Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετατροπή οροφής πέργκολας σε ενιαία πλάκα


 

Recommended Posts

Πρέπει να γίνει για αρχιτεκτονικούς λόγους μετατροπή οροφής πέργκολας από μπετόν σε ενιαία πλάκα. Τα δοκάρια της πέργκολας είναι επαρκή. Τι πρέπει να γίνει κατά την κατασκευή για να λειτουργήσει σαν ενιαία πλάκα το μπετόν που θα καλύψει τα κενά μεταξύ των δοκαριών?

Link to comment
Share on other sites

Εγκάρσια στη μεγάλη πλευρά της πέργκολας η οποία είναι 7 μέτρα τρέχουν δοκοί 25x50 ανά 1.5 μέτρο, μήκους 2.75μ. Το βασικό ερώτημα είναι πως θα δέσουν οι υπάρχουσες δοκοί με τα νέα στρώση-πλάκα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν την στρώνεις πάνω στις δοκούς, και όχι ανάμεσα, να γίνει η ζωή σου πιο εύκολη? από ύψος δεν σε παίρνει? να λειτουργήσει ως διάφραγμα έτσι κ΄αλλιώς δύσκολο το βλέπω, όπως και να την κάνεις. Εγώ θα την αντιμετώπιζα σαν μια απλή (βαριά) επικάλυψη, την οποία θα αγκύρωνα καλά μην πάει βόλτα.

Link to comment
Share on other sites

nerak από τη στιγμή που έχεις ένα τόσο πυκνό κάνναβο δοκών, μήπως να σκεφτείς τη λύση μιας σύμμεικτης κατασκευής?

Και τι εννοώ: θα σου πρότεινα να τοποθετήσεις τραπεζοειδή μεταλότυπο (τραπεζοειδή για να συγκρατεί καλύτερα το μπετόν σου), ο οποίος θα "κάθεται" πάνω στα δοκάρια σου θα συνδέεται μέσω μπουλόνιών με αυτά και στη συνέχεια πάνω σ΄αυτόν να σκυροδετήσεις. Έτσι θα γλιτώσεις κόπο για την σύνδεση των οπλισμών δοκών - πλάκας (δεν ξέρω κιόλας αν θα το καταφέρεις να τους συνδέσεις για να αποκτήσει μονολιθικότητα το όλο εγχείρημά σου) και ο μεταλότυπός σου θα παίξει το ρόλο οπλισμού της κάτω παρειάς της πλάκας. Ίσως κάτι τέτοιο είναι και πιο εύκολο κατασκευαστικά. Τέλος για να μη φαίνεται ο μεταλότυπός σου από κάτω, με μια γυψοσανίδα κάνεις τη δουλειά.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ ότι είναι πιο σωστό από κατασκευαστικής άποψης, να γίνει η πλάκα από πάνω, γιατί διαφορετικά, πως θα καλουπωθεί ανάμεσα στα δοκάρια? Το κακό όμως είναι ότι η οροφή της πέργκολας αποτελεί συνέχεια οροφής ισογείου, στην οποία πρόκειται να γίνει προσθήκη ορόφου. Αν γίνει λοιπόν η πλάκα πάνω από την πέργκολα, θα πρέπει να ανέβει το δάπεδο του ορόφου, κάτι που θα επιβαρύνει την υπάρχουσα πλάκα.

Link to comment
Share on other sites

θα την επιβαρύνουν όμως και την πέργκολα τα φορτία 5κΝ/μ2 του μελλοντικού δώματος - πέργκολας που θα φτιάξουν οι πελάτες σου

Link to comment
Share on other sites

Μπορεις να τρυπησεις τις δοκους και να περασεις οπλισμό με ρητινες, μονοκοματα 7 μετρα, να αγριεψεις την επιφανεια των δοκων με κομπρεσερ, να καλουπωσεις αναμεσα απο τις δοκους και να ριξεις τις πλακες. Υπαρχουν και ρητινες για την δημιουργια καταλληλης επιφανειας αναμεσα σε νεο και παλιο σκυροδεμα. Το μονο προβλημα η σωστη αγκυρωση κατα τον κανονισμο στις ακραιες στηριξεις το οποιο προσωπικα θα το αγνοουσα.

Link to comment
Share on other sites

εγώ αναρωτιέμαι..

φτιάχτηκε για πέργκολα.

Έχει θεμελίωση για πλάκα?

Μήπως πρέπει να φωνάξετε JCB? :D

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.