Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυτονομία Σωμάτων Καλοριφέρ με την προσαρμογή ηλεκτρικής αντίστασης


koser

Recommended Posts

Εγω υποθέτω ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ Νίκο.

Και δεν μου φτάνει το ότι δεν τα γεμίζουν τελείως.... Εδώ είναι Ελλάδα.

Είδες φαντάζομαι τo διαφημιστικό τους... Δεν αναφέρει τίποτα και δεν βρίσκω ούτε τεχνικό εγχειρίδιο.

Ελπίζω να μην τα πουλάνε έτσι στα κουτουρού.....

Γιατί εγώ υποθέτω ότι τα βάζουν σε δίκτυα καλοριφέρ ενεργά και παράλληλα με την κεντρική θέρμανση και την διαστολή την παίρνει το κεντρικό δοχείο....βάρδα όμως μην κλείσει κανείς τον διακόπτη.

Ελπίζω να έχω άδικο και να μην σκάνε τα σώματα και τραυματιστεί κανείς γιατί έστω και ένα να ακούσω θα τους πάρει ο διάολος.

Το τεχνικό εγχειρίδιο της vogelnoot αναφέρει.

 

 

This equipment is not designed to be used by persons (including children) of limited physical, sensory or mental ability,

or who lack experience and/or knowledge, unless they are

supervised by a person responsible for their safety, or are

receiving instruction from them about how to use this equipment.

Do not use abrasive cleaning agents or paint thinner to clean

the units.

(Gold-plated surfaces may only be cleaned with warm water

and soft cloths.)

The designer radiator is filled with a precisely determined

quantity of heat transfer liquid. Repairs which require the

radiator to be ope-ned may only be carried out by the manufacturer or their customer service agents.

This also app

Edited by aithilenio
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 100
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

διαστολη

α) αφενως αφηνεις σκασμενο το κατω βανακι του σωματος

β) αφετερου, τα σωματα εχουν (σαν καινουρια) δοκιμη στα 10 bar , πολυ αμφιβαλω αν θα τα πιασεις ζεσταινοντας απο τους 20 μεχρι τους 90 (λεμε τωρα)

γ) επιπλεον οταν εξαερωνεις τα σωματα οσο υπομονη και να χεις ειδικα στις φετες θα μεινει αερας πανω απο το εξαεριστικο

 

εναλλακτικα, αφηνεις ανοικτο τελειως το κατω βανακι, ζεσταινεις μεχρι οσο παει (95) , εξαερωνεις, κλεινεις βανακι τελειως και τελος

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει οι εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση της διαστολής (αν και είναι για θ.σ. με δυο διακόπτες), αλλά πάντως δεν θα το τοποθετούσα για το λόγο που λέει ο sdim:

Αν θέλεις να ζεσταίνεις και τους γείτονες είναι μια χαρά λύση.

Αν θερμαίνεις το νερό του σώματος ενώ δεν αποσυνδέεσαι από το υπάρχων σύστημα, μόλις πάρει μπρος ο κυκλοφορητής του δικτύου το νερό που ζέστανες στο κύκλωμα με την αντίσταση θα πάει βόλτα.

Επειδή σε ένα σπίτι συνήθως δεν μένει μόνο ένα άτομο και δεν είναι και σίγουρο πως όλοι θα ακολουθούν πιστά τις οδηγίες αυτού που το τοποθέτησε ή που σκέφτηκε να το τοποθετήσει προκειμένου να πετύχει έναν εναλλακτικό και πρόχειρο τρόπο θέρμανσης, μπορεί ο οποιοσδήποτε να το βάλει "εντός" στο υπόλοιπο ενεργό δίκτυο ανοίγοντας τις βάνες, οπότε ....χαιρετίσματα η θέρμανση που πέτυχες με την αντίσταση.

Αλλά ακόμα κι αν το λειτουργούν σύμφωνα με τις οδηγίες έχοντας κλειστές τις βάνες, αν ποτέ θελήσουν να το βάλουν εντός του ενεργού δικτύου και μετά να γυρίσουν πάλι στις αντιστάσεις, άντε να αδειάζουν ξανά τα σώματα και να τα γεμίζουν μετά περίπου μέχρι τα 2/3 ή όσο τέλος πάντων χρειάζεται ώστε να υπάρχει αρκετό κενό ικανό να παραλάβει τη διαστολή. Σκέτη μανούρα.

 

Δεν απαξιώνω το σύστημα, απλά αυτή είναι η άποψή μου, έτσι;

 

Λέει βέβαια ο Μίλτος πως υπάρχει κάτι αντίστοιχο για σώματα λουτρού, αλλά να υποθέσω πως εκεί είναι απομονωμένα από το υπόλοιπο δίκτυο;

Link to comment
Share on other sites

Πολύ φασαρία για το τίποτα. Κάτω από 70 Ευρώ θα κοστίζει προμήθεια+εγκατάσταση? Όχι. Παίρνουμε ένα σώμα λαδιού 2500 W με το ίδιο κόστος και ξεμπερδεύουμε.

