Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στέγαστρο σε ακάλυπτο


Recommended Posts

για να μας λυθεί η απορία

 

http://www.domiki.gr/kpn/text_3st/0_1.htm#360

(Αρθ-17, Αποφ-3046/304/30.1/3-2-89)

ΚΙΝΗΤΑ ΠΡΟΣΤΕΓΑΣΜΑΤΑ

 

1. Κινητά προστεγάσματα κατασκευάζονται σύμφωνα με τις παρ.3 και παρ.5 του Αρθ-252.

2. Επιτρέπεται η κατασκευή προστεγασμάτων στα προκήπια με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ.7 του Αρθ-256 και της παρ.3 του Αρθ-366 για τη φύτευση των οικοπέδων.

3. Στους ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου και μέσα στις ελάχιστες επιτρεπόμενες αποστάσεις του κτιρίου από τα όρια του οικοπέδου ή από άλλο κτίριο του ίδιου οικοπέδου επιτρέπεται η κατασκευή κινητών προστεγασμάτων με πλάτος προεξοχής το πολύ ένα τρίτο της απόστασης αυτής και όχι περισσότερο από 1,5 μ.

4. Επιτρέπεται η τοποθέτηση κινητών προστεγασμάτων στους εξώστες και τις εσοχές που προκύπτουν από υποχώρηση ορόφων του κτιρίου.

5. Σε κοινόχρηστους χώρους ή χώρους παραχωρημένους σε κοινή χρήση κατά το Αρθ-226 απαγορεύεται να κατασκευάζονται κατακόρυφα στηρίγματα κινητών προστεγασμάτων. Κατακόρυφα στηρίγματα κινητών προστεγασμάτων επιτρέπεται να κατασκευάζονται σε οποιαδήποτε θέση, ακόμα και σε τμήματα εξωστών που βρίσκονται πάνω από κοινόχρηστους χώρους, εφόσον τα στηρίγματα αυτά εδράζονται στους εξώστες και δεν εξέχουν από το περίγραμμά τους. Οι διαστάσεις των στηριγμάτων πρέπει να είναι οι ελάχιστες απαιτούμενες για την ασφάλεια της κατασκευής.

6. 'Ολα τα κινητά προστεγάσματα ενός κτιρίου πρέπει να κατασκευάζονται από τα ίδια υλικά.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 55
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 1 month later...

Καλημερα σε ολους..

 

Κατι πολυ βασικο για το οποιο δεν εχει αναφερθει τιποτα και με δεδομενο οτι η ερωτηση ερχεται απο μη μηχανικο ειναι οτι η καταγγελια στην πολεοδομια πιθανον να επιφερει και αυτοψια.. και η αυτοψια, αν δεν κανω λαθος, δεν θα περιοριτει μονο στο θεμα του στεγαστρου, αλλα θα γινει σε ολη την οικοδομη.. και πιθανον αυτο να ειναι πιο σοβαρο απο το "παρανομο" σκεπαστρο..

Link to comment
Share on other sites

giannisp πρασιά = προκήπιο

2. Επιτρέπεται η κατασκευή προστεγασμάτων στα προκήπια με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ.7 του Αρθ-256 και της παρ.3 του Αρθ-366 για τη φύτευση των οικοπέδων.

 

pk10gr

 

όλα τα ελέγχουν

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Συνάδελφοι σε μένα συνέβη το εξής περίεργο. Ο ιδιος ο καταγγέλων, σε γενική συνέλευση της πολυκατοικίας (είδα τα πρακτικά) ειχε δώσει την συναίνεση του για κατασκευή τέντας με σταθερά στηρίγματα. Η κατασκευη είχε εγκριθεί ομοφωνα. Το στέγαστρο, (περι τέτοιου πρόκειται, ευχαριστώ myri) κατασκευάστηκε χωρίς να βγει κανενός είδους άδεια, και έπειτα έπεσε η καταγγελία!!!!!!!

Τώρα ο ιδιοκτητης του στεγάστρου τρέχει να πληρώσει το πρόστιμο ανέγερσης.

Κατά τα άλλα μια παρατήρηση.

