Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καταπάτηση γειτονικού οικοπέδου.


Recommended Posts

Γράφω μόνο και μόνο να τονίσω ακόμη μία φορά: Τα στοιχεία του κτηματολόγιου ΔΕΝ είναι προς οριοθέτηση. Αυτό είναι πλέον Δηλωμένο από επίσημα στόματα να περάσει στους συναδέλφους.  

 

Και μία ερώτηση. Τους τίτλους κτήσης του γείτονα τους είδες?? Στο τοπογραφικό που κάνεις φυσικά το αποτύπωσες και το δείχνεις αυτό σαν όμορο και όχι μόνο. Έχει τα μέτρα του ή έχει αυτά τα παραπάνω μέτρα?? σύμφωνα πάντα με τους τίτλους του.?? Και γιατί, όταν κτιζόταν αυτή η σκάλα, ο πελάτης σου δεν τον σταμάτησε??

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα έγραφα:

Εμβαδό βάσει τίτλου 249τμ

Εμβαδό κτηματολογίου 242τμ

και θα σημείωνα πάνω στο σώμα του τοπογραφικού την επιφάνεια κατάληψης με το εμβαδό της

Link to comment
Share on other sites

Εννοειται πως λαμβανουμε υποψιν τιτλους ιδιοκτησιας και τα συνδυαζουμε με τα στοιχεια του κτηματολογιου. Στη προκειμενη περιπτωση και απο τους δυο τιτλους (του πελατη μου και του γειτονα) προκυπτει η καταληψη του τμηματος. τωρα γιατι δεν τον σταματησε οταν την εκτιζε αυτο ειναι αλλο θεμα...

Link to comment
Share on other sites

Στα όσα πολύ σωστά αναφέρει ο nbr, να συμπληρώσω ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει να ελέγξουμε (το κάνει και ο συμβ/φος) στο κτηματολόγιο, είναι αν η πιθανή απόκλιση εμβαδού είναι εκτός ορίων.

Κατά τα λοιπά:

Οι τίτλοι ελέγχονται μόνο ως προς την αρτιότητα (παρέκκλιση)

Αποτυπώνεται (καθ' υπόδειξιν του ιδιοκτήτη) ότι υπάρχει. Είναι προφανές, ότι κανείς νέος ιδιοκτήτης δεν θέλει να μπλέξει με εκκρεμότητες του προηγούμενου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.