Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασία στην Σαουδική Αραβία


traganeus

Recommended Posts

To πιο απλο..κομπιουτερας...δουλεια που δεν θα την χτυπησει ποτε καμια κριση...δεν ειναι τουβλα και μπετο...

 

καλα αμοιβομενη, αραχτος σε pc, και δεν χρειαζεται να γινεις λωρενς της αραβιας για να βγαλεις γλυκο ψωμακι...

 

αλλα και παλι αν θες να πας εξωτερικο σε πληρωνουν πολυυυ καλα..καμια σχεση με μηχανιλικια....

 

αλλα δεν θα χρειαστει γιατι ακομα και τωρα στην χρεωκοπημενη ελλαδα φιλος μου ειχε 3 προτασεις και διαλεξε μια με 1200ε....

 

ο,τι γινεται και με το μηχανιλικι δηλαδη...

 

εν κατακλειδι, το μηχανιλικι ειναι γι οσους εχουν ακρες...μπαμπαδες με λεφτα κτλ..να σε σπρωξουν να κανεις οικοδομες τις εποχες της φουσκας...ολοι αυτοι τωρα εχουν λιπακι καλο..

 

το μηχανιλικι δεν ειναι για υπαλληλικι

To γρασίδι του γείτονα είναι πάντα πιο πράσινο, σωστά? :) Μην νομίζεις οτι αυτό που συνέβη στο φίλο σου είναι και ο κανόνας και θα συμβεί σε όλους. Γιατί κι εγώ έχω γνωστό που έχει τελειώσει πληροφορική και μην μπορώντας να βρς\ει δουλειά με αξιοπρεπές εισόδημα στην Ελλάδα μετανάστευσε Νορβηγία για χρήματα λίγα περισσότερα από αυτά που παίρνει ο φίλος σου. Αυτή τη στιγμή μου έρχονται στο μυαλό μόνο 5 πανεπιστημιακές σχολές πληροφορικής στην Ελλάδα. Αν υπολογίσω και τα ΤΕΙ αλλά και ποσοστό  των αποφοίτων  ΗΜΜΥ που μπορούν να δουλέψουν ως "κομπιουτεράδες"  ο αριθμός υπερδιπλασιάζεται. Που θα απορροφηθούν όλοι αυτοί??? 

 

 

3. αυτα που σου παιρνει ειναι περισσοτερα απ αυτα που σου δινει....

Αυτό ακριβώς!!!

 

Για να απαντήσω στον Βilly_Huge:

Τα λεφτά που σου προσφέρουν για Σ. Αραβία είναι λίγα. Σκατά είναι βασικά. Το αν θα πας εξαρτάται από τα εξης:

1. 'Εχεις προσπαθήσει να βρεις δουλειά αλλού στο εξωτερικό χωρίς επιτυχία? Γιατί αν μου πεις οτι έχεις στείλει 500 CV χωρίς αντίκρυσμα ίσως πρέπει να το σκεφτείς λίγο πιο σοβαρά να πας. 

2. Λές οτι έχεις πρόταση για δουλειά στην Ελλάδα με λεφτά που ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ είναι σκατά. ΕΞαρτάται από το πως είσαι εσύ ευτυχισμένος. Με λίγα λεφτά αλλά στην χώρα σου ή σε μια χώρα με ένα σωρό αντικειμενικές δυσκολίες αλλά με αντικειμενικά πολύ περισσότερα χρήματα και ενδεχομένως καλό χτίσιμο βιογραφικού που ίσως σε βοηθήσει στο μέλλον. Ζύγισε τα. ΜΟΝΟ ΕΣΥ ξέρεις τι είναι καλό για σένα να κάνεις. Μην ρωτάς εμάς.

Θα πω προσωπική μου εμπειρία, μου είχα γίνει πρόταση για Σαουδική Αραβία από εληνική εταιρία με λιγότερα χρήματα από τα δικά σου (1500 €). Ήμουν κοντά 2 χρόνια άνεργος αν θυμάμαι καλά και είπα "ναι"  με βαρυά καρδιά. Κόπηκα στο τελικό shortlisting. Καλύτερα. 

