Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμομαγνητικά καλοριφέρ: Το γέλιο


diramos

Recommended Posts

Σε ευχαριστώ συνάδελφε που μου απάντησες και ξαναζητώ συγνώμη για το πρώτο θέμα που σου έγραψα.

Πίστεψέ με, δεν πρόκειται ποτέ να προδιαγράψω το σύστημα αυτό σε τυχούσα μελέτη μου (αν υπάρχουν ακόμη μελέτες) ή να το πουλήσω σε κάποιο φουκαρά για να βγάλω ψίχουλα.

Αντίθετα πιστεύω ότι ο άνθρωπος που θα κάνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να έχει κυρώσεις. Δεν είναι αποδεκτό το σύστημα αυτό στην τεχνική και ακαδημαϊκή κοινότητα. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι τον καλύτερο συντελεστή μετατροπής τον έχει - και θα τον έχει για καιρό - η αντλία θερμότητας.

Δεν πείθομαι εύκολα ότι μπορεί κάποιος να κάνει αυτά που υπόσχεται το spiratech. Το σκεπτικό μου είναι αρνητικό. Τα υπόλοιπα τα εξήγησα πιό πάνω.

Δεν έχω κάτι άλλο να πώ. Καλό μεσημέρι.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 85
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δεν επικοινωνούμε. Ο COP είναι ένα μέγεθος. Ποσοτικό. Μια άλλη έκφραση της αρχής διατήρησης ενέργειας, αν θες. Άμεση συνέπεια του 1ου Θερμοδυναμικού Νόμου.

 

Μου παρέθεσες χωρία από το σύγγραμμα, με τι στόχο? Για να δείξεις ότι ο COP προκύπτει από το 2ο Θ.Ν.? Με αυτά που παράθεσες, αυτό προκύπτει?

Link to comment
Share on other sites

Πάμε απ την αρχή.

Ο πρώτος νόμος έχει να κάνει με το ισοζύγιο μάζας και ενέργειας στα κλειστα και ανοικτά συστήματα ενώ ο δεύτερος δείχνει την κατεύθυνση της διεργασίας.

Αυτή η μηχανή για να αξιολογηθεί σωστά πρέπει να δούμε τι περίπου κάνει. Γι αυτό σε ρώτησα για το COP και από πιό νόμο προκύπτει.

Αν λειτουργεί ως αντλία θερμότητας δηλαδή έχει θερμοδοχείο, εργαζόμενο μέσο (π.χ. πυρηνικό τηγανέλαιο), είσοδο ενέργειας και ψυχροδοχείο τότε ο έλεγχος του ισχυρισμού του εφευρέτη για COP = 25 θα ελεγχόταν εύκολα.

Εμένα όμως μου φαίνεται πως λειτουργεί απλώς ως ένα ανοικτό (ή κλειστό) θερμοδυναμικό σύστημα και άρα πρέπει να κάνουμε αξιολόγηση και μετρήσεις με βάση τον πρώτο θερμοδυναμικό νόμο και μόνο.

Πως μας λοιπόν λέει ο εφευρέτης για COP = τόσο. Δείχνει πως έχει κάποιο κενό. Αυτό και μόνο αυτό.

Δέχομαι παρατηρήσεις και όποιος θέλει - καλοπροαίρετα πάντα - να συζητήσουμε τεχνικά αυτό το πρόβλημα, ας με βοηθήσει.

Link to comment
Share on other sites

Ο Φυσικός και ο Μηχανικός όμως αν δεν γνωρίζουν ανώτερα μαθηματικά είναι σαν τους εμπειροτεχνίτες.

Ευτυχώς που η Μαθηματική επιστήμη μας δίνει τα απαραίτητα εργαλεία για να μελετάμε με αρκετά μεγάλη ακρίβεια τα συστήματα με τα αντίστοιχα μαθηματικά μοντέλα τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλησπέρα σας,

Διάβασα όλες τις αναρτήσεις και ήμουν ουδέτερος, για αυτό ακολούθησα αυτό που αναφέρθηκε από τον κ. leon.monv .

Πήγα να πάρω ένα τέτοιο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, όπως το αναφέρουν από την εταιρία, όσο κουφό και να ακουστεί μου το έδωσαν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΩ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ!!

Μου είπαν να το εγκαταστήσω, να ελέγξω τα λεγόμενα τους και στην συνέχεια να τους πληρώσω!!! Το μόνο που θα χάσω είναι χρόνος, κάποια ευρώ για τα υλικά σύνδεσης και του εγκαταστάτη.

Αν πιστεύεται ότι μπορείτε να βοηθήσετε με γόνιμες παρατηρήσεις για να δούμε αν όντως λειτουργεί δεκτές. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΕΔΩΣΑΝ!!!

Σας ευχαριστώ, καλό σας βράδυ!!

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Της κεντρικής θέρμανσης, όπως είπα δεν έχω δώσει ακόμα κάποιο χρηματικό ποσό. Είναι 7,5 Α και ισχύος περίπου 1,5 Kw/h, η απόδοση του είναι 6000 θερμίδες. Επειδή οι γνώσεις μου είναι φτωχές θα ήθελα να μου πείτε ποιός θα ήταν ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για τον έλεγχο της απόδοσης του ή την εύρεση του βαθμού απόδοσης? Σας ξαναλέω ότι οι γνώσεις μου είναι ΦΤΩΧΕΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ!!

Σας ευχαριστώ!!

 

 

Οταν κάνετε αντιγραφή κειμένου από κειμενογράφο WORD πριν την επικόλληση κάντε απαλοιφή μορφοποίησης.

 

Ευχαριστώ, hkamp.

Edited by hkamp
Link to comment
Share on other sites

Όπως λέμε χρόνια τώρα (καλά, ένας χρόνος πέρασε, όχι "χρόνια") το πρώτο εργαλείο ελέγχου είναι η ΑΔΕ. Στον έλεγχο αυτόν κόπηκε ήδη...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.