Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μείωση στο κόστος έκδοσης ΠΕΑ προβλέπει νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ


nikmmech

Recommended Posts

3000€ τζίρο πλέον δεν κάνουμε, οπότε ζούμε με λιγότερα.

 

Δεν ανάφερα τα ποσά για σύγκριση αλλά για να καταλάβουν όσοι κάνουνε μεγάλες εκπτώσεις πως στο τέλος πληρώνουν και από την τσέπη τους. Πολλοί έχουν μείνει με την νοοτροπία του φοιτητή, δηλαδή να βγάλω τον μήνα και μετά πάλι θα έχω. Δεν είναι έτσι. Όταν κάποιος εργάζεται, πρέπει να βλέπει μπροστά. Θα χρειαστεί χρήματα για την δουλειά του (βλέπε σεμινάρια για ενεργειακούς επιθεωρητές, λογισμικό, κτλ), για την οικογένειά του, κτλ. Τον ένα μήνα μπορεί να βγουν πολλές νέες δουλειές και τον επόμενο καμία. Πρέπει να έχει περίσσεια για να επιβιώσει.

 

Σε ένα πράγμα ελπίζω που θα σταματήσει τις εκπτώσεις: Να ζητηθούν αναδρομιά οι αυξημένες εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ. Όποιος κάνει μεγάλες εκπτώσεις τώρα, δεν θα έχει ρευστό μετά.

 

Επειδή ξέρω όμως πως σκέφτονται πολλοί, όπου ακούω πλέον μεγάλη έκπτωση υποψιάζομαι πως ναι μεν θα κάνουν έκπτωση αλλά θα χρεώσουν επιπλέον για κάτι άλλο απαραίτητο.

 

Όταν βγει το ΦΕΚ της διαβούλευσης που συζητάμε, επειδή δεν θα μπορώ να βγάλω κέρδος από το ΠΕΑ θα βγάζω από τα συνοδευτικά κέρδος (αποτύπωση, κτλ).

Edited by sdim
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Παιδιά δεν συνειδητοποιήσατε κάτι πολύ σημαντικό:

Οι ελάχιστες, ή νόμιμες αμοιβές, γίνονται με εντολή του κράτους ΜΕΓΙΣΤΕΣ!!!

Εμένα πάντως, ήδη οι ελάχιστοι που μου ζητάνε να τους πω τιμή για το ΠΕΑ, το ξέρουν αυτό και ζητούνε "προσφορά". Τι να τους πω εγώ τώρα? τη μέγιστη τιμή? θα είναι σαν να τους λέω, μην ερθετε σε μένα, πάτε αλλού.

 

Δουλειές άλλες δεν έχω (α! ναι, είμαι και ελεγκτής δόμησης, έχω λάβει σε 6 περίπου μήνες 2 εντολές - τρελά λεφτά...) πώς θα βγάλω το ΤΣΜΕΔΕ μου που θα πάει όχι 170, ούτε 500, αλλά 650 ευρά?

Όσο για τα άλλα, τίποτα δεν υπολογίζω:

- ούτε το αυτοκίνητο να κάνω απόσβεση (άλλωστε δεν είναι επαγγελματικό, ΙΧ είναι και δεν το πήρα μόνο για τη δουλειά - αν και τώρα πια μόνο για τη δουλειά το κρατάω...)

- ούτε έξοδα γραφείου (αφού δεν υπάρχουν δουλειές δεν έχω και αναλώσιμα...) άλλωστε δεν έχω και γραφείο χωριστό, στο σπίτι δουλεύω...

 

- ούτε τα έξοδα της οικογένειας (έχω και 3 παιδιά), αυτά πληρώνονται από το σύζυγο...

 

- μόνο για το ΤΣΜΕΔΕ δουλεύω πια, και δεν μπορώ να το καλύψω!!!!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

παρεμπιπτόντως, βάλτε την υπογραφή σας στην αίτηση για την αδικία με το ΤΣΜΕΔΕ!

Δείτε λεπτομέρειες εδώ:

 

http://www.facebook.com/groups/nomikokenotee/

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι θα παίξει χαρτάκι τοιχοκολημένο το οποίο θα λέει την τιμή και από κάτω ανάλυση του τι πάει και που. ΦΕΜ, ΦΠΑ, φορολογία, έξοδα κίνησης, γραφείου. Η ελάχιστη έγινε μέγιστη. Θα ξέρει ο άλλος τι δίνει και θα κινείται σε φυσιολογικά πλαίσια. Τώρα αν κάποιος θέλει να κάνει με 50€ ΠΕΑ για μονοκατοικία ας το κάνει να του μείνουν καθαρά 20€ και αν δεν του βγει η ψυχη στους υπολογισμούς εμένα να μου γράψετε.

Νομίζω η ποιότητα θα πέσει κατακόρυφα και οι έλεγχοι όταν θα γίνονται θα βρίσκουν τεράστια λάθη με τις όποιες συνέπειες, γιατί όταν θα δουλεύει ο άλλος 2 μέρες για ένα ΠΕΑ για 20€ θα πει σε κάποια φάση ένα "Έλα μωρε. Βάλε και αυτό το τοιχάκι έτσι" και θα τελειώνει. Τραγικό αυτό για τα όποια συμπεράσματα ενεργειακής κατανάλωσης των κτισμάτων.

