Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γνήσιο της υπογραφής στις Υ.Δ.


Kane

Recommended Posts

Ημουν παρών σε μια δημοπρασία χθές και έγινε "φασαρία" ας πούμε, για το θέμα των γνησίων της υπογραφής. Που βρισκόμαστε με αυτό το θέμα;

 

Διαβάζοντας εδώ http://www.spedeth.gr/site/UserFiles/Shmeiwma%20gia%20gnisio%20ypografis.pdf , ο δικηγόρος του Συνδέσμου, αναφέρει πως δε χρειάζεται. Τι πραγματικά γίνεται;

 

Για την ιστορία ο προιστάμενος της Τ.Υ. που ητο παρών στη δημοπρασία, είπε πως εάν δε συμπεριληφθεί στα επίσημα τεύχη (διακήρυξη δηλ) δεν ακυρώνει κανέναν.

Link to comment
Share on other sites

Αν εχεις προσβαση στον ΣΑΤΕ υπαρχει και εκει γνωμη του νομικου του συμβουλου Κου Σταμοπουλου.Δυστυχως ειναι σε PDF και δεν μπορω να στη δωσω.

 

Ο Προισταμενος εχει εν μερει δικαιο (Αυτη ειναι και η γνωμη του νομικου συμβουλου του ΣΑΤΕ) .Απ την αλλη βεβαια εφ οσον απο το ΣτΕ (βλ.παρακατω) προκυπτει τετοια υποχρεωση τρεις δρομοι υπαρχουν.

1) Να μην ζητηθουν οι δηλωσεις και οταν εκδικαστουν πιθανες προσφυγες θα δουμε τι θα γινει (ή και τι θα δειξει ο ελεγχος απο το ελεγκτικο συνεδριο)

2) Να ζητηθουν οποτε παλι ισχυουν τα παραπανω (συμφωνα με τις 386/12 και 387/12 αποφασεις ΣτΕ πρεπει να ζητουνται) και

3) Να ακυρωθει ο διαγωνισμος και να ζητηθουν διευκρινησεις απο την προισταμενη της υπηρεσιας αρχη .Το τελευταιο κατα τη γνωμη μου ειναι και το πρεπον αφου υπαρχουν εντονες διαφοροποιησεις για το ζητημα .

Παντως για να λυθει το ζητημα πρεπει αμμεσα το ΥΠΟΜΕΔΙ να διορθωσει τις διακηρυξεις.Αλλοιως ειναι σα να μη δεχεται τις αποφασεις του ΣτΕ και επομενως θα γινεται κουλουβαχατα με τις προσφυγες σε αυτο.

Edited by KF
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Εχουμε κάποιο νέο για το θέμα;

 

Θα παρεβρεθώ τη Τρίτη σε μια δημοπρασία και καλό θα είναι να είμαι ενήμερος. Για καλό και για κακό θα κάνω ένα γνήσιο, αν και το θεωρώ περιττό.

Link to comment
Share on other sites

προσφάτως κάναμε προσφυγή σε κατακυρωτική απόφαση οικονομικής για το γνήσιο, χτες εξετάστηκε από την επιτρ. αρθ.68 και η οποία δεν αποφάσισε αφήνοντας παραθυράκι για αποδοχή της προσφυγής. Σημ : η υπηρεσία είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά στην αρχική ένσταση...

 

οπότε κάνε να είσαι ήσυχος ιδίως αν ενδιαφέρεσαι για την δουλειά και κατεβαίνεις "φορτωμένος΄..

Link to comment
Share on other sites

Παίδες ειλικρινά, τί νόημα έχει όταν παρίστασαι αυτοπροσώπως και επιδεικνύεις την ταυτότητα σου να έχεις κάνει γνήσιο? Αφού η επιτροπή τσεκάρει και γράφει ΑΔΤ για κάθε έναν! Τεσπά, επειδή δυστυχώς είμαστε @@@@@@, κάνετε το, για να είστε σίγουροι.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Νόημα συνάδελφε, δεν έχει κανένα, ειδικά για εμάς που εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας, ως ατομική επιχείρηση. Αλλά τι να πώ. Απλώς απο κεί, που πρέπει να μειώνουμε την χαρτούρα, την αυξάνουμε απ'το πουθενά.

 

Αν υπάρξει, κατι επίσημο, θα παρακαλούσα τον γρηγορότερο, να ενημερώσει το νήμα. Και πάλι ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με ν.3345/2005, άρθρο 16 παρ. 5 (λειτουργικά θέματα διοίκησης) ορίζεται ότι: '' Δεν απαιτείται βεβαίωση γνησίου υπογραφής του ενδιαφερομένου, όταν προσέρχεται αυτοπροσώπως......''.

1. Δηλ. για ατομικούς εργολήπτες δεν απαιτείται γνήσιο υπογραφής.

2. Οταν ο καταθέτων την προσφορά είναι ο ίδιος με τον υπογράφοντα τις Υ.Δ. δεν απαιτείται γνήσιο υπογραφής.

3. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν καταθέτει προσφορά ο "Α" και οι Υ.Δ. είναι του ''Β'' . Αυτό παρατηρείται στις Α.Ε.και κυρίως από 3ης και άνω. Εκεί απαιτείται γνήσιο υπογραφής. Ετσι ξεκίνησε αυτό το θέμα.

4. Με την Π.Ν.Μ. 4.12.2012 (ΦΕΚ Α 237/5.12.2012), άρθρο 3, καταργήθηκε η υποχρέωση γνησίου υπογραφής (ΠΡΟΣΟΧΗ: όμως μόνο για συγχρηματοδοτούμενα έργα)

Με αυτά που γράφω, έχασα bonus για ενστάσεις :smile:

Καλή επιτυχία την Τρίτη

Edited by αστέριος
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Πάλι καλά να λέμε που δεν απαιτούν και την παρουσία των γονέων μας εκτός από την προσκόμιση της βεβαίωσης του γνησίου της υπογραφής. :shock:

Link to comment
Share on other sites

Eπειδή πιάνονται απο μια τρίχα...

 

Οι ΥΔ πρεπει να εχουν ημερομηνία την ημέρα του διαγωνισμού; (μεχρι πρότινος αυτό εκανα). Και αν εχουν την ημερομηνία του διαγωνισμού, ήτοι 22/01, πως θα πάω αύριο στη ΚΕΠ και θα κανω γνήσιο της υπογραφής στις 21/01;

 

Εννοώ πως οι υπάλληλοι στα ΚΕΠ θα κολλήσουν στο θεμα πως βεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής στις 21/01 για έγγραφο που θα εχει ημ/νια επάνω του 22/01.

 

Εμείς καλυπτόμαστε, καθώς σύμφωνα με τη διακήρυξη θαρρώ πως το γνήσιο εχει ισχύ ένα μήνα. Απ'οτι θυμάμαι...

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι λέει κάπου ότι η ΥΔ πρέπει να έχει την ημερομηνία του διαγωνισμού ξανά δες το αυτό

Οτιδήποτε δεν έχει ημερομηνία μέχρι ισχύει για έξι μήνες άρα και η ΥΔ κατά κάποιο τρόπο

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΤΣΙ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.