Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αξιοποίηση Οικοπέδου στην Αθήνα


Recommended Posts

Ανοιγω ενα νεο θεμα, καθαρα για συμβουλευτικο/εμπειρικο σκοπο αποαλλα μελη. Πελατης μου διαθετει ενα οικοπεδο περιπου 600τμ στην Αθηνα, κοντα στο Ελληνικο και μιας και εχουμε καλη σχεση, ρωτησε τη γνωμη μου σχετικα με αξιοποιηση του και πιθανες λυσεις. Το οικοπεδο εχει ΣΔ 1,0, υποθετω πως ειναι αρτιο και οικοδομησιμο (εγω βρισκομαι στη Θεσσαλονικη και δεν εχω ακριβη εικονα για την περιοχη). Γιαυτο και ρωταω και εγω με τη σειρα μου εσας. Καταρχην και οικοδομη να μπορει να χτισει, με την σημερινη κατασταση θα παρει μια καποια αντιπαροχη (50%?) αλλα με τοσους φορους,χαρατσια και κακοπληρωτες στα ενοικια δεν πιστευω αν αξιζει να το χτισει με αντιπαροχη. Απο την αλλη αυτη τη στιγμη καθεται αναξιοποιητο και μονο εξοδα του δινει (ΕΤΑΚ, φορους και ακομα δεν ξες τι μας ξημερωνει στην Ελλαδα).

Αυτο που σκεφτηκα και του προτεινα σαν λυση ειναι η ενοικιαση του με σκοπο την αξιποιηση του πχ εκμεταλλευση απο ιδιωτη ως σταθμου σταθμευσης-παρκινγκ, μιας και στην περιοχη του Ελληνικου ανοιγει ο νεο σταθμος Μετρο σε λιγο καιρο και ισως ειναι καλη ευκαιρια. Η ενοικιαση για οποιοδηποτε αλλο σκοπο, για να ειμαι ειλικρινης δεν μπορω να σκεφτω αλλους ενδιαφερομενους που θελουν να νοικιασουν στην περιοχη, η οποια ειναι γεματη με πολυκατοικιες γυρω απο το οικοπεδο. Ποια ειναι η γνωμη σας για την ενοικιαση, την κατασκευη παρκινγκ στο συγκεκριμενο οικοπεδο? Τι αλλη λυση αξιοποιησης θα προτεινατε?

Edited by Didonis
> τόνοι στον τίτλο του θέματος
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω πόσο κοντά είναι στον σταθμό του Ελληνικού το συγκεκριμένο ακίνητο...Γεγονός είναι όμως ότι πρόκειται γενικά για αραιοκατοικημένη περιοχή χωρίς να δυσκολεύεται κάποιος να βρει parking. Με την έναρξη λειτουργίας του μετρό, το θέμα της στάθμευσης όντως θα "ζορίσει", πιστεύω όμως ότι στην παρούσα φάση κάποιος θα προτιμήσει να παρκάρει και 5 στενά πιο πέρα και να περπατήσει παρά να πληρώνει για parking, έστω και ένα μικρό ποσό.

 

Όλα αυτά είναι βέβαια εκτιμήσεις...Για να σου πει κάποιος κάποια καλή ιδέα θα πρέπει να ξέρει ΑΚΡΙΒΩΣ που είναι το ακίνητο, τί είδους όμορες χρήσεις έχει κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Εχω καλή εικόνα της περιοχής, τον Ιανουάριο 2008 έκανα τη μελέτη και επίβλεψη πολυκατοικίας για κατασκευαστή που είχε δώσει αντιπαροχή το ποσοστό αυτό. Σε ήσυχο σημείο, μπροστά απο πράσινο κοινόχρηστο χώρο πίσω απο το σταθμό μετρό στο αμαξοστάσιο των τραμ με θεα απο τον 3ο και 4ο όροφο στη θάλασσα. Τελείωσε μέσα 2009. Του έχουν μήνει ακόμα απούλητα τα φιλέτα του: Γωνιακό διαμέρισμα 3 ορόφου και μεζονέτα 4ου με δώμα (με αποκλειστική χρήση σε ταράτσα, θέα κλπ). Δυσκολα τα πράματα: ακόμα και με 2800€/μ2 δεν μπορεί να τα διώξει τη στιγμή που υποκείμενους ορόφους τους πούλησε πάνω απο 3000€/μ2. Οπότε επιβεβαιώνω, 50% αντιπαροχή δε παίζει πια.

Link to comment
Share on other sites

Δεν παίζει στην ευρύτερη περιοχή ούτε το 40%.

Επίσης δεν πωλούνται νεόδμητα 3ου ή 4ου ούτε με 2.600 ευρώ το τ.μ.

Τέλος, δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στάθμευσης στην ευρύτερη περιοχή.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας, διαφωτιστικες. Αρα, την αντιπαροχη μαλλον του την αποκλειω. Το να το νοικιασει, τουλαχιστον για παρκινγκ παλι δεν το προτεινω. Υπαρχει καποια αλλη σκεψη για τροπο εκμεταλλευσης? Απο οτι το βλεπω μαλλον να το κρατησει για οταν βελτιωθει η κατασταση?

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα όπως δεν υπάρχει αγορά στα σπίτια , δεν υπάρχει και στα οικόπεδα . Αν βγεί γιά αντιπαροχή θα πάρει από 20-30 % , αφού οι κατακσευαστές μετά το παλούκι που έχουν φάει θα περιμένουν μετά τους οικοπεδούχους γιά να ξεχαρμανιάσουν .

 

Να περιμένει 5 χρόνια το λιγότερο . Αλλη δυνατότητα δεν έχει , εκτός αν το χτίσει ο ίδιος .

Στον σπιτόγατο που έχω σελίδα , κάθε μέρα μας στέλνουν οικόπεδα γιά πώληση οι ιδιοκτήτες .

 

Αυτοί μόλις φέτος ένιωσαν την κρίση , είναι οι τελευταίοι που μπήκαν και οι τελευταίοι που θα βγούν .

 

Αλλωστε αν είναι κοντά στο αεροδρόμιο και γίνει η επένδυση , σίγουρα θα πάρει αξία το οικόπεδο του , αλλά αφού γίνει το έργο και αφού διατεθούν τα προς πώληση εκεί .

Link to comment
Share on other sites

Ειναι κοντα στο παλιο αεροδρομιο και πολυ κοντα στη σταση Ελληνικο του Μετρο. Για να μαι ειλικρινης πιο πολυ την ιδεα του ενοικιου σκεφτομουν να του προτεινω. Για αντιπαροχη-αναπτυξη οικοδομης ημουν σχεδον βεβαιος οτι ειναι κακη εποχη να το δωσει. Αλλα για ενοικιο απο οτι καταλαβαινω δεν θα μπορεσει βρει σοβαρο ενδιαφερον, μιας και ο ενοικιαστης σε εκεινη την δεν θα εχει ως τι να το χρησιμοποιησει. Ευχαριστω και παλι για τις πληροφοριες και την σαφη εικονα που μου δωσατε για την περιοχη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.