Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερωτηση για Παλιννοστουντες


Recommended Posts

Κυριοι μηχανικοι χρονια πολλα και καλη χρονια.Εχω ενα θεμα με την ρυθμιση και θα ηθελα την βοηθεια σας.Ειναι ενας πελατης που εχει ενα αυθαιρετο στην ομορφη μας Χαλκιδικη.Λοιπον,ο πελατης ειναι απο την Αρμενια,στο διαβατηριο του υπαρχει η σφραγιδα παλιννοστουντων ομως ο ιδιος ταυτοτητα εχει παρει με πολιτογραφηση,δηλαδη εχει δωσει ορκο ελληνικο και εχει παρει την ελληνικη Ιθαγενεια.Σε ενα εγγραφο που εχει εχει σαν θεμα και λεει ''αποφαση πολιτογραφισης ομογενους αλλοδαπου''..Το ερωτημα μου ειναι τι να κανω εγω τωρα,με αυτο μπορει να προχωρησει το θεμα?μπορει να ενταχθει στο μειων 80%?Να σημειωθει οτι η μητερα του πελατη ειναι Ελληνιδα...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αυτο το εχω διαβασει.Με αυτα που εχω καταλαβει ειναι οτι βαση αυτου μπορω να κανω την ρυθμιση με τον μειωμενο συντελεστη σωστα?

Link to comment
Share on other sites

Ο νομος λεει,

να ειναι γραμμενος στα μητρωα αρρενων...και τα δημοτολογια

και να εχει σφραγιδα "παλλινοστων"

Αρα, πιστευω οτι σε καλυπτει

 

 

καλημερα

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

 

Έχω μία περίπτωση, στην οποία ο σύζυγος ιδιοκτήτριας αυθαιρέτου είναι παλιννοστούντας ( η ίδια δεν είναι).Σημείωνω ότι το ακίνητο αγοράσθηκε μετά το γάμο τους.Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το υπεκά και στη σχετικη ερώτηση μου απάντησαν ότι αν επιβαρύνεται φορολογικά μάλλον δικαιούται την έκπτωση. Όλα αυτά όμως προφορικά και με πόλλα μάλλον......

Πιστέυτε οτι μπορεί να δικαιούται την έκπτωση?

Link to comment
Share on other sites

...ποιό "ακινητο" αγορασθηκε?

απο ποιόν?

εχουν ανηλικα?

εχουν αλλη ακινητη περιουσια?

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Με τη λογική, εάν είχε ποσοστό και αυτός, εάν αγοράστηκε το σπίτι μετά το γάμο τους, και εάν όλα τα μέλη της οικογενειας πληρούν τις προυποθέσεις της 1ης και μοναδικής κατοικίας, δικαιούνται την έκπτωση.

Βέβαια εδώ το σπίτι το έχει μόνο η γυναίκα του, ή και αυτός? λίγο χλωμό μου φαίνεται αυτό που λές, αγόρασαν σπίτι και το έγραψε μόνο στη γυναίκα του? δεν έκανε χρήση των γενικών προνομίων που έχουν όλοι αυτοί οι κύριοι στη χώρα?

εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο, εάν κάποιος πάρει την έκπτωση αυτή του 80% , δικαιούται επιπλέον ΚΑΙ την έκπτωση του εφάπαξ? δηλαδή έξτρα -20% από το τελικό ποσό? έχει κάνει κανείς υποβολή τέτοια για να δούμε σίγουρα πώς το παίρνει το σύστημα?

Link to comment
Share on other sites

προς dimitris gm: αγοράσθηκε οικόπεδο στο οποίο χτίστηκε σπίτι αυθαίρετα. δεν έχουν ανήλικα και είναι η μοναδική τους κατοικία-περιουσία

 

προς sarcs: το οικόπεδο το έχει μόνο η γυναίκα (η αγορά έγινε μετά το γάμο μόνο στο όνομα της, το γιατι δεν έκανε χρήση τα προνόμια του δεν το ξέρω) και το σπίτι χτίστηκε αυθαίτερα.

ναι έχω κάνει τέτοια δήλωση και παίρνει και το 20% για το εφαπαξ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.