Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ενεργειακά πιστοποιητικά από το... ίντερνετ


georgeele

Recommended Posts

Ο Παραδιάς και ο συνάδελφός μας και "μέγας" σύμβουλός του (εισηγητής στα σεμινάρια του ΙΕΚΕΜΤΕΕ που δεν μέτρησαν) προσπαθούν να απαξιώσουν όσο μπορούν το ΠΕΑ, για να το κάνει οποιοσδήποτε (κολέγια ερχόμαστε..) με ελάχιστη αμοιβή (όσο ένας καφές).

Ο Σπίρτζης (και όχι όλο το ΤΕΕ) μασάει τα λόγια του και λέει "ναι είναι χαράτσι αλλά απαιτείται κ.λ.π."

Πόσα ΠΕΑ βγαίνουν με το χαράτσι του ΕΤΑΚ ενός μόνο έτους ? Τουλάχιστον το ΠΕΑ ισχύει για 10 χρόνια.

Ας αντιδράσουμε ΟΛΟΙ εμείς συνάδελφοι. Κανένα ΠΕΑ απο 8 - 18 /10 και βλέποντας το παρατείνουμε μέχρι τέλους του έτους.

Τι έχουμε να χάσουμε ? Τα πολλά και καλοπληρωμένα ΠΕΑ ? Τις άπειρες ρυθμίσεις ?

Εγώ πάντως θα το εφαρμόσω.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 207
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλυτερα να εφαρμοζαμε ΟΧΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ και χρεωση οταν βρισκουμε σχεδια κτλ.....

 

ας υποθεσουμε οτι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ η αμοιβη βαση ΤΕΕ......ποσο θα χρεωνες να βρεις σχεδια -αυτοψια καμια βολτα και απο το κτηματολογιο οταν εχουν χασει τον αριθμο κτλ?

Link to comment
Share on other sites

Ικαρε, 200€ στη 10ετία μπροστά στη δουλειά του μηχανικού δεν είναι λεφτά. Και για τον ιδιώτη δεν τα θεωρώ πολλά. Άλλωστε κάποιοι το ενοίκιο το έχουν επιχείρηση τόσα χρόνια. Έχω πετύχει όμως και περιπτώσεις που ήταν δυσβάσταχτο έξοδο πραγματικά για κάποιους ιδιώτες.

 

Κοροιδία δεν είναι η κατάταξη του κτίσματος η οποία έπρεπε να έχει θεσμοθετηθεί από τον Κ.Θ.Κ. (είμασταν πολύ πίσω τότε στη μηχανογράφηση και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες) αλλά το σκεπτικό οτι προτυποποιούμε όλη τη διαδικασία με τις ΤΟΤΕΕ και δεν μπορούμε να τις προτυποποιήσουμε (να τις βάλουμε σε 2 φόρμες ηλεκτρονικά) για να εκδοθεί ένα ΠΕΑ. Και φυσικά ο διαχωρισμός ΠΕΑ και ΜΕΑ.

 

Η έκδοση ΠΕΑ έχει τόσες παραδοχές στις ΤΟΤΕΕ με βάση την ημ/νια έκδοσης οικ. αδ. που θα μπορούσε να είναι προτυποποιημένη για το 90%. Αυτό λέει τώρα. Αυτό για μένα είναι η κοροιδία για το μηχανικό. Ότι μας έμπλεξε με κάθε φορέα εκπαίδευσης, με πιστοποιήσεις, με αγορές λογισμικού πχ και τώρα στο λέει εκ των υστέρων. Έρχεται τώρα που έδωσες χρήματα στα ΚΕΚ ή να αγοράσεις ένα πρόγραμμα για ΠΕΑ ως μηχανικός και σου λέει θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει έτσι εξ αρχής να μην παιδεύεστε και να βγαίνει κατευθείαν αφού έχω κάνει τόσες παραδοχές στις ΤΟΤΕΕ για τα ΠΕΑ.

