Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κολλέγια


NickLam

Recommended Posts

Συναδελφοι, κακα τα ψεματα ο μηχανικος δεν μπορει να βγαινει σε 3 χρονια απο το πανεπιστημιο. Δεν προλαβαινει πως να το κανουμε. Το αδιασπαστο πτυχιο ειναι καλο κατα τη γνωμη μου και προσθετει ποιοτητα στην εκπαιδευση.

 

Αυτο ειναι πολυ σχετικο που λες. Δηλαδη πως στην Αγγλια η την Γαλλια η το Βελγιο γινεται?

 

Το θεμα ειναι η εξειδίκευση. Προφανως με τα Ελληνικα δεδομενα δεν μπορει καποιος σε 3 χρονια να αποκτησει πληρεις γνωσεις σε κατασκευαστικο τομεα, ενεργεια, αεροναυπηγικη, αυτοματο ελεγχο, οργανωση παραγωγης, CAD/Σχεδιασμο συστηματων (μιλαω για Μηχανολογους Μηχανικους).

 

Αλλα το να βγεις σε τρια χρονια Μηχανολογος Μηχανικος στις ΑΠΕ η Πληροφορικαριος με κατευθυνση το internet ειναι εφικτο. Δεν θεωρω λογικο να συνεχισουμε να φορτωνουμε τους νεους με 5ετεις σπουδες (πρακτικα 7ετεις για τους περισσοτερους) ειδικα οταν πολλοι ενδιαφερονται επαγγελματικα για εναν μονο τομεα καποιας επιστημης.

 

Ειναι καιρος επιτελους σαν χωρα να κανουμε οτι γινεται σε ολη την Ευρωπη.

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 68
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Νομίζω ότι πριν από το ερώτημα για τη διάρκεια των σπουδών και για τη διάσπασή τους (3-5-7 ή ενιαίο πενταετές)

πρέπει να απαντηθεί το ερώτημα για το τι είδους μηχανικούς θέλει/πρέπει να βγάζουν οι σχολές, για το πού προορίζονται αυτοί και για το ποιές ανάγκες έρχονται να καλύψουν.

Παράλληλα πρέπει να απαντηθούν κι άλλα ερωτήματα όπως:

-Ένα πτυχίο πιστοποιεί κάποιον εις αεί;

-Είναι το ίδιο πανεπιστήμιο-πολυτεχνείο και ΤΕΙ;

-Είναι το ίδιο πανεπιστήμια με ίδιο αντικείμενο αλλά με διαφορετική βάση εισαγωγής;

-Είναι το ίδιο διαφορετικές κατευθύνσεις μέσα σε μια σχολή;

-Είναι αντικειμενικό κριτήριο οι πανελλαδικές εξετάσεις;

-Πρέπει να υπάρχει διαβάθμιση στο επάγγελμα των μηχανικών;

-Πρέπει θεσπιστούν κριτήρια καταλληλότητας πέρα από το πτυχίο;

 

Το πιο βασικό όμως ερώτημα είναι: Θέλει το κράτος και οι αρμόδιοι φορείς από την εκπαίδευση και τον τεχνικό κόσμο να αντιληφθούν το ρόλο τους ώστε θίξουν τα κακώς κείμενα και να εξυγιάνουν την εκπαίδευση;

Αν λυθούν βασικότερα προβλήματα, μετά μπορεί να βρεθεί και φόρμουλα για τους εισαγόμενους και για τα Κολέγια.

Link to comment
Share on other sites

Το BSc παρολο που υπαρχει παντου δεν εχει καμια εφαρμογη στην πραγματικοτητα. Και στο εξωτερικο το 90% των μηχανικων 5 χρονια σπουδαζουν το λιγοτερο. Για παραδειγμα κοιταξτε αγγελιες απο μεγαλες εταιριες. Εγω που εχω κοιταξει στον τομεα μου πολυ λιγες ζητανε μονο BSc. Απλα επειδη εξω το Msc ειναι συνηθως κατι αρκετα εξειδικευμενο, οπως οι κατευθυνσεις που ανεφερε ο Θοδωρης, σπανε το πτυχιο σε BSc και MSc. Στο κατω κατω, γιατι καιγεστε τοσο πολυ για το Bachelor, αφου αυτος που θα δουλεψει μονο με αυτο, μονο στα χαρτια θα λεγεται μηχανικος. Ποτε δε θα φτασει τις διακρισεις και το επιστημονικο επιπεδο καποιου με Master. Ποιος ο λογος να σπουδαζεις μηχανικος αν δε κυνηγας κατι τετοιο; Τοσα επαγγελματα υπαρχουν λιγοτερο επιπονα. Πολυ σωστα, επισης, τα θεματα που εθεσε ο kostapde.

