Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγη απο ΤΕΒΕ σε ΤΣΜΕΔΕ για μηχανικο ΤΕΙ.


kgavr

Recommended Posts

Μέχρι τώρα όποιος γινόταν εργολήπτης γραφόταν στο ΕΤΑΑ και έφευγε από τον ΟΑΕΕ . Πες στον άσχετο ότι ΕΔΕ γίνεσαι επειδή είσαι μηχανικός ΤΕ . Αν διακόψεις δεν είσαι ΕΔΕ . Σε αυτές τις περιπτώσεις που ΔΥ μαλακίζεται η λύση είναι μία . Φωνές προσφυγή στον προιστάμενο του και προειδοποίηση ατομικής μήνυσης εναντίον του γιατί εν γνώσει του παρανομεί , γιά διαφυγόντα δικά σου κέρδη . Επίκοινωνία με κεντρικά και επίσκεψη με παρέα δικηγόρο .

 

Ταυτόχρονα "τρελλαίνεσαι" και δεν ακούς ότι και να σου λέει .

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 33
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δηλαδή θα πληρώνεις διπλές εισφορές? Αλλιώς που αλλού είναι το πρόβλημα?

 

Αρχικά έτσι όπως μου το θέσανε αυτό υπονόησαν. Αλλά ακόμη κι αν δεν πληρώνεις διπλές εισφορές παραμένει πρόβλημα.. Καταρχήν γιατί όλη αυτή η κατάσταση, όπου πρέπει να πάρεις 10 τηλέφωνα και να μπεις σε φόρουμ και ιντερνετ για να βγάλεις άκρη, δημιουργεί σύγχυση και σου τρώει ώρες από τον πολύτιμο επαγγελματικό χρόνο χωρίς ουσιαστικό λόγο.... Και κατά δεύτερον διότι το γεγονός ότι συνεχίζεις να είσαι γραμμένος στον ΟΑΕΕ, δημιουργεί γραφειοκρατικές υποχρεωσεις όπως αυτές που αναφέρει o Kane, και ίσως περισσότερες στο μέλλον.

 

Πάντως ποτέ δεν κατάλαβα που ήταν το πρόβλημα να γραφόμαστε από την αρχή στο ΤΣΜΕΔΕ. Δεν έχει καμία σχέση με ΕΔ και ίσα-ίσα θα ήταν επιπλέον έσοδο για το ταμείο..

 

Αυτό με τους Μηχανικούς ΤΕ είναι απαράδεκτο. Είμαστε γραμμένοι σε δύο επιμελητήρια (ΤΕΕ και ΕΕΤΕΜ) και σε δύο ασφαλιστικούς φορείς, προκειμένου να κάνουμε τη δουλειά μας..

Σικτίρ πια.. #%$@*& :angry:

 

Δείτε και αυτό: http://www.michanikos.gr/topic/32185-%CE%A3%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%91%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AD%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%81%CF%8D%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%80-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD/

Link to comment
Share on other sites

Πάντως τελικά απ΄ότι έχω καταλάβει, ο οικείος ασφαλιστικός φορέας μας είναι ο ΟΑΕΕ. Γιατί δεν απαιτούμε λοιπόν να καταχωρηθούν επίσημα στα συστήματα τους οι ειδικότητες μας; Τουλάχιστο όταν μας ρωτούν με ποια ιδιότητα είμαστε ασφαλισμένοι, να μην μας κοιτούν ωσάν χάνοι... (πως είπατε; μα αν είστε μηχανικός γιατί δεν είστε στο ΤΣΜΕΔΕ;... ααα μηχανικός από ΤΕΙ... και τώρα τι να γράψω εγώ ;

Edited by Allobar
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι ΤΕ είναι ΟΑΕΕ και κάποιοι ΤΕΒΕ......αν λέω βλακεία διορθώστε με

Link to comment
Share on other sites

O OAEE προήλθε από συγχώνευση ΤΕΒΕ και άλλων. Γενικά αφορούσε και αφορά στην κατηγορία βιοτεχνών και εμπόρων και ουδεμία σχέση έχει με το επάγγελμα του μηχανικού. Επειδή δε μας δέχονταν όμως στο ΤΣΜΕΔΕ, έπρεπε κάπου να μας ασφαλίσουν και μας "πάρκαραν" εκεί...