 

akius Τώρα αν έχει κάνει τόσες αλλαγές που λες από την έκδοση της οικ. αδ. του κτίσματος ας ακολουθηθεί η διαδικασία του ΠΕΑ με άλλους συντελεστές αρκεί να έχει τα στοιχεία (κατά CE, λ, U, COP κλπ) o ιδιοκτήτης. Ας κάνει και μια διασταύρωση στοιχείων ο μηχανικός με τη διαδικασία για ΜΕΑ για τα δομικά στοιχεία (πχ εύρεση των U για κάθε τοίχο κλπ) να βγάλει το πιστοποιητικό για το ενεργειακά ανώτερο κτίσμα και να το νοικιάσει ο άλλος σαν Γ ή Β πχ. Δεν αλλάζει κάτι.

Link to comment
Share on other sites

καλυτερα να εφαρμοζαμε ΟΧΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ και χρεωση οταν βρισκουμε σχεδια κτλ.....

 

ας υποθεσουμε οτι ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ η αμοιβη βαση ΤΕΕ......ποσο θα χρεωνες να βρεις σχεδια -αυτοψια καμια βολτα και απο το κτηματολογιο οταν εχουν χασει τον αριθμο κτλ?

Συμφωνώ και με την πρότασή σου.

200 - 300 € πλέον την "νόμιμη" αμοιβή χωρίς κτηματολόγιο, (δικηγόρος χρέωνε 150€ για επίσκεψη στο κτηματολόγιο)

Link to comment
Share on other sites

Ας προσγειωθουμε στην πραγματικοτητα...

Κι εγω θελω να παρω 500€ για ενα ΠΕΑ,λεφτα ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ...

Θα του παρω του ανθρωπου 200€ για το ΠΕΑ, 200€ για αναζητηση σχεδιων και 150€ για μια επισκεψη στο κτηματολογιο?

Μεσα σε 2 ωρες βρισκεις σχεδια και παιρνεις και στοιχεια κτηματολογιου μαζι...

ΠΟιος εισαι ρε φιλε και εχεις 350€ μεροκαματο?

Παμε καλα...? Εχουμε επιγνωση της καταστασης στη χωρα?

Τετοια βλεπουν οι ΜΗ μηχανικοι στο φορουμ και μετα σου μιλανε για δυσβασταχτα χαρατσια...

Ημαρτον Παναγια μου...

Edited by Inzaghi
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Inzaghi όντως μέσα σε 2 ώρες βρίσκεις σχέδια κλπ (αν και στα παλιά σχέδια πρέπει να τα παραγγείλεις από το αρχείο και στα φέρνουν μετά από μια εβδομάδα οπότε πρέπει να πάς και δεύτερη φορά στην Πολεοδομία για να τα παραλάβεις) όμως σκέψου ότι το γραφείο σου αυτό το δίωρο θα μείνει κλειστό, δηλ. μπορεί όσο λείπεις να περάσει υποψήφιος πελάτης ο οποίος δεν θα σε βρει και θα πάει στον παρακάτω μηχανικό. Εϊναι δηλαδή σχετικό το πως ορίζεται το μεροκάματο για έναν ελεύθερο επαγγελματία που δουλεύει μόνος του το γραφείο. Την ίδια στιγμή που ο γιατρός θα σε εξετάσει 5 λεπτά, θα σου πει ότι πρήστηκαν οι αμυγδαλές, θα σου γράφει και ένα σιρόπι (βάλε άλλα 5 λεπτά) και θα σου ζητήσει 50+ ευρώ μαύρα. Μέσα στο δίωρο που εσύ και εγώ θα τρέξουμε πολεοδομία για τα σχέδια αυτός θα εξετάσει 10 ατομα και θα βγάλει 500 ευρώ και αφορολόγητα. Δεν ασχολείται ούτε αν πρέπει να έχει όριο το μεροκάματό του, ούτε η κατάσταση της χώρας. Δεν πληρώνεται με την ώρα ή με τη μέρα αλλά με την παροχή υπηρεσίας. Εμείς τι κάνουμε? Την περασμένη εβδομάδα ήρθε πελάτης και μου λέει ότι χρειάζεται για ένα δάνειο από τράπεζα τα αντίγραφα της κάτοψης και του τοπογραφικού της τάδε οικοδομής (είχε αριθμό αδείας, κομπλέ). Του είπα να πάει ένα πρωινό στην αρμόδια πολεοδομία να τα πάρει. Και μου λέει "το ξέρω αλλά τα πρωινά δεν μπορώ γιατί δουλεύω. Δεν μπορείτε να πάτε εσείς για μένα?". Εκεί τι απαντάς και τι χρεώνεις? Ένιωσα παιδί για θελήματα. Για να πάρεις αντίγραφα δεν απαιτείται ούτε γνώση ούτε ιδιότητα μηχανικού οπότε κάλλιστα θα μπορούσε να μου πει να πάω στον Σκλαβενίτη να του ψωνίσω πχ. απορρυπαντικό.

