Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κλειστή θέση στάθμευσης


kyriakos_9

Recommended Posts

Γεια σας, προσφατα αγορασα ενα κλειστο παρκινγκ 20 τ.μ. με γκαραζοπορτα στην ακριβος απεναντι πολυκατοικια, απο αυτην που εχω ιδιοκτητο διαμερισμα.

Τοποθετησα στο παρκινγ αυτο που αποτελει ιδιωτικο χωρο, μερικα ραφια, εναν παγκο με μεγγενη, μια ντουλαπα σαν αυτες που βαζουν στα μπαλκονια, κρεμασα στον τοιχο μια σειρα εργαλεια, κ.τ.λ. επειδη μου αρεσει να εχω εργαλεια και να μαστορευω. Θα μπορουσε να πω οτι χρησιμοποιώ το παρκινγκ και ως αποθήκη, πολυ τακτοποιημένη ομως, καθαρή και μερικές φορές παω εκεί και πινω και τον καφέ μου.

Και ηρθε ενας ιδιοκτητης διαμερισματος της πολυκατοικιας και μου ειπε πως απαγορευεται να εχω εργαλεια στο παρκινγ και πρεπει να παρκαρω μονο το αυτοκινητο μου να κλεινω την πορτα και να φευγω και να μην κάθομαι να πινω καφέ...

Κατα ποσο εχει δικιο;

Link to comment
Share on other sites

Nα ζητήσεις να σου βάλουν δικό σου ρολόι ρεύματος αρχικά ώστε να μην τους χρεώνεις ρεύμα . Τώρα αν έχει δίκιο η όχι είναι λεπτό το θέμα και τα στοιχεία λίγα .

Link to comment
Share on other sites

φίλε μου αν ξεκίνησε έτσι η ιστορία την πάτησες έπεσες σε περίεργο

Κάνε όμως αυτό που λέει ο συνάδελφος πρώτα

Link to comment
Share on other sites

δηλ η γκαραζόπορτα που θα ανοιγοκλείνει και το φως (άσχετα με τα εργαλεία) θα χρεώνει και τους υπόλοιπους που δεν θα την χρησιμοποιούν;

Link to comment
Share on other sites

αντε πάλι....το συνδρομο του οικοπεδούχου....ή του συνταξιούχου... γειτονα...

Εχεις νομιμο συμβόλαιο? έχεις νομιμο ρευμα..?..

Θα του πεις οτι δεν παραβιαζεις κανενα νομο ουτε με τα μπουζόκλειδα ουτε με τα γερμανοπολυγωνα, ουτε με τον καφε που θελεις να πινεις εκει μεσα..οταν καθαριζεις το ΙΧ ...

 

σου στελνω ΠΜ

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Και ηρθε ενας ιδιοκτητης διαμερισματος της πολυκατοικιας και μου ειπε πως απαγορευεται να εχω εργαλεια στο παρκινγ και πρεπει να παρκαρω μονο το αυτοκινητο μου να κλεινω την πορτα και να φευγω και να μην κάθομαι να πινω καφέ...

Ο χώρος που έχεις θεωρείται ως χώρος βοηθητικής χρήσης και έχεις το δικαίωμα -σύμφωνα με την πολεοδομική νομοθεσία να βρίσκεσαι εκεί μέχρι και δύο ώρες την ημέρα -τον ίδιο χρόνο δηλαδή, που έχει και αυτός και οι συγκάτοικοι του, να κάθεται στον χώρο υγιεινής του.

Οσο για τα εργαλεία δεν αναφέρεται πουθενά - όπως και δεν αναφέρεται πουθενά τι εργαλεία θα έχει αυτός στο σπίτι του.

 

 

ΚΤΙΡΙΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. Αποφ-3046/304/89

ΑΡΘΡΟΝ-2. (ΦΕΚ-59/Δ/3-2-89)

3. Χώροι κύριας και βοηθητικής χρήσης των κτιρίων. Χώροι κύριας χρήσης των κτιρίων είναι όσοι προορίζονται για την παραμονή σε κανονικές συνθήκες λειτουργίας, ατόμων (έστω και ενός) επί δύο τουλάχιστον ώρες το 24ωρο.

Οι υπόλοιποι χώροι των κτιρίων είναι βοηθητικής χρήσης. Για παράδειγμα στα κτίρια με χρήση κατοικίας χώροι κύριας χρήσης είναι τα υπνοδωμάτια, οι χώροι διημέρευσης (καθιστικά, σαλόνια, τραπεζαρίες, χώροι παιχνιδιού), οι κουζίνες τα γραφείας κλπ.

Χώροι βοηθητικής χρήσης είναι μεταξύ άλλων οι ακόλουθοι

-Οι χώροι κυκλοφορίας (διάδρομοι, προθάλαμοι, κλιμακοστάσια).

-Οι χώροι υγιεινής.

