ένας χαρακτηριστικός θόρυβος σαν κάρφωμα που σίγουρα θα γίνεται αντιληπτός από το κάτω διαμέρισμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.