Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταργούν το αφορολόγητο αναδρομικά για ελεύθερους επαγγελματίες


gvarth

Recommended Posts

Οι ερωτήσεις είναι της Κάτιας:

  1. Ερ: Είναι ο μισθός στην Ευρώπη (δεν μιλάμε για τα φτωχά κράτη - κανείς δεν σκέφτεται άλλωστε να πάει εκεί, σωστά?) τόσο χαμηλά όσο τον ρίξανε εδώ? (και μάλιστα "εδώ και χρόνια" όπως ισχυρίζεσαι!

Απ: Εγώ καταλαβαίνω ότι οι μισθοί και οι συντάξεις των πολιτών μιας χώρας είναι συνάρτηση της οικονομίας της. Οι Έλληνες βαυκαλιζόμαστε συγκρίνοντάς μας με την Γαλλία, την Γερμανία, την Αγγλία, την Αυστρία , την Σκανδιναβία κλπ. Από άποψη οικονομίας δεν ανήκουμε στο γκρουπ αυτών των χωρών. Στην ΟΝΕ μπήκαμε με πλαστά στοιχεία , αυτό πια αναγνωρίστηκε επισήμως. Η οικονομία μας είναι του επιπέδου Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Σερβίας κλπ. Και στο Σουδάν οι κάτοικοι θέλουν μισθούς Γερμανίας αλλά δεν γίνεται. Οι μισθοί πληρώνονται από τα έσοδα που έχει η κάθε χώρα και όχι από τον ουρανό. Τα έσοδα της κάθε χώρας με τη σειρά τους προέρχονται από εξαγωγές, από υπηρεσίες (π.χ. τουριστικές) , από τη φορολογία γενικότερα. Δεν είμαστε οι μάγκες αυτού του πλανήτη ώστε να γεμίζουμε τα ταμεία του κράτους μας χωρίς να παράγουμε τίποτα.

 

Ερ: Είναι τόσο υψηλά η ανεργία και η μαύρη εργασία;

 

Απ: : Όχι δεν είναι γιατί εκεί παράγουν προιόντα ή παρέχουν υπηρεσίες διεθνώς που εμείς δεν αξιωθήκαμε. Μαύρη εργασία επίσης δεν υπάρχει επειδή τηρούν τους νόμους ενώ εδώ ψηφίζαμε ξανά και ξανά αυτούς που δεν νοιάζονταν για την εφαρμογή τους ή αυτούς που μας παρότρυναν να τους παραβούμε.

 

Ερ: Τολμάει κανείς εκεί να σε προσλάβει ανασφάλιστο ή να μη σέβεται το ωράριο ή τα επαγγελματικά δικαιώματα, ή την αξιοπρέπεια του υπαλλήλου του;

 

Απ: Όχι , γιατί εκεί τηρούν τους νόμους όπως προείπα.

 

Ερ: Με ποιο τρόπο κατά τη γνώμη σου εξασφαλίζεται η μη φοροδιαφυγή των ελευθέρων επαγγελματιών με τον καινούριο νόμο? (όταν όποιος θέλει π.χ. μηχανικός κόβει μικρότερη απόδειξη, καθώς πια είναι και ελεύθερες οι αμοιβές).

 

Απ: Ο νόμος αυτός ορίζει το ύψος του φόρου. Άλλοι νόμοι και ελεγκτικοί μηχανισμοί στοχεύουν στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Δεν ψάχνουμε το ένα και μοναδικό μέτρο που να λύσει όλα τα προβλήματα. Οι αγαπητοί Ευρωπαίοι έχουν την τεχνογνωσία, τα δικά μας τα λαμόγια σκυλιάζουν ώστε να μην εγκαταλείψουν τα κεκτημένα τους.

 

Ερ: Όταν κάποιου μηχανικού (ή και άλλου επαγγελματία) δεν του φτάνουν τα χρήματα για να ζήσει, τι πιστεύεις ότι θα γίνει από τα δύο: θα "σκοτώσει" το σπίτι που έχει για να πάει να ζήσει με τους παππούδες, ή θα προσπαθήσει να φοροδιαφύγει?

