Μετάβαση στο περιεχόμενο

αλλαγή χρήσης από "εμπορική αποθήκη" σε "αρτοποιείο"


Recommended Posts

γειά σας. έχω περίπτωση κτηρίου με οικοδομική άδεια ειδικού κτηρίου (εμπορική αποθήκη) και ο πελάτης μου θέλει να το μετατρέψει σε αρτοποιείο για να παρασκευάζει και να διαθέτει ψωμί. το κτήριο είναι σε εκτός σχεδίου περιοχή. απ' όσο καταλαβαίνω διαβάζοντας τη νομοθεσία θα πρέπει να ααλλάξω τη χρήση σε βιοτεχνικό-βιομηχανικό. έχει αντιμετωπίσει κανείς ανάλογη περίπτωση? ξέρει κανείς σχετικά με τις προδιαγραφείς της Βιομηχανίας? έγγραφα, πληροφορίες κλπ?

Link to comment
Share on other sites

... ξέρει κανείς σχετικά με τις προδιαγραφείς της Βιομηχανίας? έγγραφα, πληροφορίες κλπ?

Αρτοποιείο δηλαδή φούρνο θέλει να φτιάξει? Ή βιομηχανική - βιοτεχνική μονάδα παραγωγής προϊόντων άρτου?

Link to comment
Share on other sites

Δες το Ν. 35268/07 -(ΦΕΚ 24Α/9-2-2007) - Παραγωγή και διάθεση προιόντων άρτου

 

Τώρα επειδή αναφέρεις οτι το κτήριο είναι εκτός σχεδίου, μαλλον δεν μπορείς να πάρεις άδεια ίδρυσης & λειτουργίας απο την δ/νση Ανάπτυξης για αρτοποιείο (καθότι επαγγελματικό εργαστήριο), οι άδεις δίνονται μόνο εντός σχεδίου και σε περιοχή Γενικής κατοικίας.

Αν είναι να βγάλεις άδεια για βιομηχανική -βιοτεχνική μονάδα, τύπου μαζικής παραγωγής προιόντων άρτου, μάλλον θα πρέπει να γίνεται σε περιοχές ΒΙΟΠΑ ή ΒΙΠΑ (αν διαθέτει τέτοιες περιοχές η Ρόδος).

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

για επαγγελματικό εργαστήριο δε χρειαζεσαι αλλαγή χρήσης. Δεν την ζητα η Δ/νση αναπτυξης. Μπορεις και με αυτη τη χρήση να παρεις αδεια. Πανω απο 22 Κw θες αλλαγή χρήσης. Για αυτο που λεει ο συναδελφος, για το αν επιτρεπεται ή όχι θα ζητησεις βεβαίωση χρήσης γης απο την Πολεοδομία. Δε νομιζω οτι υπαρχει προβλημα παντως

 

dib σου εχει προκυψει προβλημα με επαγγελματικο εργαστήριο σε εκτος σχεδιου; Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο. Περιεργο δεν είναι;

 

Τουλαχιστον στην πελοπόννησο επαγγελματικα εργαστηρια φτιαχνονται παντου σε εκτος σχεδιου. Υπαρχει το προβλημα με τους οικισμούς και την αποφαση του ΣΤΕ, αλλα είναι ακριβως το αναποδο απο αυτο που συζηταμε. Δηλαδη σε οικισμούς υπηρξε μια αποφαση που απαγορευσε την αδειοδοτηση.

