Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΠΥ και επίδομα τοκετού


Polant

Recommended Posts

Η ειρωνία είναι τι πληρώσαμε όλες τις εξετάσεις της εγκυμοσύνης με την δικαιολογία ότι θα πάρουμε το επίδομα των 2500...Και στο τέλος άγνωστο!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 140
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αγαπητές συναδέλφισσες εγκυμονούσες,

Σήμερα κατάφερα να παω στο ΤΣΜΕΔΕ στο κέντρο της Αθήνας, μιας και ο όγκος των πληρωτέων από την τσέπη μας φαρμάκων και εξετάσεων ήταν πλέον αβάσταχτος... Τα φάρμακα τα δέχονται κανονικά. Κάποια στιγμή θα τα βάλουν στον λογαριασμό μας. Μίλησα και με ελεγκτή γιατρό σε σχέση με τις εξετάσεις που πληρώσαμε προ ένταξης στον ΕΟΠΥΥ, αλλα και αυτές που πληρώσαμε μετά την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ αφού το σύστημα των ηλεκτρονικών παραπεμπτικών δεν είχε το ΤΣΜΕΔΕ στην λίστα των ταμείων (μα τι πρωτότυπο να υπάρχει τέτοια ανοργανωσιά!!!)... Μου είπαν ότι είναι είναι σε συζητήσεις με τον ΕΟΠΥΥ για τα ζητήματα αυτά και από τα μέσα Ιανουαρίου 2013 θα είναι σε θέση να δώσουν τελεσίδικη απάντηση για το αν θα βγει κάποια σχετική ρύθμιση για τις παραπάνω περιπτώσεις. Ας ελπίσουμε για το καλύτερο...

Καλή εγκυμοσύνη σε όλες και με το καλό να έλθουν τα παιδάκια μας, να γεμίσουν ελπίδα αυτό τον κόσμο!!!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλες!!!

Είμαι ελεύθερη επαγγελματίας και γεννάω αρχές Ιανουαρίου και προσπαθώ κι εγώ στην κατάστασή μου να βγάλω άκρη με το επίδομα.

Με έχουν κάνει λοιπόν μπαλάκι ο ΕΟΠΥΥ και το ΤΣΜΕΔΕ.

Ο ΕΟΠΥΥ μου λέει ότι δεν έχει τμήμα παροχών και πως όλα τα ταμεία διατηρούν τις παροχές τους και απευθυνόμαστε εκεί, αφού εκεί πληρώνουμε, ενώ στο ΤΣΜΕΔΕ μου είπαν ότι έχει κοπεί το επίδομα και πρέπει να απευθυνθώ στον ΕΟΠΥΥ. Στο ΡΕΑ που θα γεννήσω μου έδωσαν τιμοκατάλογο μειωμένο με τιμές για ΕΟΠΥΥ. Έβαλα και το λογιστή μου να πάει και ο ίδιος στο ΤΣΜΕΔΕ και του είπαν απλά ότι μέχρι 30/11/12 το έδωσαν αλλά από τότε σταμάτησε.

Το θεωρώ εντελώς ΑΔΙΚΟ - ΑΝΗΘΙΚΟ - ΠΑΡΑΝΟΜΟ να έχουμε πληρώσει όλες τι εξετάσεις από την τσέπη μας και ενώ εμείς κανονικά συνεχίζουμε να πληρώνουμε στο ΤΣΜΕΔΕ και όχι στον ΕΟΠΥΥ, να κόβουν την παροχή μητρότητας. Έχω άνεργη φίλη που θα πάρει επίδομα από το ΙΚΑ ύψους 1400€, κάτι που ενισχύει την απάντηση του ΕΟΠΥΥ ότι το κάθε ταμείο διατηρεί τις παροχές του. Στην εγκύκλιο ενσωμάτωσης του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει αναφορά περί κατάργησης επιδόματος μητρότητας, μόνο η γνωστή αναφορά περί του επιδόματος νοσηλείων των 900€, που όμως ενσωματώενεται στην μειωμένη τιμή των ιδιωτικών κλινικών.

 

Εάν υπάρχουν και άλλες μέλλουσες μαμάδες στην ίδια κατάσταση που συμφωνούν, παρακαλώ στείλτε μου μήνυμα εδώ να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε συλλογικά, είτε να πάμε όλες μαζί στο ΤΣΜΕΔΕ (και γιατί όχι να φωνάξουμε και κανένα κανάλι) ή να κινηθούμε νομικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλημέρα σας,

Καλή Χρονία, Χρόνια Πολλά,

Είμαι συνάδελφος και η γυναίκα μου είναι ασφαλισμένη στο ΤΣΜΕΔΕ ως προστατευόμενο μέλος σ'εμένα...

