Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάργηση 2% υπέρ ΤΕΕ


ssouanis

Recommended Posts

...Ποιους ζημιώνει τους 10-20 που κάνουν μεταβιβάσεις, σιγά την κίνηση στην αγορά....

 

Αν ήταν έτσι όπως λες δεν θα ακούγαμε για Πεπόνηδες, για ΥΠΕΚΑ που θέλει να πάρει την πλατφόρμα από το ΤΕΕ, για τηλέφωνα στον Σπίρτζη να σταματήσει ότι κάνει από εργολάβους. Και τέλος πάντων αυτά μπορεί να κάνει το ΤΕΕ αυτά κάνει. Δεν είμαστε φαρμακοποιοί να μην δίνουμε φάρμακα τι να κάνουμε....Αλλά ότι ασκείται μία πίεση έστω και μικρή ασκείται. Από το να κλείσει ο nik το γραφείο του σίγουρα περισσότερο.

 

Ρε παίδες μία φορά απεργούμε σαν κλάδος στην ιστορία...!!!! το έχετε καταλάβει ? Τι μου λέτε τώρα για ΤΕΕ και 2% ? Ξεκολλήστε επιτέλους με το ΤΕΕ και κοιτάξτε τι γίνεται με ΤΣΜΕΔΕ, ΕΟΠΥΥ, ανεργία κ.τ.λ.

 

Όλα αυτά για το ΤΕΕ τώρα τα θυμηθήκατε που το χρειαζόμαστε..?! Δεν ξέρετε ότι είναι κομματοσκυλο - συνδικαλιστικό όργανο ?? Τώρα το μαθαίνετε ? Οι πρόεδροι και οι αντιπρόεδροι δεν είναι από κόμματα ή πάνε όσοι κάνουν τα καλύτερα σχέδια ? Το Δ.Σ. του ΤΕΕ είναι η συνέχεια των παρατάξεων που βλέπαμε στα πολυτεχνεία με σκοπό να γίνουν βουλευτές, υπουργοί, γ.γ., επίτροποι κ.τ.λ. Ωραία...Πάμε παρακάτω τώρα ? Ποιος θέλετε να μιλήσει με τους υπουργούς και την Τρόικα ? Εγώ και εσείς ή κάποιο κομματικό στέλεχος όπως ο πρόεδρος του ΤΕΕ ? Τι προτείνετε να βγούμε στους δρόμους κάποιοι ακομμάτιστοι και ανεξάρτητοι όπως εμείς και να διαδηλώσουμε ? Αφού όλα παρασκηνιακά γίνονται. Οι Δημοσιογράφοι πως δεν μπήκαμε στον ΕΟΠΥΥ ? Στους φαρμακοποιούς πως δεν καταργείται το ελάχιστο κέρδος ?

 

Όταν η Ελλάδα γίνει Αγγλία ας καταργηθεί το ΤΕΕ να υπάρχει προαιρετικά ο σύλλογος τάδε Μηχανικών Ελλάδος να έχει και συνδρομή 500Ε τον χρόνο, να μην δίνει επ. δικαιώματα αλλά μόνο πρεστίζ για καλές εταιρείες και να μην ασχολείται κανείς. Μέχρι τότε όμως ΤΕΕ και πάλι ΤΕΕ.

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 925
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ρε παίδες μία φορά απεργούμε σαν κλάδος στην ιστορία...!!!! το έχετε καταλάβει ?

 

Είμαι φανατικός οπαδός ότι σε μία συλλογικότητα, πρέπει να γίνεται καθολικά αποδεκτή η άποψη της πλειοψηφίας ή των θεσμοθετημένων οργάνων.

Δλδ, κουβεντιάζουμε για απεργία, εγώ είμαι κατά, οι περισσότεροι είναι υπέρ, τότε θα απεργήσω και εγώ ως μέλος του συλλόγου.

Αλλά αυτό είναι προσωπικό.

Είμαι ακόμα πιο υπέρ στο δικαίωμα αυτού που θέλει να δουλέψει, είτε γιατί κοιτάει μόνο την πάρτι του, είτε γιατί το έχει ανάγκη.

 

Επίσης, δε νομίζω ότι ιδρώνει κανενός το αυτί.

Δλδ έβγαλαν προχθές την ιστορία με το ΠΕΑ και την παράκαμψη του θέματος Α/Α έργου.

Θα περάσουν σε ένα άρθρο αύριο μεθαύριο ότι αναστέλλεται μέχρι νεοτέρας η υποχρέωση αναγραφής του μοναδικού κωδικού στα συμβόλαια, άρα βεβαίωση σε μία λευκή κόλλα χαρτί.

Το ότι κάποιος πολίτης μπορεί να καίγεται αυτή τη στιγμή να μεταβιβάσει το σπίτι του για τον όποιον λόγο, απλά δεν τους ενδιαφέρει. Δεν είναι άλλωστε και πολλοί αυτοί που μπορεί να πάθουν ζημιά από μία καθυστέρηση.

 

+1 από μένα για την φράση σου:

Αφού όλα παρασκηνιακά γίνονται. Οι Δημοσιογράφοι πως δεν μπήκαμε στον ΕΟΠΥΥ ? Στους φαρμακοποιούς πως δεν καταργείται το ελάχιστο κέρδος ?

 

Σε μία τέτοια συγκυρία σίγουρα θα χάσεις. Μερικά καλώς θα τα χάσεις.

