Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δώμα απο πάνω μου στον 6ο ... ΘΟΡΥΒΟΣ!


alexandros_1978

Recommended Posts

Εννοώ ότι ακόμα και νόμιμο να ήτανε, αφού αντιμετωπίζεις όλα αυτά πρέπει να βρεθεί κάποιος τρόπος. Αντιλαμβάνομαι πλήρως την παλιοκατάσταση που αντιμετωπίζεις. Γερά ρε φίλε. ( δεν μας φωνάζεις καθε βράδυ, να κάνουμε πάρτυ στην ταράτσα??)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Με όλη την καλή διάθεση θέλω να ρωτήσω, αν και νομίζω ότι είναι ρητορικό το ερώτημα.

 

είναι αυτή η λύση επειδή κάποιοι δεν σέβονται όλοι οι υπόλοιποι να μετακομίζουν;

και άντε και μετακομίζεις,

πόσα σπίτια νομίζεις ότι μπορείς να βρεις, στα οποία υπάρχουν στοιχειώδεις κανόνες συμβίωσης;

Δεν μπορεί μετά από τόσα χρόνια και με τόσα επαναλαμβανόμενα προβλήματα να μην υπάρχει κάτι;

Δηλαδή οι ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται για ενοικιαστές νομάδες; δύο μήνες ο ένας, και μετά να έρθει ο άλλος;

 

και το χειρότερο σε όλα αυτά είναι ότι τόσο οι κακοί ιδιοκτήτες όσο και οι κακοί ενοικιαστές στην πλειονότητά

τους το κάνουν επίτηδες. Όλα αυτά θυμίζουν τακτικές από άλλες εποχές. Μήπως έχουμε γυρίσει στο παρελθόν;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αν είσαι ενοικιαστής μετακόμισε χθες. Απλά για να νοικιάσεις το επόμενο να ζητήσεις να μείνεις καμιά μέρα στο σπίτι να δεις αν έχει ξανά τέτοια θέματα. Ο νόμος του Μέρφυ λέει ότι όταν φύγει ο άθλιος γείτονας θα έρθει χειρότερος.

Link to comment
Share on other sites

Αναφορικά με την απάντηση του chris 12

"Αν είσαι ενοικιαστής μετακόμισε χθες. Απλά για να νοικιάσεις το επόμενο να ζητήσεις να μείνεις καμιά μέρα στο σπίτι να δεις αν έχει ξανά τέτοια θέματα. Ο νόμος του Μέρφυ λέει ότι όταν φύγει ο άθλιος γείτονας θα έρθει χειρότερος."

 

 

θέλω να σου κάνω μία ερώτηση: σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο πιστεύεις ότι υπάρχει περίπτωση να σε αφήσει ιδιοκτήτης να μείνεις μία μέρα στο σπίτι;;; νομίζω πως όχι, και άντε και είναι "υποχωρητικός"... και το κάνει... θα το διαπιστώσεις μέσα σε μία μέρα;;;; και πάλι νομίζω πώς όχι....

 

εσείς όλοι που είστε πολιτικοί μηχανικοί, έχετε ποτέ αντιμετωπίσει τέτοιες περιπτώσεις δικαστικά; και πώς τις αντιμετωπίσατε; ως γνωστόν δεν μπορείς να μετακομίζεις συνέχεια. μήπως μπορείτε να μας μεταφέρετε κάποιες από τις εμπειρίες σας; και φυσικά και τους χειρισμούς σας

Link to comment
Share on other sites

....
...εσείς όλοι που είστε πολιτικοί μηχανικοί, έχετε ποτέ αντιμετωπίσει τέτοιες περιπτώσεις δικαστικά; και πώς τις αντιμετωπίσατε; ως γνωστόν δεν μπορείς να μετακομίζεις συνέχεια. μήπως μπορείτε να μας μεταφέρετε κάποιες από τις εμπειρίες σας; και φυσικά και τους χειρισμούς σας

Ως μηχανικοί μπορούμε να συμβάλουμε από κατασκευαστικής άποψης πως τα κτίρια να έχουν τα βασικά προαπαιτούμενα.

Ακόμα και πώς να γίνει ηχομόνωση. Όλα όμως έχουν ένα όριο και ένα κόστος.

Παράδειγμα αν φτιάξουμε κτίριο δίπλα σε αεροδρόμιο και μέσα πρέπει να έχει και συνεδριακό κέντρο τότε τα κοστολόγια ηχομόνωσης είναι ιδιαίτερα υψηλό αλλά τα απαιτεί ο κύριος του έργου για τις ανάγκες του έργου, και είναι εφικτό έξω να προσγειώνεται τζάμπο και μέσα να μη ακούς τίποτα. Αλλα με μεγάλο κόστος φυσικά.