Γέννησε 10/12/12 και όντως συνάντησαμε όλα τα παραπάνω προβλήματα!

Γεννήσαμε στο ΙΑΣΩ και πληρώσαμε συμμετοχή ως ΕΟΠΥΥ....τέρμα το ΤΣΜΕΔΕ δεν έχει σχέση πια με τα νοσήλια..μόνο να τα παίρνουν θέλουν.

Δεν το άφησα όμως έτσι το θέμα, ήρθα σε επαφή με το συνήγορο του πολίτη και είμαι έτοιμος να καταθέσω αγωγή για το επίδομα τοκετού 2.500 ευρω που δικαιούμαι καθώς βγάλαμε ολόκληρη την εγκυμοσύνη με έξοδα από την τσέπη μας και στο 9ο μήνα μας στέλνουν ΕΟΠΥΥ και δεν τρέχει τίποτα?

Έχω πληρώσει 3.000 εισφορές ΤΣΜΕΔΕ, 1000 σε εξετάσεις, 1100 στο γιατρό, 1300 στο ΙΑΣΩ απλά για μία γέννα? 6400 !!!ΕΛΕΩΣ!

Απο εκεί μου είπαν οτι εχω πολλές ελπίδες να το κερδίσω αλλά θα καθηστερήσει 2-3 χρόνια!

Έχω μιλήσει και με 2-3 συνεδέλφισες-φίλες που έχουν το ίδιο πρόβλημα και περιμένουμε να μου στείλουνε από τον συνηγορο τι ακριβώς θα χρειαστούνε από χαρτιά για να προχωρήσουμε. Κάθε ενδιαφερόμενος ας επικοινωνήσει μαζί μου έτσι ώστε να κάνουμε κάτι όλοι μαζί! Όσοι περισσότεροι τόσο καλύτερα.

Καλά γεννητούργια!!!

Link to comment
Share on other sites

Η Γυναίκα μου ακριβώς τα ίδια. Συμμετέχω και εγώ στην προσπάθεια. Ότι χρειαστεί από μάζεμα υπογραφών κλπ είμαι και εγώ μέσα.

Link to comment
Share on other sites

Θέλει μάλλον προσοχή στο θέμα ότι πρέπει να αρνειθείτε ίσως την καταβολή και φυσικά την είσπραξη διαφορετικού ποσού π.χ. των 900 € που δίνει ο ΕΟΠΥΥ διότι ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως αποδοχή της εν λόγω τακτικής.

Κάποιος δικηγόρος ίσως βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή.

 

Παθός και γω!!!

Link to comment
Share on other sites

Ωραία τοτε 2.500-900=1600

Ας πάρουμε αυτά τότε!

Αν και προσωπικά θα διεκδικήσω και ηθική βλάβη και ότι άλλο με συμβουλέψει η δικηγόρος!

τσάμπα δηλαδή πλήρωσα τα ασφάλιστρα?Αν και κατα την γνώμη μου είναι σαν να μην αναγνώριζαν οτι είμαι ασφαλισμένος όλο το διάστημα της εγκυμοσύνης,άρα να μου επιστρέψουν τα 3.000!!!

Link to comment
Share on other sites

Παθούσα κι εγώ.Γέννησα 12-12-12 στο Ιασώ και πλήρωσα με τιμολόγιο ΕΟΠΥΥ και μάλιστα στην απόδειξη γράφει συμμετοχή ασφαλιστικού φορέα 570,58ευρώ!

Κι εγώ συμμετέχω σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Με το καλό εύχομαι στις εγκυμονούσες και να χαιρόμαστε τα μωράκια μας!

Link to comment
Share on other sites

Γεννάω σε ένα μήνα και όπως καταλαβαίνετε υπάρχει το ίδιο θέμα.Είμουν κατα 7 μήνες στο ΤΣΜΕΔΕ και 2 μήνες στον ΕΟΠΠΥ. Μήπως θα έπρεπε με την απλή αναλογική να μου δώσει το ταμείο 7/9 * 2500 και 2/9 *επίδομα ΕΟΠΠΥ?Απλά πράγματα!Παρακαλώ ενημερώστε με και εμένα τι χαρτιά ή κινήσεις χρειάζονται.

Και επίσης το χαρτί που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο του Τσμεδε http://www.tsmede.gr/Portals/0/Anakoinoseis/05112012%20-%20epidoma%20toketou.pdf δεν το χρησιμοποιήσατε?Τι σας απάντησαν? Ισχύει μέχρι κάποια ημερομηνία?

Edited by maranti
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.