Link to comment
Share on other sites

3 το Bsc και 1 το Msc . Αρα που είναι το πενταετές ? Πόσο λογικό είναι παίρνεις ροές αλλά να έχεις τα δικαιώματα όλων των ροών ?

Link to comment
Share on other sites

BAS δεν ειναι ολα τα μεταπτυχιακα 1ετη. Ειδικα στην Κεντρικη Ευρωπη η πλειοψηφια ειναι 2ετους δειαρκειας.

 

Γι'αυτο στις περισσοτερες χωρες ισχυει το περιφημο 3-5-8 (πτυχιο-μεταπτυχιακο-διδακτορικο).

Link to comment
Share on other sites

Το MSc κυμαινεται απο 2-4 εξαμηνα. Μαζι με την πρακτικη που ειναι υποχρεωτικη συνηθως το συνολο ειναι 5 χρονια. Αλλα δεν ειναι εκει το θεμα, στο ενα εξαμηνο πιο λιγο ή πιο πολυ. Δεν ειπα καπου οτι ειναι λογικο να εχεις δικαιωματα σε ολες τις ροες ενω εχεις επιλεξει μια απο αυτες. Ισα ισα ειναι τελειως λαθος. Ασε που θα ηταν καλυτερο για ολους ασχετα αν δε θελουμε να το καταλαβουμε.

Link to comment
Share on other sites

Τα παιδιά από την Αγγλία εδώ είπαν γιά 3+1 . Στην Γερμανία είναι 3+2 . Εγώ πάντως εδώ και καιρό έχω γράψει ότι είμαι υπέρ του 3-5-8 με ανάλογη κατηγοριοποίηση των ΕΔ και με δυνατότητα αντικατάστασης των μεταπτυχιακών με διπλάσια εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα .

Link to comment
Share on other sites

Τώρα πλάκα μου κάνεις mmpampiss? Δεν ξέρω τι τελείωσα? Και σε πόσο καιρό?

Λοιπόν το ξαναλέω....Αγγλία μεριά....3 χρόνια Beng, 1χρόνος MSc... Το ΔΙΚΑΤΣΑ με 5 μαθήματα στο ΕΜΠ μου τα συνεκτίμησε σε δίπλωμα μηχανολόγου μηχανικού. Το ΤΕΕ με έγραψε αέρααα. Οταν σου λέω αέρα..αέρα.

Τι μου λες τώρα για λίγα χρόνια κτλ...Είμαστε το ίδιο? Είμαστε ( και για το εξωτερικό έχω και ένα μάστερ, όχι όπως εδώ που μου το έφαγαν)....

 

Οι Αγγλοι δεν βγάζουν μηχανικούς? Η μήπως το μέτρο σύγκρισης για το πόσο καλός μηχανικός είναι κάποιος, είναι η Ελλάδα? Δηλαδή πες ότι στην Αγκόλα είναι 10 χρόνια...Θα είναι η μηχανικούρα του κόσμου όλου? Με τα χρόνια το πας? Και γιατί 5 και όχι 6...ή 4?

 

Στα κολλέγια...Καθήστε να πέσουν τα φράγκα και θα δείτε επίπεδο...Θα υπάρχει και υποστήριξη και απ'έξω και θα δείτε παππάδες...

Και εργαστήρια καλύτερα θα φτιάξουν με τον καιρό και επίπεδο καθηγητών θα έχουν καλύτερο...Ακόμη αρχή είναι, μη βιάζεστε...

Edited by ikaros13
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε αυτό που λέει ο ikaros έχω να προσθέσω το εξής:

Ο ιδιώτης θα προσπαθήσει να φέρει στο Κολέγιό του καλούς καθηγητές. Εκεί θα βρουν καταφύγιο όλοι οι μη κομματοποιημένοι ή όσοι δεν φύλισαν κατουρημένες ποδιές για μπουν σε κάποιο πανεπιστήμιο. Ξέρω πολλούς τέτοιους.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

εάν ανοίξουν εντέλει τα ιδιωτικά, θα προσελκύσουν πολύ κόσμο τόσο σε μαθητές αλλα k επιστημονικό προσωπικό (ειδικά τα καλά ιδιωτικά).

Εξάλλου μην ξεχνάτε ότι εδώ k χρονια λειτουργεί ένα στην Ελλάδα που k δίνει πτυχία k έχει k επιστημονικό προσωπικό που θα ζήλευαν πολλοί.

Σοβαρά τώρα ποιος δεν το περίμενε, αυτό το θέμα το έχουμε συζητήσει πολλές φορες τα τελευταία 2 χρονια.

Όσο k να μαλώνουμε μεταξύ μας η κατάληξη είναι μια..ΤΟΝ ΉΠΙΑΜΕ !

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.