 

Απ: Όποιος φοροδιαφεύγει κλέβει τον διπλανό του. Για μένα δεν υπάρχει διαφορά αυτουνού που φοροδιαφεύγει με εκείνον που κλέβει το αυτοκίνητο ή το σπίτι σου. Οπότε ας μην πουλήσει το σπίτι του αυτός που περιγράφεις , ας μπει στο σπίτι του γείτονα να σηκώσει ό,τι του αρέσει. Το ίδιο κάνει. Η φοροδιαφυγή είναι πιο εύκολη. Μια εκκλησία την κλέβεις πιο εύκολα από ένα διαμέρισμα αλλά και τα δύο κλοπές είναι. Καμία διαφορά.

 

Ζαβί, ανέφερα τα επαγγέλματα αυτά ανάμεσα σε άλλα. Έπειτα τα απομόνωσες για άγνωστο λόγο.

Edited by Alexis L
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 851
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Φίλε καταναλωτή, πόσες φορές τον τελευταίο καιρό θέλησες να παίξεις ένα στοιχηματάκι, λίγο ιππόδρομο ένα κίνο ρε αδερφάκι μου, αλλά η γυναίκα σου μόλις το καταλάβει σου ρίχνει παντόφλα. Μην κλαις και μην απελπίζεσαι, η επιστημονική ομάδα του υπουργείου οικονομικών σου βρήκε τη λύση. Το φορομπίνγκο. Ένα ειδικό τυχερό παιχνίδι για το οποίο όχι απλά δε θα σας δέρνει η γυναίκα σας αλλά θα συμμετέχει και αυτή. Συγκέντρωσε αποδείξεις από όσους περισσότερους ελεύθερους επαγγελματίες μπορείς και πριν ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μάθε αν οι αποδείξεις σου κερδίζουν ένα από τα τρομερά φοροαπαλλακτικά ποσά.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Ζαβί, ανέφερα τα επαγγέλματα αυτά ανάμεσα σε άλλα. Έπειτα τα απομόνωσες για άγνωστο λόγο.

 

Τα απομόνωσα επειδή ούτε κ εγώ ζητούσα από αυτά απόδειξη. Συγγνώμη φίλε, αλλά βαρέθηκα να διαβάσω τις ερωταπαντήσεις που παραθέτεις, με το συμπάθειο κιόλας αλλά δεν έχω όρεξη.

 

Και δεν έχω όρεξη γιατί με βλέπω να καταλήγω κάπου που δεν θέλω καθόλου (αναφέρομαι σε γεωγραφικό πλάτος και μήκος), περιμένω να ακούσω το τελικό σωστό νουμεράκι, αλλά τί να κάνουμε, υπάρχουν και χειρότερα.

 

Διότι αν ο τραμπάκουλας -που γουστάρει ο thodoris1982 να λατρεύει- τηρούσε και αυτός τις υποχρεώσεις του απέναντι στους ιδιώτες, τώρα εγώ θα ζούσα από τόκους μόνο, ξυπνώντας στις 12 το μεσημέρι να πιώ τον εσπρέσσο μου στην πισίνα στην ταράτσα βλέποντας ακρόπολη, και ακούγοντας το μπομπ το θεό, όπως με συμβουλεύει ο φίλος μου ο akius (να σαι καλά κ να σε φυλάνε οι θεοί για τη βοήθειά σου σε μένα το δύσμοιρο).

 

Εν πάσει περιπτώσει, άλλα λόγια να αγαπιόμαστε λέμε, καθόμαστε και κουβεντιάζουμε με αρνητική αύρα λες και ο καθένας από εμάς γουστάρει να φορολογηθούν αναδρομικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

 

Όμως φίλε, στο λέω φιλικά, όταν ο άλλος πρέπει να πληρώσει, τότε από συναισθηματική νοημοσύνη κ μόνο εσύ πρέπει να του συμπαραστέκεσαι, κάνοντάς του ταπ-ταπ-ταπ την πλατούλα και δίνοντάς του μια ζεστή αγκαλίτσα, αντί να κάθεσαι να τρολάρεις στον κάθε δύσμοιρο συνάδελφο εδώ μέσα, που τόλμησε και πίστεψε τις προφητείες του 1990 και έγινε μηχανικός. Μπορεί λοιπόν να είσαι όντως πολύ έξυπνος, αλλά συναισθηματικά είσαι μάλλον βλακόμουτρο.