Είναι λάθος οτι οι μηχανικοί της πολεοδομίας ελέγχουν και άλλες παραβάσεις, αφού στο συγκεκριμένο κτηριο υπάρχουν και ορισμένες άλλες παρανομίες (δες φύτευση ακαλύπτου, ακριβώς διπλα από την θεση στάθμευσης για την οποία γίνεται ο λόγος).

Link to comment
Share on other sites

Aarv δυστυχως δεν ειναι λαθος.. Πολλες φορες ελεγχουν τα παντα, αλλες οχι.. Και αυτο ειναι κατι που το λεω απο προσωπικες εμπειριες (γνωστων - δεν ημουν ουτε ο ιδιοκτητης ουτε ο μηχανικος ευτυχως)..

1)Καταγγελια για μαντρα, ατο τελος ετρεχαν και για υπογεια και Η/Χ..

2)Καταγγελια για παρανομη κλειστη θεση σταθμευσης σε pilotis.. 6 ΟΡΟΦΟΙ με Η/Χ.. Αυτο πονεσε πολυ.. (νομιζω δε οτι ο ιδιοκτητης που εκανε την καταγγελια ακομα τρεχει γιατι τον τρεχουν οι λοιποι ιδιοκτητες)..

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ψάχνω, ξαναψάχνω αλλά δεν βρίσκω τίποτα, γι' αυτό δυστυχώς θα επαναφέρω το πολύ εύστοχο ερώτημα :

 

Ωραία όλα αυτά Μyri αλλά τελικά χρειάζεται άδεια ή όχι;

 

...και αν όχι, βάσει ποιού νόμου;

αναφέρομαι σε τέντα χωρίς κατακόρυφα στηρίγματα, εκτός προκηπίου και Δ, σε ισόγεια μονοκατοικία, αν παίζει κάποιο ρόλο...

Link to comment
Share on other sites

μπορει να βγει με αδεια μικρης κλιμακας με προυποθεσεις....

 

οσο για ελεγχο πολεοδομιας....εχει το ελευθερο αν ελεγχει οτι θελει...μπορει να περνα εξω απο το σπιτι σου και να κανει ελεγχο χωρις καταγγελια...

επισης ξερω περιπτωση που αυτος πουκανε καταγγελια επειδη τους ειχε μπριζωσει στην πολεοδομια τελικα η πολεοδομια τουκανε και αυτου ελεγχο και ολο μετα ελεγε...''εγω ετσι το πηρα δεν φταιω ΄΄ πολυ γελιο η κατασταση...περισσοτερα προστιμα αποτι σαυτον πουκανε καταγγελια...

 

 

οσο απο τον νεο χρονο που θα ληξει η ρυθμιση 3843 ετοιμαζονται πολλες καταγγελιες

Link to comment
Share on other sites

για τα υπόλοιπα συμφωνώ, ότι η πολεοδομία μπορέι να ελέγξει και εργασίες για τις οποίες δεν απαιτείται οικοδομική άδεια όμως γίνονται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις... συνήθως εκεί γίνεται σύσταση παρά επιβολή προστίμου...

για την άδεια μικρής κλίμακας όμως έχω επιφυλάξεις, είναι πολύ συγκεκριμένες οι εργασίες που υπάγονται σε αυτήν την διάταξη... ίσως κάποιες πολεοδομίες το εφαρμόζουν... σε επέκταση του νόμου... αφού ο ίδιος δεν προβλέπει κάτι σχετικό.

 

Από όσο ξέρω ως τώρα δεν απαιτείται καμία άδεια, αλλά προσπαθώ να εντοπίσω την διάταξη απο την οποία προκύπτει... πιστεύω ότι μάλλον βασίζεται στο ότι δεν αποτελεί "οικοδομιική" εργασία, παρά να βρω κάτι γραμμένο συγκεκριμένα για τέντες - το πολύ πολύ κάποιο έγγραφο απάντησης σε σχετικό ερώτημα... ΄

Πάντως η περίπτωση της τέντας κινείται λίγο στο όριο, και έλπιζα αρχικά ότι θα έβρισκα κάτι συγκεκριμένο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.