Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καθορισμός νεών κατώτατων ορίων ημερομισθίων εργατοτεχνιτών


Recommended Posts

Συνάδελφοι , να είστε απόλυτοι με το ικα . Αν η νομοθεσία σας καλύπτει , να τους βάζετε στην θέση τους . Οι εποχές της αρπαχτής και των κομματόσκυλων περάσανε . Αυτά μας έφεραν στα χάλια που είμαστε . Τα συνδικάτα που έφεραν μεροκάματο και ένσημο στα 200 € .

 

Τέλος πλέον. Ο κάθε ανεύθυνος εργάτης ήθελε 55 ευρώ ένσημο . Που ακούστηκε αυτό .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 125
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

λοιπον αλανια ζυγισμα - προσοχη - αναπαυσης. γυρισα απο λογιστη. εχουμε και λεμε , το θεμα ειναι πολυ απλο. αναγγελια στον οαεδ δεν γινεται. μια απλη ατομικη συμβαση ορισμενου χρονου γινεται που παει μονο στην επιθεωρηση.

 

εγω θα κανω το εξης: θα παρω τα στοιχεια του εργαζομενου (αφου εχουμε ηδη συμφωνησει ποσα θα του κολησω) θα τα παω στο λογιστη θα φτιαχνει ο λογιστης την ατομικη συμβαση θα την υπογραφει ο εργαζομενος και ολα κομπλε.

οσο για την αποδειξη δεν προκειτε για τιποτε αλλο παρα την αποδεικτικη αποδειξη που βγαζει ο λογιστης αφου κανει την απδ. ουτε φοροι ουτε τιποτα παραλογο.

 

 

ειναι πολυ ευκολο παιδες διαδωστε το γιατι αξιζει

 

Ευχαριστουμε για τις πληροφορίες.

Η ατομική σύμβαση δεν πρεπει αφου υπογραφει απο τους συμβαλλόμενους να θεωρηθεί και απο το επιθεωρητή και μετα να πάει στο ΙΚΑ??? ενημέρωσε μας για την εξέλιξη..

 

 

Δεν εχει αναφερθει απο αλλον, τιποτα σχετικα με την επιθεωρηση εργασιας.

Στο ΙΚΑ ρωτησεις?

Ο λογιστης μπορει να λεει οτι θελει.

 

οι εγκύκλιοι που εχουν κοινοποιηθει απο το ΙΚΑσχετικα με νεα ημερομισθια αναφερουν τον επιθεωρητη εργασίας. Δες ποιο πάνω καπου ειναι οι εγκύκλιοι.

Edited by giannist
Link to comment
Share on other sites

Μιλησα με το ΙΚΑ (καταστηκα Καλαμαριας) και μου ειπαν οτι χρειάζεται μόνο μια απόδειξη στην οποια θα φαινονται τα συμφωνηθέντα ημερομήσθια των εργατοτεχνιτών. Η ΑΠΔ στέλνεται κανονικά ηλεκτρονικά και σε περίπτωση ελέγχου θα προσκομίζεται η απόδειξη με τα ονοματεπώνυμα τους και τις υπογραφες τους. Ρώτησα για γνησιο της υπογραφής και μου είπε καλό θα ηταν, αλλα οχι και απαραιτητο.

Οποτε υπευθνη δήλωση επικυρωμένη του καθε εργάτη για αμοιβές , και στη συνέχεια απόδειξη με υπογραφή για παν ενδεχόμενο

Link to comment
Share on other sites

όπως πρωτοείπα στα αρχικά μηνύματα το τοπικό ΙΚΑ μου μίλησε υποχρεωτικά για μια διαδικασία μέσω Επιθεώρησης Εργασίας (τέλος πάντων δεν μπήκα στη διαδικασία αυτή γιατί οι εργαζόμενοι δεν την δέχθηκαν -οπότε και δεν γνωρίζω περισσότερα)

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να υπογράφουν στο ημερολόγιο και εκεί θα φαίνεται και το ημερομίσθιο τους . Κάποια στιγμή πρέπει να τηρούνται και οι νόμοι .

Link to comment
Share on other sites

σημερα εκλεισα και πλακατζη με το ιδιο συστημα. αμα δεν το δεχοταν δεν θα τον επαιρνα, απλα τα πραγματα. μολις γυρισω απο την επιθεωρηση θα σας ενημερωσω.

 

 

υ.γ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΛΕΜΕ.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Kαλό θα ήταν στο ΙΚΑ , οι υπάλληλοι των υποκαταστημάτων να διαβάζουν τις εγκυκλίους της διοίκησης και να τις εφαρμόζουν. Οι οικοδόμοι δεν έχουν συνήθως το ίδο πάρε δώσε με τον ΟΑΕΔ, ΕΠΙΘΕΏΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κλπ , σε σχέση με τους "κοινούς εργαζόμενους"

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν αν κάποιος ολοκληρώσει αυτήν τη διαδικασία, και από το ΙΚΑ, παρακαλούμε να μας την αναφέρει αναλυτικά για να έχουμε έναν μπούσουλα.

Link to comment
Share on other sites

γυρισα απο λογιστη παιδες και ολα κομπλε. τα πραγματα ειναι πολυ απλα. παιρνεις στα χερια μια ατομικη συμβαση και καλο θα ηταν να την κανετε ορισμενου χρονου. συμπληρωνεις τα κλασσικα στοιχεια. εκει που λεει ημερομισθια βαζεις τα συμφωνηθεντα ενσημα. π.χ. σε μενα ειχα πει στον μπογιατζη 40 ενσημα σε ενα διμηνο εβαλα 5 μεροκαματα την βδομαδα για 8 βδομαδες. σαν μεροκαματα βαζετε οσο λεει η εγσσε (ο λογιστης μου μου ειπε να βαλω και κανα 1-2 ευρω παραπανω ετσι και καλα για ξεκαρφωμα. οταν τη συμπληρωσετε την υπογραφει ο κατασκευαστης και ο εργαζομενος και παει την Α.Σ. στην επιθεωρηση. και τελος του μηνα κολατε με τον κλασσικο τροπο αλλα τις νεες τιμες τα ενσημα ηλεκτρονικα. με την αποδειξη λοιπον τωρα , για να μην κοβετε καθε μερα αποδειξη θα κοβεται μια μηνιαια αλλα προσεξτε το ποσο που θα αναγραφετε θα ειναι ολα τα μεροκαματα του μηνα αλλα αφαιρεμενο το 19,95% γιατι αυτες ειναι οι εισφορες του ασφαλισμενου και δεν πρεπει να φαινονται στην αποδειξη. οταν μιλαμε για αποδειξη εννοουμε την κλασσικη αποδειξη που μπορεις να βρεις σε καθε βιβλιοπωλειο. ειναι κατι μεταξυ του εργοδοτη και του εργαζομενου και απλα την κρατα ο εργαζομενος μηπως και καλα του τη ζητησει το ικα. αυτο ειναι. πολυ απλο ,

  • Upvote 9
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.