Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρεις νεκροί απο το σεισμό 5,9 Ρίχτερ στην Ιταλία


dimkourt

Recommended Posts

Το θέμα είναι να βγουν επίσημα οι Ιταλικές αρχές και να ενημερώσουν τον κόσμο (βασικά τους Μηχανικούς κυρίως) για το τι είδους κτίρια κατέρρευσαν, πόσο παλαιά ήταν, με ποιους κανονισμούς σχεδιάστηκαν, τι βλάβες υπέστησαν, και φυσικά ΓΙΑΤΙ κατέρρευσαν; Ευθύνονται οι κανονισμοί ή οι Μηχανικοί; Ανάμεσα σε αυτά υπήρχαν και καινούρια;; Γιατί αν υπήρχαν είναι υποχρεωμένοι να μας ενημερώσουν μιας και οι ευρωκώδικες είναι αυτοί που χρησιμοποιούν όλα τα κράτη μέλη. Το θέμα είναι σοβαρό. Έχουν καταρρεύσει πολλά κτίρια στην Ιταλία στους τελευταίους σεισμούς.

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Φίλε nvel, πάρε άλλο +1 από μένα... Είναι σπουδαία η συνεισφορά σου στο φόρουμ με την έρευνα που έχεις κάνει εδώ και αλλού για το θέμα του συγκεκριμένου σεισμού (φωτό, βίντεο, πορίσματα)... Ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι δεν είναι καν του αντικειμένου σου το θέμα!

 

Το πόρισμα δείχνει εν πολλοίς ότι δεν εμφανίστηκαν καθόλου βλάβες σε μεταλλικά κτίρια (πλήν του κτιρίου αποθήκης που κατέρρευσε, το οποίο ήταν κατά τη γνώμη μου λάθος μελετημένο, με τα racks να στηρίζουν (!) το κτίριο).

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης ...

 

" Οι δικαστικές έρευνες προς εξακρίβωση τυχόν ευθυνών για τις καταρρεύσεις βιομηχανιών συνεχίζονται. Η εισαγγελία της Φεράρα έχει αποστείλει 17 κλήσεις σε απολογία σε ιδιοκτήτες οικοδομικών εταιριών, ιδιοκτήτες των ακινήτων και μηχανικούς του δημοσίου που έλεγξαν την κατάσταση των παραγωγικών μονάδων, μετά την πρώτη δόνηση της 20ής Μαΐου.

Τα πιθανά αδικήματα που πρόκειται να απαγγελθούν είναι ανθρωποκτονία εξ αμελείας και παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να αποσταλούν κλήσεις σε απολογία και από την εισαγγελία της Μόντενα. "

 

Πηγή http://news.in.gr/world/article/?aid=1231198875

Link to comment
Share on other sites

Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να αποσταλούν κλήσεις σε απολογία και από την εισαγγελία της Μόντενα. "

Αυτό σημαίνει "διαδικασία ταχείας απόδοση δικαιοσύνης"...

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζοντας...

 

άρθρο...

Προειδοποιεί για μεγάλο σεισμό ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας- Επιβεβαιώνει τον Άκη Τσελέντη

 

Επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του καθηγητή, Άκη Τσελέντη περί ισχυρού σεισμού ο εντεταλμένος ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, o οποίος σε δηλώσεις του στο protothema.gr εξέφρασε την αγωνία του για κάποια ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

 

O κ. Χουλιάρας επιβεβαίωσε τις προβλέψεις του κ. Τσελέντη ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα. Παράλληλα, εξέφρασε τους φόβους του για κάποια ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία είχαν χαρακτηριστεί ως «κόκκινα» και «κίτρινα» στο σεισμό της Πάρνηθας το 1999.

 

«Πρέπει όλοι να δούμε με προσοχή τη σεισμική θωράκιση των κτιρίων μας. Αν γίνει ένας σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ κάποια κτίρια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας θα πέσουν. Κτίρια όπως το παλιό Εφετείο, το κτίριο του ΙΚΑ στην Πειραιώς, αλλά και άλλα πολλά δημόσια κτίρια πρέπει να ελεγχθούν από τους ειδικούς. Γιατί όταν γίνει ο σεισμός μετά θα τρέχουμε όλοι μας να σώσουμε ότι μπορούμε. Και όλοι ευχόμαστε αν γίνει κάποιος σεισμός να γίνει στη θάλασσα για να μην έχουμε εικόνες όπως στην Ιταλία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χουλιάρας.

 

«Ζούμε σε μια σεισμική χώρα. Αν κρίνουμε από τη στατιστική των σεισμών έχουμε κάθε μήνα έναν σεισμό μεγέθους 5 Ρίχτερ και κάθε χρόνο έναν σεισμό μεγέθους 6 Ρίχτερ. Ισχυρό σεισμό έχει να κάνει πάρα πολύ καιρό οπότε αν κρίνουμε από τη στατιστική περιμένουμε έναν τέτοιο σεισμό. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει το πότε και το πού» σχολίασε για το τί θα πρέπει να περιμένουμε στο μέλλον. Επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του καθηγητή, Άκη Τσελέντη περί ισχυρού σεισμού ο εντεταλμένος ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, o οποίος σε δηλώσεις του στο protothema.gr εξέφρασε την αγωνία του για κάποια ιστορικά κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

 

 

 

πηγή : newpost.gr

Edited by kostassid
Link to comment
Share on other sites

Αυτό σημαίνει "διαδικασία ταχείας απόδοση δικαιοσύνης"...

 

Ναι γιατι οι Ιταλοι ΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ για την "αποδοση δικαιοσυνης"............

Κεντρο-Βορειοι Ιταλοι = 75% Ελληνων

Νοτιοι Ιταλοι = 175% Ελληνων

 

(οσον αφορα διαφθορα κλπ...)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.