 

Η μέγιστη αμοιβή θα είχε νόημα σε περιπτώσεις έκδοσης για Δημόσια κτίσματα ή όπου αλλού η σπατάλη βαραίνει το κράτος με διαγωνισμούς για ΠΕΑ, ΜΕΑ, υπαγωγών σε προγράμματα και όχι στις περιπτώσεις ιδιωτών οι οποίοι επιφορτίζονται το βάρος.

 

Σχολιάζω το εξής περί εκπτώσεων. Είναι διαφορετικό νομίζω να σου έρθει ένας που έχει 2 και 3 σπίτια για ΠΕΑ και διαφορετικό να σου ρθει ενας συνταξιούχος με 1 σπίτι που για να το νοικιάσει για να ζήσει πρέπει να δώσει 200€. Εγώ τη δεύτερη περίπτωση θέλω να τη διευκολύνω αν μπορώ και νομίζω οι περισσότεροι. Θα μου πείτε που να ξέρεις; Ε κάποια πράγματα όσο να ναι τα καταλαβαίνεις και πρέπει να υπάρχει και ένα μέτρο.

 

@Κάτια: Απ την άλλη φαντάσου οτι όλη η νεολαία (μέχρι 30) είναι έτσι όπως λες.

@ΤΕΕ: Ας μπει κάποιος στη διαβούλευση να στείλει το link γι αυτό εδώ το θέμα τουλάχιστον να ξέρει αυτός που νομοθετεί και δεν έχει κάνει ΠΕΑ γιατί πράγμα μιλάμε.

Link to comment
Share on other sites

@Sw0rd1sh: Συμφωνώ με όσα λες. Θα σημειώσω όμως ότι εγώ που είμαι άνω των 30, υπήρξα και ως νέα μηχανικός σε δύσκολη θέση και πάλι τώρα που είμαι μεγαλύτερης ηλικίας.

Όταν ήμουν όμως 30, δεν είχα παιδιά να φροντίσω και δεν με πείραζε και να τρέχω όλη τη μέρα για δουλειά. Τώρα με 3 παιδιά συν την ευθύνη του σπιτιού και χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από κανέναν, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα για μένα.

Και μου βάζουν από πάνω τα 650 εισφορές (δεν μπορώ να το χωνέψω - μέχρι και στον ύπνο μου το βλέπω....) γιατί πιστεύουν φαντάζομαι ότι....τι? είμαι πια "καταξιωμένη"¨και τα βγάζω χοντρά???

 

Edit: Δεν έχεις άδικο για το link, θα προσπαθήσω να το βάλω

Edited by Κάτια
Link to comment
Share on other sites

Καλά προφανώς διαφωνώ με οποιοδήποτε αρνητικό μέτρο προς την μητέρα. Οποιαδήποτε ηλικίας και αν είναι αυτή. Και προφανώς δεν μπορώ να συγκρίνω τα ασύγκριτα.

Όλα όμως είναι ένας κύκλος. Και τα παιδιά σου κάποια στιγμή (μετά από μια σχολή) πρέπει να σε αποφορτίσουν από τα βάρη που έχεις τώρα γι αυτά. Συμφωνούμε πάντως 100%.

Link to comment
Share on other sites

Όταν είσαι 56 χρονών, υποτίθεται θα πάρεις σύνταξη σε 4 χρόνια (αν δεν βγει κάτι καινούργιο) και το εισόδημά σου του 2012 είναι 600€ μικτό ( 3 ΠΕΑ x 200€ - σεμινάρια ΙΕΚΕΜ - αγορά προγράμματος ΚΕΝΑΚ ) τι κάνεις?

Να αυτοκτονήσω τώρα ή να περιμένω να δώ τα νέα μέτρα του πακέτου των 11,5 δις?

(Λέμε και καμιά μ@@@@ία να περνάει η ώρα)

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Και ξαναλεω και θα το ξαναλεω συνεχεια. Οι δικηγοροι οι συμβολαιογραφοι και οι γιατροι (και πολλοι ακομα) γιατι δεν ισοπεδωθηκαν ετσι?

Η απαντηση δικια σας. Ας ανοιξουν τα μυαλα μας και ας μην κοιταει ο καθενας την παρταρα του, τοτε ισως γινει κατι.

Link to comment
Share on other sites

Απλό.....εχεις δει καυγάδες ανάμεσα σε γυναικολόγο και καρδιολόγο? Ενα από τα πολλά άσχημα που έχουμε σαν κλάδος.....

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω γιατι μαλωνουμε εμεις και οχι αυτοι. Γιατι δεν ειμαστε ευχαριστημενοι. Και γιατι αυτο? Γιατι προφανως δεν αμοιβομαστε (πλεον) τοσο καλα, ωστε να αξιζει να "ματωσουμε" για τη δουλεια που θα κανουμε, αλλα τουλαχιστον να ανταμοιφθουμε. Ενω ο καρδιολογος και ο γυναικολογος που μου ανεφερες δεν εχουν λογο να μαλωσουν, γιατι και οι δυο συνεργαζονται και να κανουν σωστη δουλεια και να βγαλουν σημαντικο κερδος. Ενω εμεις. Ποσο στο δωσε ο αλλος, 100? 70 εγω και τον κραζω και απο πανω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.