 

Φιλιά και σε σένα στο μουτράκι σου το συναισθηματικά βλαμμένο.

 

Φιλιά και στο thodoris1982 που ήταν τόσο σωστός στις προβλέψεις του πριν τις εκλογές, και τολμά να τα ρίχνει τώρα πάνω μου.

 

Φιλιά και σε σένα akius, και αέρας στα πανιά σου. Πάω να δώσω το ΠΕΑ μου, να πάρω τα λεφτά μου να αγοράσω τσιχλόφουσκες

Edited by [email protected]
Link to comment
Share on other sites

Σε λίγο θα μου πείτε ότι επιτελούμε κοινωνικό έργο μη κόβοντας ή μη ζητώντας αποδείξεις.

 

Α ρε παιδιά, έχει διαστρεβλωθεί η έννοια του κράτους τόσο πολύ στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

Όχι από τα ματια μας, αλλά από την εικόνα που βλέπουμε.

 

Έτος 2007-2008 όλα στην ακμή τους, λεφτά υπάρχουν, όλες οι υπηρεσίες οι δημόσιες μπουρδέλο (δήμοι, νοσοκομεία, νεκροταφεία, υπουργεία, σχολεία, πανεπιστήμια...κοκ) κανείς δεν μίλαγε όμως και πολύ γιατί τρώγαμε ή για να το πως σωστό υπήρχε παραγωγή.

 

Ετος 2012, παρακμή και χωρίς χρήματα, πλέον οι δημόσιες υπηρεσίες είναι ακόμα πιο μπουρδέλο. Κάθε πολεοδομία δικό της κράτος, κάθε δήμος επίσης (στο ληξιαρχείο Χαλανδρίου πας 8.00 το πρωι πρώτος και λες θελω αυτό το έγγραφο. Απάντηση; Μετά τις 9; Μα γιατί; Τοτε ξεκινάμε, τότε ανοιγει το σύστημα. Μεχρι τις 9 τι κάνετε; Τιποτα, τα έχουμε τελειώσει όλα απο χτες)

 

Δεν υπάρχει ούτε υπήρχε ανταποδοτικότητα και εφαρμογή των νόμων.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Επειδή βάρυνε λίγο η ατμόσφαιρα

και ίσως έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου σε αυτό, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι:

 

Αυτό το φόρουμ (όπως και το emichanikos) είναι ό,τι καλύτερο έχω δει από συναδέλφους μου.

Τόσο καιρό με τα post σας έχετε γράψει ιστορία κατ' εμέ.

Ρίξατε φως σε πολλά σκοτεινά σημεία του τεχνικού κόσμου

και ανεβάσατε σίγουρα το επίπεδο των υπηρεσιών του μηχανικού.

 

Προσωπικά με βοηθήσατε πολύ και σας ευχαριστώ όλους γι' αυτό.

 

Τα μεγάλα λαμόγια του χώρου μας δεν γράφουν εδώ.

Θα προτιμούσαν να μην υπήρχε καν αυτό το φόρουμ.

Edited by Alexis L
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

τα μεγαλα λαμογια σε θελουν να τους φερνεις καφε......γιαυτους μακαρι οι εισφορες να απνε και 2000 ευρω για να μην σηκωνει ΚΑΝΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ.......

 

το ΤΕΕ δεν εκανε ΤΙΠΟΤΑ για τον ΝΕΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ..........Τ...Ι....Π...Ο...Τ..Α και εξακολουθει να κανει αυτο που πολυ καλα ξερει το ΤΙΠΟΤΑ.....