Link to comment
Share on other sites

Ενημερωτικά εγώ που ρώτησα μου είπαν 150 ευρώ μαζί με την τοποθέτηση και 120 ευρώ χωρίς. Δηλαδή για 7 σώματα θα χρειαστώ 840 ευρώ χωρίς την τοποθέτηση. Πανάκριβο για μια αντίσταση.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως αν κάποιος έχει θερμιδομετρητή και αφήσει τις βάνες ανοιχτές, ο θερμιδομετρητής μπορεί να γράφει ανάποδα (αν το νερό φεύγει πιό ζεστό), οπότε μετά θα ζητάει και τα ρέστα από τα κοινόχρηστα! :smile: :-) :smile: :-) :smile:

Link to comment
Share on other sites

Ενημερωτικά εγώ που ρώτησα μου είπαν 150 ευρώ μαζί με την τοποθέτηση και 120 ευρώ χωρίς. Δηλαδή για 7 σώματα θα χρειαστώ 840 ευρώ χωρίς την τοποθέτηση. Πανάκριβο για μια αντίσταση.

 

????

για 150 σιγορα δεν αξιζει παραμονο αν το θεμα χωρου ειναι εξαιρετικα δεσμευτικο.

αν θυμηθω θα ρωτησω απο βδομαδα κοστος κατασκευης απο ελλαδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αγαπητοί φίλοι,

Δεν έχω κανένα σκοπό να διαφημίσω το προϊόν αλλά δε μπορώ να επιτρέψω και τη δυσφήμισή του.

Θα παρακαλούσα τους αξιόλογους μηχανικούς που συμμετέχουν στο forum (όπου παρεπιπτόντος το βρίσκω πολύ χρήσιμο και είστε όλοι άξιοι συγχαρητηρίων) όταν κάποιος ζητάει την άποψή τους για ένα προϊόν, πρίν μπουν στη διαδικασία να το κριτικάρουν, να αφιερώσουν τουλάχιστον λίγο χρόνο να το μάθουν. Δεν είναι και κακό όταν δε ξέρουμε κάτι να το λέμε.

Διαβάζοντας το τι έχει γράψει ο καθένας, διαπίστωσα ότι κανείς δε κατανόησε το πως ακριβώς δουλεύει το σύστημα (και είναι λογικό γιατί αυτός που έθεσε το ερώτημα έδωσα πολύ λίγα στοιχεία)

Επιγραμματικά μόνο θέλω να απαντήσω σε κάποιους ότι:

Ναι εμείς που το παρουσιάζουμε στην αγορά πουλάμε και άλλα συστήματα εδώ και 32 χρόνια και δε φοβόμαστε μήπως μας ξεμείνουν οι αντιστάσεις, το αντίστροφο ή ζήτηση είναι πολύ μεγάλη.

Φυσικά δε ζεσταίνονται μόνο οι δύο φέτες απο κάθε σώμα το σύστημα αποδίδει πολύ ικανοποιητικά χωρίς κυκλοφορητή (τα θερμά μόρια του νερού πάνε πάντα πάνω, υπάρχει μια ικανοποιητική φυσική ροή και χωρίς κυκλοφορητή, μη ξεχνάτε ότι σε παλαιότερες εποχές τα συστήματα θέρμανσης στηριζόντουσαν αποκλειστικά στη φυσική ροή του νερού και απο την αρχή ότι το ζεστό νεράκι έχει τη τάση να οδεύει προς τα πάνω)

Όχι δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, προφανώς είναι ένα σύστημα που δουλεύεται πολλά χρόνια (σαν επικουρική θέρμανση σε σώματα λουτρού κυρίως)

Βεβαίως τα σώματα πλέον αποδίδουν όσο watt είναι και η αντίσταση που τοποθετούμε και όχι όσα απέδιδαν προηγούμενα. Ναι, φυσικά θα ζεσταθεί ο χώρος, εάν είχαμε μεγάλα σώματα όχι στον ίδιο χρόνο αλλά ναι θα ζεσταθούμε.

Είναι ένα τίμιο προϊόν, αυτά που λέει τα κάνει. Στις πολυκατοικίες με αυτονομία η οικονομία που αποδεικνύουμε ξεπερνάει το 70% σε σχέση με το κεντρικό λέβητα πετρελαίου. Ήδη έχει τοποθετηθεί σε πολλές κατοικίες και το ενδιαφέρων όλο και μεγαλώνει όσο το προϊόν γίνεται γνωστό.

 

Όχι δεν είναι ακριβό το κόστος κτήσης του. Φυσικά είναι ένα προϊόν το οποίο δεν είναι "πάρτο βάλτο", δε μπορούν να το διαχειριστούν πολυκαταστήματα που πουλάνε τηλεοράσεις, πλυντήρια, έπιπλα τώρα και θέρμανση.... (και είναι ένα από τα θετικά που έχει) δε μπορεί να το συγκρίνει κάποιος με ένα σώμα λαδιού, οι τεχνικές διαφορές είναι μεγάλες (για ρωτήστε κανένα που χρησιμοποιεί σώμα λαδιού εάν είναι ικανοποιημένος και τι κατανάλωση έχει).

Θα πρέπει να γίνει μια εκτίμηση στο κάθε σπίτι και ένας υδραυλικός να τα τοποθετήσει, αντιλαμβάνεσται ότι είναι ένα μια λύση που δίνει κάποιο αντικείμενο εργασιών σε αρκετούς επαγγελματίες.

 

Επισυνάπτω και τη περιγραφή του προϊόντος σε ένα αρχείο με φωτογραφίες και παραδείγματα.

 

PERIGRAFI AYTONOMIAS ME ANTISTASI.pdf

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.