-Τα μηχανοστάσια.

-Οι αποθήκες.

-Οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων.

-Τα κτίρια παραμονής ζώων (σταύλοι, βουστάσια κλπ.).

"- οι χώροι των εγκαταστάσεων άθλησης, όπως είναι τα κολυμβητήρια, γυμναστήρια, σάουνες, και οι αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, που κατασκευάζονται στα κτίρια με χρήση προσωρινή διαμονή, όπως ορίζονται στο Αρθ-3 παρ.1Β της παρούσας".

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορεί κανείς να σου απαγορέψει να πίνεις τον καφέ σου στον χώρο στάθμευσης, αρκεί να υπάρχει χώρος να μπει το αυτοκίνητο ανά πάσα στιγμή, χωρίς να απομακρύνεις αντικείμενα (πάγκους, κουτιά, κτλ) από τον χώρο.

 

Αν δεν χωράει το αυτοκίνητο μπορεί να ισχυριστεί ο γείτονας πως έκανες αυθαίρετη αλλαγή χρήσης από χώρο στάθμευσης σε αποθήκη.

 

Σχετικά με το ρεύμα, σε αρκετές πολυκατοικίες τα γκαράζ παίρνουν ρεύμα από το κοινόχρηστο ή από ένα ρολόι. Σε πολυκατοικία με "ευαίσθητους" ενοίκους που είχαν ένα ρολόι για όλες τις θέσεις στάθμευσης η λύση ήταν απλή. Εγκαταστάθηκε ένας μετρητής σε κάθε γκαράζ και το ποσό του λογαριασμού μοιράζεται ανάλογα με τις KWh που έχει ο κάθε μετρητής.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Καλησπέρα. Αν και ειναι παλιό το θέμα ισως κάποιος να το δει και να μπορεί να με βοηθήσει. 

Νοίκιασα ενα διαμερισμα το 2015 και υπάρχει ενα κλειστό παρκινγ στο οποιο υπαρχουν τρεις θέσεις στάθμευσης. Ειναι οριοθετημενες στην αρχικη μελετη με ποσοστά ακόμα και επι του οικοπεδου. Η μια θεση αντιστοιχεί στο διαμερισμα που νοικιασα. Το παρκινγ εχει γκαραζοπορτα και πορτα εισοδου προς το κλιμακοστασιο. 

Κανονικα λοιπον χρησιμοποιουσα την πορτα για να παω στο διαμερισμα. Για να μπεις απο την πορτα στο κλιμακοστασιο περνας απο του διπλανου την οριζοντια ιδιοκτησια παρκινγκ ο οποιος κατα καιρους εβαζε κουτες πραγματα και ξυλα που μερικες φορες εκαναν αδυνατη την προσβαση μου. Ετσι λοιπον εβγαινα απο την γκαραζοπορτα και εμπαινα απο την κεντρικη εισοδο. Του εκανα καποιες οχλήσεις και το μονο που κερδισα ηταν να μου απαγορευσει να περναω. 

Τωρα τελευταια επειδη νομιζε οτι παρκαρω εκτος των οριων μου και τον εμποδιζω καλεσε μηχανικό και τραβηξε γραμμες. Εγω φυσικα ειχα κοιταξει τα σχεδια. Τωρα με τις γραμμες μπορω να παρκαρω ακομα πιο πισω με αποτελεσμα να μην μπορει να μπει εύκολα και να αρχισει πόλεμος. Περιττό να πω οτι στα παρκινγκ ολοι τα εχουμε και σαν αποθήκες άσχετα αν τα αλλα διαμερίσματα μαζι με αυτον εχουν και αποθηκη. Οποτε τωρα μου λεει να παρω τα πραγματα να παω το αμαξι μου πιο μεσα για να ειναι ανετος στο μπες βγες. Ενοχλεί ωστοσο αυθαίρετα τον ιδιοκτήτη μου συνεχεια και με κακολογει. 

Πραγματικά εχω κανει υποχωρήσεις, αλλα δεν ξερω τι αλλο να κανω. Μου εχει κοψει την προσβαση απο την πορτα και βγαινω απο την γκαραζοπορτα. Τραβηξε γραμμες με μηχανικό, παρκαρω μεσα στις γραμμες εχω προβλημα, εχω τα πραγματα μου εκει καθως δεν εχω αποθηκη αλλα μεσα στα ορια, παλι εχω πρόβλημα. Αν κοπει το ρευμα το αμαξι δεν μπορω να το παρω. Το φως αναβει απο τη  πορτα την εσωτερικη που ειναι στην ιδιοκτησια του. Μπέρδεμα. 

Πιστεύω οτι ο μηχανικός επρεπε να αφήσει διάδρομο. Αν τον παω στα δικαστήρια λετε να κερδίσω κάτι η τουλάχιστον την ησυχία μου;;; Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.