Το θέμα είναι να κερδίσεις και κάτι.

Οι φαρμακοποιοί όπως λες διατηρούν το κέρδος τους και κάνουν τα στραβά μάτια στα χρωστούμενα.

Οι δικηγόροι, που παλιότερα ξεσήκωσαν τον κόσμο για θέματα με τα γραμμάτια είσπραξης τους, τώρα κουβέντα. Δε γνωρίζω άλλα και αυτοί κάτι θα κέρδισαν.

 

Εμείς όμως;

Όταν ένα ΤΕΕ τόσα χρόνια έχει αφήσει τον κλάδο να ξευτελιστεί και από τους ίδιους τους μηχανικούς, που δεν τραβούσε ποτέ αυτάκι, που δεν τιμώρησε κανέναν στο πειθαρχικό, για να δούμε τα δικά μας λάθη και ευθύνες και πολλά ακόμα που θα μπορούσα να γράψω, πως μπορείς να έχεις απαίτηση να σε ακολουθήσει ο άλλος.

 

Για να τα βάλουμε όλα σε μία σειρά, διαβάζω π.χ. για τους δικηγόρους που ακολουθούν το σύλλογο τους κτλ.

Δικηγόροι και μηχανικοί έχουμε το ίδιο DNA.

Άρα κάποιος τους έβαλε από την αρχή σε μία τέτοια λογική.

Δε μπορείς να κατηγορείς τον μηχανικό που έχει βιώσει το ΤΕΕ έτσι όπως το έχει βιώσει, που δε μπορεί να το εμπιστευτεί.

 

Άρα χρειάζεται αυτό που είπες παρασκηνιακές πιέσεις. Μπορούμε να γράψουμε πολλά, άλλα έχοντας μία βάση, άλλα όχι.

Άμα δεν υπάρχουν αυτές (η δυνατότητα για αυτές), τότε απλά δε θα καταφέρεις με το κλείσιμο της πλατφόρμας, τίποτα παραπάνω από το να δυσκολέψεις τα ίδια σου τα μέλη.

Και για να ξεκαθαρίσω και κάτι, αν και δε θα έπρεπε, ούτε αυθαίρετο έχω που να περιμένει, ούτε αμοιβή θέλω να βγάλω, ούτε τίποτα δε χρειάζομαι αυτή την περίοδο τiς σελίδες του ΤΕΕ.

Edited by ssouanis
Link to comment
Share on other sites

Κατάργηση του 2% αλλά ταυτόχρονα Κράτηση 0,10% υπέρ Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων (παρ. 3 του άρθρου 4 του Ν. 4013/15-9-2011).

Το θέμα δεν είναι να μην πληρώνουμε αλλά να μην πληρώνουμε στο ΤΕΕ.

Έτσι λοιπόν, όπως προβλέπει και το μνημόνιο, μάλλον θα πληρώνουμε μια συνδρομή/κράτηση/εισφορά στο κράτος και αυτό θα την αποδίδει στο ΤΕΕ. Όπως έδινε τόσα χρόνια τα 600.000€ που χρωστάει....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Από το enikos Για το 2% του ΤΕΕ

 

"Δεν περνάει το άρθρο 4.Έγινε λάθος!

Πριν από λίγο έγινε γνωστό από το γραφείο του προέδρου της βουλής Βαγγέλλη Μεϊμαράκη ότι το άρθρο 4 του νομοσχεδίου που αφορά στις εισφορές του ΤΕΕ ανακοινώθηκε εκ παραδρομής ότι έγινε δεκτό.

Επειδή έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση της Ολομέλειας, η επίσημη ανακοίνωση-διόρθωση θα γίνει την Πέμπτη το πρωί στην Ολομέλεια της βουλής.

Νωρίτερα, στη συνεδρίαση ανακοινώθηκε ότι το άρθρο 4 έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία με 146 ΝΑΙ, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι οποίοι υποστήριξαν ότι με βάση την πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών το άρθρο δεν έπρεπε να γίνει δεκτό. Έτσι έκαναν διάβημα προς τον πρόεδρο της βουλής, ο οποίος παρέπεμψε το θέμα στις αρμόδιες υπηρεσίες που έκριναν ότι δεν έπρεπε να γίνει δεκτό."

Αν είναι αλήθεια, σημαίνει ότι προς το παρόν κερδιζει το ΤΕΕ και ότι ο πρόεδρος και οι παρατρεχάμενοι της βουλής δεν γνωρίζουν να μετράνε ψήφους (κρίμα τα 7Κ ανά μήνα).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

τι στο καλό...

έκανα, ξανά έκανα τη διαίρεση...

146,5 μου έβγαιναν τα ΝΑΙ που χρειάζονταν...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Στο zougla.gr λέει ότι το άρθρο 5 αφορούσε το ΤΕΕ. Το άρθρο 4 ρύθμιζε κατεπείγοντα θέματα των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υποδομών, Παιδείας και μείωνε αποδοχές υπαλλήλων του Δημοσίου.

 

http://www.zougla.gr/politiki/article/ne-stis-apokratikopisis-oxi-stin-tropologia

 

Δεν ξέρω τι ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

Στο αρχικό σχέδιο, το 4 έλεγε για το ΤΕΕ.

Ρε δε πάνε να κουρευτούν.

Έχουμε 2 ώρες ψάχνουμε τα πρακτικά της βουλής, ενώ το προεδρείο δεν ήξερε να κάνει διαίρεση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.