 

Το ΤΕΒΕ, όπως και ο ΟΑΕΕ, δεν είχαν και δεν έχουν πρόβλεψη για ασφάλιση απασχολούμενων στο επάγγελμα του μηχανικού. Και από εκεί ξεκινά και το μπάχαλο με την έκδοση του εργοληπτικού από κάποιον Μηχανικό ΤΕΙ... Όλα αυτά έχουν και ουσιαστικές συνέπειες (γραφειοκρατική ταλαιπωρία) αλλά εντάσσονται και στα πλαίσια ενός "πολέμου" που κρατά καλά από πολύ παλιά, με στόχο την καταρράκωση του ηθικού των Μηχανικών ΤΕΙ, μέσω της αμφισβήτησης της ταυτότητας τους.

 

Δεν είναι όμως εξοργιστικό να πληρώνουμε τόσες δεκαετίες κρατήσεις επί της αμοιβής μας, υπέρ ΤΣΜΕΔΕ, και να μη μας δέχεται ως ασφαλισμένους; Δεν είναι ανήθικο και άδικο, να θέτεις συνεχή εμπόδια στη δραστηριοποίηση ανθρώπων που σπούδασαν επί τέσσερα χρόνια (τουλάχιστο), μια επιστήμη που αγαπούσαν; Και να το κάνεις εσκεμμένα και με δόλο...

Edited by Allobar
Link to comment
Share on other sites

Εδώ πλήρωνες και 2% υπέρ ΤΕΕ για να σε λέει αγράμματο και πτυχιούχο μαϊμού, στο ΤΣΜΕΔΕ κόλλησες...

Edited by stayros
Link to comment
Share on other sites

Εδώ πλήρωνες και 2% υπέρ ΤΕΕ για να σε λέει αγράμματο και πτυχιούχο μαϊμού, στο ΤΣΜΕΔΕ κόλλησες...

 

Απόλυτο δίκιο έχεις.. απλώς το ΤΣΜΕΔΕ το ξαναβρήκα τώρα μπροστά μου και μου πατάει τον κάλο όλη η ιστορία...

Link to comment
Share on other sites

Α και καπου διάβασα, περί ΤΕΕ και ΕΕΤΕΜ. Μη κάνεις το λάθος και πληρώνεις 2 νταβατζηλίκια. Μονο την ΕΕΤΕΜ να πληρώνεις, αρκεί στις δημοπρασίες και για τη θεώρηση των βιβλίων.

 

Το τεε το πληρωσα μια φορα για να παρω τους κωδικούς κι απο εδώ πάνε κι άλλοι.

Link to comment
Share on other sites

Δεν το πληρώνω αλλά ξέρω ότι κάποια στιγμή θα μου τα πάρουνε... Κάτι θα χρειαστώ και θα μου ζητήσουν να πληρώσω ότι χρωστάω στο ΝΤΑΒΑΤΖΗ μου πρώτα... @#%!&*@

 

Πως να τη γλιτώσω, αφού το κράτος αναθέτει στον ίδιο τον ΝΤΑΒΑΤΖΗ μου τη λειτουργία συστημάτων που θα έπρεπε να διαχειρίζεται το δημόσιο (βλ αυθαίρετα)... και όχι μόνο αυτό αλλα του δίνει και το δικαίωμα να καθορίζει τα ΕΔ μου (http://www.michanikos.gr/topic/32185-%CE%A3%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%91%CF%85%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AD%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%81%CF%8D%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%80-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD)... Οι κανονικοί νταβατζήδες μοιάζουν σαν τον Αριστείδη τον δίκαιο μπροστά τους..

Link to comment
Share on other sites

Οπως είχα πεί και παλιότερα και δικαιώθηκα με τον ΕΟΠΠΥ , μέχρι το 2017 θα υπάρχουν 3 ταμεία όπως λένε και οι νόμοι Λοβέρδου .

Το ΙΚΑ , ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ . Τα υπόλοιπα ταμεία θα μοιραστούν στα 2 πρώτα σύμφωνα με το εργασιακό καθεστώς του κάθε ασφαλισμένου .

 

Αρα προσωρινά είναι τα θέματα .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.