Δεν διαφωνώ με αυτά που λες απλώς τρελαίνομαι όσο σκέφτομαι πως έχουμε καταντήσει σε σχέση με γιατρούς, δικηγόρους, συμβολαιογράφους.

Link to comment
Share on other sites

εγω ζηλευω τους υδραυλικους πιο πολυ........

απο τους δικηγορους εμαθα και εκοψα την εργοταξιακη βερμουδα και το κοντομανικο και φοραω παντελονι και μπλουζακι τυπου πολο η κανα πουκαμισο

πηρα και δερματινη τσαντα !!! ποτε δεν απαντας (εκτος απο τα απλα ) και ας ξερεις την απαντηση εκεινη την στιγμη ΘΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΩ και θα σας ενημερωσω σε 2-3 μερες

ραντεβου δεν λες μπορω ερχομαι σε 1 ωρα.......δυσκολα σημερα σε 2 μερες μπορω.......μετα απο κανα 30λεπτο τηλ και του λες μου ακυρθωηκε ραντεβου τελικα μπορω σημερα !!!

χωρις πλακα υπαρχει διαφορετικη αντιμετωπιση απο τοτε......στο πληθυντικο μου μιλανε!!! :mrgreen:

 

 

το επαγγελμα ειναι καθετοποιημενο......πρεπει να κανεις ολα τα σταδια απο την παραγωγη μεχρι την πωληση......ξερω συναδελφο ΑΣΤΕΡΙ αλλα δουλεια δεν κλεινει και μονος του να παιζει

Edited by akius
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ποιο πόλο? Και ο καφετζής μου πόλο φοράει. Με κουστούμι και γραβάτα ίσως κάτι να γινόταν αλλά δεν είναι του γούστου μου. Αν είχα την οικονομική άνεση θα διαχώριζα με γυψοσανίδα την είσοδο του γραφείου με τον υπόλοιπο χώρο, και θα προσλάμβανα μια δήθεν γραμματέα που να μην κάνει τίποτα, απλώς να κάθεται εκεί για ψάρωμα και όποτε μπαίνει κάποιος να του λέει "ο κ. Μηχανικόπουλος είναι απασχολημένος αυτή τη στιγμή, καθίστε παρακαλώ να περιμένετε 5 λεπτάκια και μόλις είναι έτοιμος θα σας πω να περάσετε μέσα στο γραφείο". Και σε 5 λεπτά που θα έχει τελειώσει το αστείο βιντεάκι που παρακολουθούσα στο youtube θα λεω "πες του πελάτη να περάσει παρακαλώ" και θα μπαίνει αυτός και θα λέει "συγγνώμη που σας διέκοψα από την εργασία σας κ. Μηχανικόπουλε αλλά θέλω να ρωτήσω για ένα αυθαίρετο κλπ κλπ". Και φεύγοντας αν δεν ρωτήσει "τι σας οφείλω", να μου τρυπήσεις τη μύτη!

Ωραία όλα αυτά, ας επανέλθω στην πραγματικότητα τώρα, χαχα!

Link to comment
Share on other sites

κοιτα απο το κοντομανικο-βερμουδα ανεβηκα κατηγορια.....μην γινεσαι και εσυ αχαριστος :grin:

 

η γραμματεας μετραει αλλα δεν εχω κανεναν που να καθεται.....μεχρι και μηχανη επσρεσο εχω στο γραφειο αλλα τους φτιαχνω μονος μου ρε γμτ!!!

 

η ΒΑΛΙΑ ΚΑΚΟΥΤΗ ανελαβε τις δημοσιες σχεσεις της νικη βολου......λες ναχει χρονο ναρχεται αν εκτελει την γραμματεα? :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

akius οχι βρε συ βερμούδα και μπλουζάκι.... Εκτός και αν τους πάρεις στο μαλακό και τους πείσεις να κατέβετε για κανά 5χ5.... :smile: Εκεί τους σκας και το μπιλετάκι....αμα δε χάσουν, πληρώνουν εις διπλούν... :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.