.

Τώρα σε ένα συμβατικό σπίτι ή σε μια συμβατική πολυκατοικία θα γίνει κάπου πρόβλεψη για να κόβει κάποια ντεσιμπέλ ήχου.

Ακόμα και σωστή ηχομόνωση να γίνει από τον κατασκευαστεί για την χρήση του κτιρίου (που δεν είναι γενικά τομέας που δίνουν μεγάλη επιμέλεια διότι το τζάκι στο σαλόνι πουλαει και όχι τα έργα υποδομής) πάλι μπορεί να έχεις έναν βάνδαλο ή έναν τρελό να βάζει κομπρεσέρ μέσα στο σπίτι του για να παίζει το παιδάκι του.

 

Εκεί η επιστήμη (η δικιά μας) σηκώνει τα χεριά ψηλά (μη σου πω και τα πόδια) και ξεκινούν να έχουν λόγο τα δικαστήρια και οι δικηγόροι ή και οι ψυχαναλυτές και κοινωνιολόγοι για συμπεριφορές.

 

Οπότε το ερώτημα σου περί δικαστικών είναι πιο ορθό να το αναζητήσεις σε νομικούς κύκλους ή φόρουμ που έχουν και την αρμοδιότητα.

Το ίδιο φυσικά σε σχέση με την «αντικοινωνική» συμπεριφορά γειτόνων σε φόρουμ κοινωνιολόγων ή ψυχολόγων αν υπάρχουν.

 

Δεν θα μπορέσεις να τα λύσεις αυτά σε φόρουμ μηχανικών εκτός αν θες να κάνεις μόνη σου (το οποίο φυσικά δεν αξίζει τον κόπο να κάνεις αφού δεν είναι καν δικό σου), έργα ηχομόνωσης το οποίο φυσικά σημαίνει κάποια έξοδα πέραν της γενικής κουβεντούλας.

Edited by Didonis
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Αναφορικά με την απάντηση Didonis

 

 

"  Ως μηχανικοί μπορούμε να συμβάλουμε από κατασκευαστικής άποψης πως τα κτίρια να έχουν τα βασικά προαπαιτούμενα....Ακόμα και σωστή ηχομόνωση να γίνει από τον κατασκευαστεί για την χρήση του κτιρίου (που δεν είναι γενικά τομέας που δίνουν μεγάλη επιμέλεια διότι το τζάκι στο σαλόνι πουλαει και όχι τα έργα υποδομής) .... "

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά σύμφωνα με τα λεγόμενά σου, δίνεται έμφαση στο τζάκι -άσχετα αν θα είναι λειτουργικό ή όχι-, παρά σε έργα υποδομής. Σε αυτήν την περίπτωση των έργων υποδομής οι πολιτικοί μηχανικοί δεν έχουν λόγο; Δηλαδή ο κατασκευαστής ορίζει τις προδιαγραφές βάσει κόστους που τον συμφέρει, χωρίς να τηρούνται οι βασικές προδιαγραφές; και αν είναι έτσι τότε πώς παίρνουν άδεια; ή μήπως υπάρχει και  κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε; Ο πολιτικός μηχανικός ως επιστήμων, δεν μπορεί να ασκήσει κάποιου "είδους βέτο"; εξάλλου για την δική του επιστήμη πρόκειται. αυτός έχει τις γνώσεις και τις εφαρμόζει. και αυτός υπογράφει. Επίσης, υπάρχει τρόπος, εγώ να γνωρίζω ότι ένα κτίριο έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με κριτήρια πολιτικού μηχανικού και όχι κατασκευαστή; 

 

και αναφορικά με

"Εκεί η επιστήμη (η δικιά μας) σηκώνει τα χεριά ψηλά (μη σου πω και τα πόδια) και ξεκινούν να έχουν λόγο τα δικαστήρια και οι δικηγόροι ή και οι ψυχαναλυτές και κοινωνιολόγοι για συμπεριφορές." Πίστεψέ με, και σε αυτές τις επιστήμες σηκώνουν τα χέρια ψηλά, μιας και όλα όσα ανέφερες μοιάζουν εδώ και χρόνια να έχουν εφαλτήριο το ίδιο σημείο... οι συμπεριφορές και οι στάσεις δεν είναι αυθύπαρκτες, πάντα υπάρχει κάποια αιτία που τις δημιουργεί!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.