Ζώντας εδώ και δύο χρόνια στη Γερμανία ύπο δυσμενείς συνθήκες, είναι κάτι μου με βοήθησε να συνειδητοποιήσω τα όρια της αντοχής μου. Ολοι εσείς οι συνάδελφοι που σκέφτεστε να μεταναστεύσετε να ξέρετε το εξής: Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε τα ψυχολογικά σας όρια γιατί το εξωτερικό ΔΕΝ είναι παράδεισος. Μπορεί να πέσετε σε κακοτοπιές. Κάποιοι την παλεύουν καλύτερα από άλλους αλλά όλοι στο τέλος άνθρωποι είμαστε και η υπομονή μας έχει όρια. Πάντως  Billy_Huge το γεγονός οτι ρωτάς στο φόρουμ για το τι να κάνεις δείχνει οτι δεν είσαι και τόσο σίγουρος. Αυτό από τη μια  θα έπρεπε να σε προληματίσει ως προς την λήψη της απόφασης σου. Από την άλλη, για μένα είναι προτιμότερο να πας και να την κάνεις αν δε σου κάτσει ή αν δεν την παλέψεις. Είναι πάντα καλύτερο στη ζωη σου να υπάρχει ένα " δε βαρίεσαι, απέτυχε αυτή μου η προσπάθεια"  παρά ένα " τι θα γινόταν αν είχα προσπαθήσει κάποτε που μου δώθηκε η ευκαιρία, δε θα μάθω ποτέ" . Όπως είπες κ εσύ ο ίδιος... ίσως μετανιώσεις ότι κ να αποφασίσεις. Καλή τύχη πάραυτα.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εισαι απο τους τυχερους που γουσταροθυν το μηχανιλικι...μπραβο σου...

 

 

2. επιμενω και θα το φωναζω...δεν ειναι επαγγελμα για υπαλληλικι αλλα μονο για αφεντιλικι

 

Mα καλά, τι λέμε τώρα?? τότε γιατί έγινες μηχανικός βρε κοπέλα μου??

Link to comment
Share on other sites

Εγώ το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι αν έχεις στάση ζωής "πήρα ένα πτυχείο μηχανικού και περιμένω να μου  πέσουν δουλειές απο τον ουρανό" είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Αν δεν προσπαθήσεις να πάρεις εμπειρίες κτλ, να ΞΕΒΟΛΕΥΤΕΙΣ απο τον κύκλο άνεσης σου, μην περιμένεις προκοπή, θέλει διαρκή αγώνα εντός/εκτός. Αλλιώς κάθεσαι και κλαίς τη μοίρα σου πως και γιατί έγινα μηχανικός και άλλα φαιδρά.

Link to comment
Share on other sites

Οι δουλειές πάντα από τον ουρανό πέφτουν αλλά ο "ουρανός" δεν αναγνωρίζει τα πτυχία και τα σύνορα των ανθρώπων.

