Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μη διανοιγμένη οδός


Recommended Posts

Σε δύο οικόπεδα εντός σχεδίου που συνορεύουν (Πολεοδομικη μελέτη1988) φαίνεται να ρυμοτομούνταιι από δρόμο, ο οποίος ακόμα δεν εχει διανοιχθεί γιατί δεν συμφωνούσαν οι ιδιοκτήτες (δύο αδέρφια) των εν λόγω οικοπέδων και γιατί ο δήμος δεν έχει τα χρήματα να το κάνει. Στα δύο αυτά οικόπεδα υπάρχουν κτίρια με οικοδομικές αδειες προγενέστερες του σχεδίου, το οποίο στο μεν ένα κτίριο η ρυμοτομικη περνάει οριακά και το κόβει η οικοδομικη , στο δε άλλο κόβεται και από την ρυμοτομική και την οικοδομική (γι΄αυτό και η αντίδραση των ιδιοκτητών).

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι στο τοπογραφικό τι θα πρέπει να φανεί η υπάρχουσα κατάσταση χωρίς ,ή θα πρέπει να μπουν οικοδομικές ρυμοτομικές γραμμές να γράψω υπό διάνοιξη δρόμος και να βρώ τα τμήματα των οικοπέδων που ρυμοτομούνται?

 

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Πολεοδομική μελέτη του 1988 (μετά το Ν. 1337/83) άρα πράξη εφαρμογής δηλ. επέκταση ενός Ρυμ Σχεδίου. Πριν την ρυμοτόμηση η περιοχή λογικά είναι εκτός σχεδίου. Τα «οικόπεδα» που συνορεύουν όταν έκτισαν είχαν τις προδιαγραφές του Δ/τος του 1985?? Η πράξη Εφαρμογής (αν είναι Π.Ε.) εχει κυρωθεί??. Τότε παρουσιάζεις κανονικά πράσινες και κόκκινες γραμμές. Όταν γινόταν στο Δήμο οι αναρτήσεις των σχεδίων γιατί δεν έγιναν ενστάσεις για τροποποίηση;;

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι προαπαιτούμενο η κύρωση της Πράξης Εφαρμογής για την απεικόνιση των ΡΓ και ΟΓ. Η περιοχή είναι εντός σχεδίου και πρέπει στο Τοπογραφικό Διάγραμμα να εμφανίζονται οι γραμμές αυτές και τα όρια των ιδιοκτησιών (υλοποιημένα ή συμβολαίων) ενώ πρέπει να γίνει αναλυτική αναφορά σε αρχική ιδιοκτησία - ρυμοτομούμενα / προσκυρούμενα τμήματα - εναπομείναντα τμήματα εντός Ο.Τ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Είναι στην αναθεώρηση του σχεδίου όπότε δεν ισχύει ο 1337/83 και ισχύει το καθεστός των πράξεων τακτοποίησης προσκύρωσης και αναλογισμού των υποχρεώσεων.

Τώρα έχω μπει στη διαδικασία να μου καθορισει ο δήμος τις ρυμοτομικές και οικοδομικές γραμμές ώστε να μπορέσω να ορισω το ρυμοτομούμενο τμήμα που προκύπτει από την υποδιάνοιξη οδό.

Προς το παρόν οι ιδιοκτήτες δεν έχουν σκοπό να" επιτρέψουν" να ανοιξει ο δρόμος και ο Δήμος; δεν εχει χρήματα για να το κάνει . αν χρειαστουν αργότερα να βγλουν κάποια άδεια θα προχωρήσουν και τη διαδικασία. αρτιότητα και οικοδομησιμότητα θα αποκτήσουν μετά τη διάνοιξη της οδού ή αφου έχει εγκριθει το σχέδιο ισχύει.

 

Σας ευχαριστώ πολυ για τις προτασεις σας

Link to comment
Share on other sites

Σωστά όλα, αλλά μία παρατήρηση.

 

Ο Δήμος δεν έχει χρήματα να κάνει τι; Εκτός και είναι δρόμος >20μ ή απέναντι έχει κοινόχρηστο ΟΤ, η πράξη αναλογισμού θα βγάζει αυταποζημιώσεις και αποζημιώσεις από τους όμορους.

 

Εκτός και αν ρυμοτομείται "άγρια" κάποιο από τα κτίρια.

Edited by dsworks
Link to comment
Share on other sites

Dsworks είναι η πρώτη φορά που μου τυχαίνει κα΄τι τέτοιο . Ο δρόμος στο ρυμοτομικό είναι 8μ<20 μ , αλλά το ένα το κτίριο είναι στην πρασιά ( η ρυμοτομική περνάει από τη γωνία του ) και το άλλο τέμνεται και άπο ρυμοτομική και από την οικοδομική ( προκήπιο 2μ) . Πέρα από τις αυτοαποζημειώσεις και τις αποζημειώσεις από τους όμορους τα σπίτια που ρυμοτομούνται είναι να αποζημειωθούν από το Δήμο? Αυτό εννοείς dsworks λέγοντας ότι ο δρόμος δεν ανοίγει εκτός αν ρυμοτομείται "αγρια" κάποιο από τα κτίρια?

Link to comment
Share on other sites

Κτήρια εντός πρασιάς που έχουν ανεγερθεί νόμιμα δεν απαλλοτριώνονται.

Τμήμα κτηρίου εκτός Ρ.Γ. μπορεί να απαλλοτριωθεί μόνο εφόσον δεν δημιουργείται πρόβλημα στατικότητας στο υπόλοιπο κτήριο. Διαφορετικά μπορεί να ζητηθεί η σημειακή τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.