 

Για δικαιολογητικα (επαγγελματικο εργαστηριο) τα βασικα είναι

1. Βεβαιωση χρήσης γης (ξεκινα απο εδω)

2. Σχεδια εις τριπλουν (διαβιβαζονται απο Δ/νση αναπτυξης για βεβαιωση καταλληλότητας). Δε νομοθεσία υπαρχουν ελαχιστα τετραγωνικα και πολλες απαιτήσεις

3. Υπεθυνες δηλωσεις υπευθυνου αρτοποιιας ορισμου και αποδοχής και αποδειξη εμπειριας (πρεπει να υπαρχει καποιος με εμπειρια, δες τον νομο που σου εδωσε ο dob 3526/2007)

4. Δηλωση στατικής επαρκειας (υφισταμενο κτηριο)

5. Υπευθυνη δηλωση παραγωγικοτητας κλιβανου

6.παραβολα

7. Ερωτηματολογιο (το πρωτο που καταθετεις)

8. ΥΔ λειτουργιας (η αδεια που θα παρεις στο τελος)

9. ΥΔ για μετρα πυροπροστασίας

10. Κανονισμός συνιδιοκτησίας, σε περίπτωση λειτουργίας της μονάδας εντός πολυώροφης οικοδομής ή ΥΔ ιδιοκτητη οτι επιτρεπει τη λειτουργία

11. Βεβαίωση κατασκευής κυκλοφοριακής σύνδεσης, εφόσον το γήπεδο εγκατάστασης έχει είσοδο ή έξοδο σε εθνική οδό.

12. Πολλα ακομα αν υπαρχουν δεξαμενες υγραερίου....

Edited by ggeorge
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ggeorge καλημέρα

 

να σου πω ότι δραστηριοποιούμαι στην Αττικής και να σου υπενθυμίσω (γιατί το ξέρεις αλλα σου διαφεύγει) ότι όλοι νόμοι της Βιομηχανίας --> Ανάπτυξης, από το 1980 τουλάχιστον (ΠΔ 80/80) και μετά που έχουν βγει, για την Αττική είναι ιδιαίτερα περιοριστικοί και απαιτητικοί, με σκοπό να αποτρέψουν την βιομηχανοποίηση της Αττικής (κάτι που βέβαια δεν το έχουν καταφέρει) και να δίνουν κίνητρα στην περιφέρεια με απλοποιητικές διαδικασίες, π.χ. για οποιοδήποτε επαγγελματικό εργαστήριο μέχρι 22KW, στην Αττική απαιτείται άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, κάτι που στην περιφέρεια, για την αντίστοιχη δραστηριότητα δεν απαιτείται (αν δεν κανω λάθος παίρνει απαλλακτικό).

Εδώ, σε περιοχή εκτός σχεδίου δεν παίρνεις άδεια αρτοποιείου με ΤΙΠΟΤΑ, πιθανόν ναι σε οικισμό εκτός σχεδίου (δεν έχω βγάλει άδεια για να ξέρω) και ανάλογα με την χρήση γης.

Γι’ αυτό ανέφερα ότι πιθανόν σε περιοχή εκτός σχεδίου στη Ρόδο (και αυτό βέβαια εξαρτάται από την χρήση γης της περιοχής), μάλλον δεν θα έχει τύχη για άδεια αρτοποιείου, εκτός και αν προβεί σε άδεια βιομηχανική-βιοτεχνική για παραγωγή προιόντων άρτου και συναφή σε οργανωμένη περιοχή ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ

 

Καλή σου μέρα

Link to comment
Share on other sites

καλημερα dib

 

ωπ ναι δεν ειδα την Αττικη. Λογικο ...

Το γνωρίζω και μαλιστα την ψιλοπατησα με την αττικη. Πηγα να βγαλω αδεια για φίλο (διευκολυνση εκανα) και δε το σκεφτηκα καθολου οτι διαφερει η διαδικασια... Ετρεχα τρεις φορες περισσότερο (λογω διαβασματος περισσοτερο)...

 

εδιτ

Τωρα το θυμηθηκα...

κατι ευχαριστο για την Αθηνα. Πλεον καταργηθηκε η αδεια λειτουργιας για τα κατω των 22kw. Ισχυουν τα ιδια με την υπολοιπη ελλαδα.. (αλλαξε πριν κανενα 6μηνο)

Δεν εχω ξαναασχοληθει με Αθηνα ομως και δε ξερω λεπτομερειες...

Edited by ggeorge
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.