Link to comment
Share on other sites

Το επάγγελμα του μηχανικού ειδικά όπως διαμορφώνεται από τις τρέχουσες συνθήκες αλλά όπως διαφαίνεται και από τις μελλοντικές εξελίξεις είναι κατεξοχήν επάγγελμα για "υπαλληλίκi" όπως χαρακτηριστικά το αποδίδει προηγούμενος συνάδελφος. Διότι όπως άλλωστε φαίνεται και από το εξωτερικό ο μηχανικός με την έννοια του engineer και όχι του απλού διεκπεραιωτή αδειών αποδίδει μόνο σε έργα μεγάλης κλίμακας. Το έχω ξαναγράψει και στο forum: Μέσα στην γενικότερη επίθεση που γίνεται σε όλα τα ελεύθερα επαγγέλματα και όχι μόνο του μηχανικού - όπως εμείς λανθασμένα νομίζουμε - το επάγγελμα με την μορφή που το γνωρίζαμε πνέει τα λοίσθια. Δηλαδή  το επάγγελμα με την μορφή του αυτόνομου τεχνικού γραφείου που κάνει λίγο από όλα και το οποίο απευθύνεται κυρίως σε ιδιώτες ή σε μικρές επιχειρήσεις. Αυτό διότι ο ιδιώτης  είναι φυσικό - όταν μάλιστα τις περισσότερες φορές που αναγκάζεται να απευθυνθεί σε μηχανικούς είναι προιόν νομοθετικής απαίτησης -  το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η εύρεση της χαμηλότερης τιμής. Ενώ και πολλές φορές ακόμα και όταν έχει την καλή θέληση να απευθυνθεί σε μηχανικούς προκειμένου να λύσει κάποια τεχνικά προβλήματα βρίσκεται αντιμέτωπος με έλλειψη τεχνογνωσίας (ακριβώς λόγω της ενασχόλησης τους μόνο με το γραφειοκρατικό κομμάτι της σύνταξης μελετών για την έκδοση αδειών)  πάνω στην επίλυση πρακτικών τεχνικών προβλημάτων. Οχι φυσικά ότι στους τεχνικούς είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά οι απαιτήσεις από τους μηχανικούς είναι πολύ υψηλότερες. Αντίθετα στα μεγάλα έργα και στα πολύπλοκα projects για όσους έχουν εργαστεί πάνω σε αυτά η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική. Εκεί η αναγκαιότητα της χρήσης μηχανικών πολλαπλών ειδικοτήτων είναι απαραίτητη. Εκεί αποκτούνται οι απαραίτητες τεχνικές και διοικητικές γνώσεις που δεν είναι δυνατόν να αποκτηθούν κατά την διάρκεια των σπουδών σε τεχνικά πανεπιστήμια και πολυτεχνεία. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πλέον αυτές τις αλλαγές και να κινηθούμε κατάλληλα..Πόσο off topic έχω βγει..;

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Καλά τα λες, αλλά το υπαλληλίκι και το αφεντιλίκι δεν αναφέρθηκαν από τη συνάδελφο ως εργασιακές σχέσεις, αλλά ως βαθμοί φιλοδοξίας. Το υπαλληλίκι αναφέρθηκε με την έννοια της χαλαρότητας, της σταθερότητας και της μηδενικής επένδυσης σε αντίθεση με τα ρίσκα και την αφοσίωση που απαιτεί το αφεντιλίκι. Η υπαλληλική εργασία σε πολυεθνική εταιρεία απευθύνεται σε φιλόδοξους ανθρώπους που θα ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή τους για τα λεφτά, τη διάκριση και τη δύναμη, συνεπώς εντάσσεται στο αφεντιλίκι.

 

Ωστόσο, οι σημερινές συνθήκες ανταγωνισμού τείνουν να εξαφανίσουν κάθε χαλαρή μορφή εργασίας και αυτό που ψάχνει η ανεμώνα δεν υπάρχει σε καμία ειδικότητα.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,

έψαξα καλά το θέμα και μίλησα με δύο φίλους (ο ένας πρώην της Αθηνάς, ο άλλος νυν της Αρχιρόδον). Αυτοί μίλησαν με γνωστούς τους που είναι αυτήν την στιγμή στο Ριάντ. 
Και η απάντηση που πήρα ήταν: "μην πας,γιατί η εταιρία αυτή (δεν ξέρω αν είναι σωστό να πω ποια είναι) χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά-και αραβικά, και δεν πληρώνει"..

Οπότε, άκυρο...

Όσο για την άλλη δουλειά που μου έτυχε (550 ευρώ..), με έχουν από αύριο σε αύριο...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και η απάντηση που πήρα ήταν: "μην πας,γιατί η εταιρία αυτή (δεν ξέρω αν είναι σωστό να πω ποια είναι) χρωστάει σε όποιον μιλάει ελληνικά-και αραβικά, και δεν πληρώνει"..

 

Name and shame!

Link to comment
Share on other sites

Στάσου, μόνο αυτή η εταιρεία υπάρχει στο Ριάντ? Μπορεί να υπάρχουν κι άλλες που είναι εντάξει.

 

ο κίνδυνος του να μη σε πληρώσουν δυστυχώς υπάρχει παντού.

 

ακόμα δε πήγαμε όμως, φτάσαμε στο τέλος του πρώτου μήνα που θα πέσει ο μισθός.. μέχρι τότε πώς ζεις σε ένα μακρινό μέρος? αν δε σου καλύπτουν τη διαβίωση, δε θα πρέπει να πάρεις κάποια προκαταβολή? διότι ένας άνεργος δεν έχει ούτε για τα εισητήρια..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.