 

 

οι Ε.Ε μηχανικοι θαπρεπε εδω και ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ναχαμε ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟ......

 

 

υγ ευχαριστω ολους τους συναδελφους εδω μεσα που τοσα χρονια απο συζητησεις μου ανοιξαν τους οριζοντες σε αρκετα θεματα

Edited by akius
Link to comment
Share on other sites

Αλέξη εγώ συμμερίζομαι τον τρόπο σκέψης σου και μα το θεό αν μου ελεγαν ότι εξοντώνοντας με , με το 35 % φόρο φέτος με το να ζω γύρω στα 500ε το μήνα, έχοντας μάλιστα δουλειές αρκετές ακόμα για τετοια εποχή και δουλεύοντας ανω των 15 ωρών (πολλές φορές και 18 ώρες) το εικοσιτετράωρο , Θα το δεχόμουν ευχαρίστως αν ήξερα ότι θα αλλάξουν το κράτος και θα γίνει ένα κράτος δικαίου και θα αποκτήσει σοβαρότητα και οργάνωση έστω και μετά από 10 χρόνια

 

Πάντως αν σε παρηγορεί εγώ ανεξάρτητα τι θα εφαρμοστεί στην φορολόγιση , έχω αποφασίσει να μην φοροδιαφύγω όπως κάνω μέχρι τώρα και ας βρέξει και ας κατεβάσει Θα ζήσω την οικογένεια μου και με τα πιο λίγα .

 

Όμως στην πρωτη ερώτηση κάνεις λάθος αφού δεν ειμαστε Σουδάν στην παραγωγή Μπορεί έτσι να μας κάνουν να μοιάζουμε και να το πιστεύουμε , αλλά υπάρχουν καποια πράγματα που παράγουμε και εξάγουμε σε σχέση με κράτη σαν το Σουδάν (πχ η πέτρα Καρύστου) ή και βοξίτη (νομίζω είμαστε από τις πρώτες χώρες στο κόσμο) Έχουμε τουρισμό , έχουμε ναυτηλία Εγώ έχω εντοπίσει το πρόβλημα της μη παραγωγής στην Ελλάδα στο βαθμό που θα έπρεπε , στο συγκεντρωτισμό στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στην Αθήνα Ενας τρόπος δομής που λειτουργεί αντιαναπτυξιακά καθότι δεν στηρίξαμε και την βιομηχανική ανάπτυξη στο τόπο μας Επομένως ενεργός πληθυσμός μακρία από τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους σημαίνει μειωμένη παραγωγή ενώ η συγκέντρωση στην Αθήνα χωρίς ουσιαστικά παραγωγικό ρόλο σημαίνει και παρασιτική δραστηριότητα σε βάρος αυτών που παράγουν στην Ελλάδα Αν λάβουμε υπόψη ότι εκεί έιναι και το μεγαλύτερο μέρος των ΔΥ που δεν έχουν αντικείμενο εργασίας το πρόβλημα διογκώνεται

Edited by GEORGE MICHEAL
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Έτος 2007-2008 όλα στην ακμή τους, λεφτά υπάρχουν, όλες οι υπηρεσίες οι δημόσιες μπουρδέλο (δήμοι, νοσοκομεία, νεκροταφεία, υπουργεία, σχολεία, πανεπιστήμια...κοκ) κανείς δεν μίλαγε όμως και πολύ γιατί τρώγαμε

 

Αυτο φιλε μου που λες ειναι η τελεια περιγραφη της Ελληνικης πραγματικοτητας. Αποδεικνυει δυο πραγματα :

 

1) Πως δεν εφερε το μνημονιο αυτη την αθλια κατασταση στην Ελλαδα, αλλα η κατασταση αυτη προυπηρχε. Πολυ απλα κρυβαμε την σκονη κατω απο το χαλι.

2) Πως η κοινωνικη και ηθικη κριση μας αφηνε αδιαφορους. Οταν ομως χτυπησε το πορτοφολι μας, τοτε ολοι ξυπνησαμε.

Edited by thodoris1982
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.