Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάταξη από ΑΤΕΙ σε κολλέγιο


giorgos_nt

Recommended Posts

Καλησπέρα σας,καλή και δημιουργική χρονιά εύχομαι..

Διαβάζω αρκετό καιρό τα topic του forum δεν έχει τύχει όμως να συμμετέχω σε κάποιο.

Θα ήθελα την βοηθειά σας, σύντομα αποφοιτώ από το τμήμα πολιτικών δομικών έργων και ενδιαφέρομαι για την συνέχιση των σπουδών μου.

Ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει δυνατότητα κατάταξης σε κάποιο κολλέγιο στην χώρα μας και αν στο μέλων(με τα σημερινά πάντα δεδομένα) θα έχω την δυνατότητα πλήρων επαγγελματικών δικαιωμάτων?

 

Σε επικοινωνία μου με ένα συγκεκριμένο κολλέγιο, υποστηρίζουν οτι αυτό είναι εφικτό.

Αν κάποιος θα μπορούσε να με συμβουλεύσει κάτι,σχετικά με το τι να προσέξω ή τι ενναλακτικές λύσεις υπάρχουν θα ήμουν ευγνώμων!!

 

Επίσης θέλω να πω οτι είμαι 22 χρονών, δεν υπάρχει δυνατότητα ώστε να φύγω για εξωτερικό.

Υπάρχει διάθεση όμως για γνώση!Με απασχολούν επίσης ιδιαίτερα τα ΕΔ..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, δεκτή κάθε παρατήρηση...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 60
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αγαπητέ giorgos, μέχρι σήμερα η μοναδική ουσιαστική λύση για πλήρη επαγγ. δικαιώματα είναι οι κατατακτήριες. Ωστόσο δεν έχει και την καλύτερη σχέση κόστους-οφέλους, αφού θα ξανακάνεις τις ίδιες σπουδές από την αρχή. Οι άλλες λύσεις (MSc, συνέχιση σπουδών στο εξωτερικό κλπ) είναι ημίμετρα. Παίρνεις μεν ουσιαστικές γνώσεις αλλά καθόλου επαγγ. δικαιώματα. Εγώ προσωπικά, όπως και εκαντοτάδες άλλοι συνάδελφοι, μετανιώσαμε που αφιερώσαμε 2 χρόνια για μεταπτυχιακές σπουδές που δεν μας δίνουν κανένα επιπλέον τυπικό προσόν, παρα μόνο ουσιαστικές γνώσεις.

 

Στο κολλέγιο τσάμπα θα ακουμπήσεις τα λεφτά σου. Και σε επίπεδο σπουδών και γνώσεων θα είναι σαφώς κατώτερο του ΑΤΕΙ. Μιλάμε για σχολές που μόλις δημιουργήθηκαν με αμφιλεγόμενη ποιότητα. Και προς το παρόν δεν έχουν ξεκαθαριστεί και τα επαγγ. δικ. τους.

 

Ωστόσο, όπως βλέπεις βρισκόμαστε σε φάση εξελίξεων και αλλαγών (βλ σχέδιο "Αθηνά"), ειδικά για τα τμήματα των Πολιτικών των ΑΤΕΙ. Θα σε συμβούλευα να περιμένεις λίγο για να δεις τις εξελίξεις. Προς το καλοκαίρι και με τα νέα δεδομένα, θα αποφασίσεις τι είναι το καλύτερο για σένα και επί της ουσίας και για τα επαγγ. δικαιώματα.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε allobar σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.

Εχω προβληματιστεί ιδιαίτερα και προσπαθώ να βρω την καλύτερη δυνατή λύση.

Σε ένα ραντεβού που είχα με το κολλέγιο με ΄΄διαβεβαίωσαν΄΄ για την απόκτηση ΕΔ μέσω εγγραφής στο αντίστοιχο επιμελητήριο της χώρας που προέρχετε το συνεργαζόμενο Πανεπιστήμιο.

Παρόλα αυτά προσπαθώ να μάθω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό και τι προβλήματα θα αντιμετωπίσω στο μέλλον.

Δεν υπάρχει λόγος να δώσει κάποιος τόσα χρήματα χωρίς αποτέλεσμα.

Εσύ δλδ αν ήσουν στην θέση μου θα περίμενες μέχρι το καλοκαίρι ώστε να δεις τις εξελίξεις?

Ευχαριστώ για την απάντηση και παλι..

Link to comment
Share on other sites

Αν ότι διαβεβαιώνουν προφορικά το διαβεβαιώνουν και γραπτά, με σφραγίδες και υπογραφές και αστικές ρήτρες αν δεν, τότε δες το.

Εγώ στην θέση σου θα έδινα μεγάλη προσοχή στις συμβουλές που σου έδωσε ο allobar . (εγώ δεν έχω την εμπειρία να βοηθήσω περισσότερο σ αυτό.)

 

Σ αυτό όμως που έχω εμπειρία είναι ότι με τα λόγια τάζουν οι πάντες τα πάντα. Σ αυτό δώσε την μεγίστη προσοχή.

Link to comment
Share on other sites

Didonis ευχαριστώ πολύ, είχα σκοπό να το κάνω στο επόμενο ραντεβού μαζι τους που θα μιλούσαμε για την αντιστοιχία μαθημάτων.

Θα ενημερώσω μόλις μάθω...

Link to comment
Share on other sites

Θα περίμενα τουλάχιστο 2-3μήνες παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις.

 

Πάντως στο κολλέγιο θα το σκεφτόμουν να πάω ακόμη κι αν υπήρχε ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο για τα ΕΔ τους. Πόσο μάλλον τώρα που μιλάμε για πλάγιες οδούς, με εγγραφή σε ξένο επιμελητήριο και άλλες μηχανοραφίες... Τέτοιου είδους λύσεις έχουν μεγάλο ρίσκο. Ακόμη κι αν αυτό γίνεται σήμερα, μπορεί να αλλάξει σύντομα, δεδομένης της ρευστής κατάστασης που επικρατεί. Εγώ στη θέση σου δε θα έπαιρνα το ρίσκο..

 

Πάντως τι να πω.. Εκεί φτάσαμε ρε γμτ; Να αναγκάζονται νέοι, με 4ετείς σπουδές ανώτατης εκπαίδευσης, να "αγοράζουν" ΕΔ γιατί δεν τους τα δίνει η ίδια η ρημαδοχώρα τους; Η πλήρης απογοήτευση...

Edited by Allobar
Link to comment
Share on other sites

O Allobar μια χαρά τα λέει....Καλό είναι να είσαι πολύ επιφυλακτικός με το θέμα των κολλεγίων. Μπορούν να σου πουν το οτιδήποτε αλλά μην ξεχνάς ότι εσύ πληρώνεις και εσύ αφιερώνεις κάποια χρόνια από την ζωή σου. Βρισκόμαστε πιστεύω σε ένα μεταβατικό στάδιο αλλά τίποτα ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο 100%.

Και αν αύριο-μεθαύριο δεν πάρεις αυτά που θα σου τάξουν τι θα κάνεις? Θα κινηθείς νομίκά γιατί έτσι μου είπανε....? Τρέχα γύρευε μετά.....

Περίμενε λίγο και βλέπουμε.

Αν μου έλεγες για σπουδές στο εξωτερικό, αλλάζει το θέμα...

Link to comment
Share on other sites

giorgos_nt εξωτερικό είναι και τα Ivy League (USA) είναι και οι γειτονικές χώρες.

 

Αν σε απασχολούν τα ΕΔ τότε ξανασκέψου το εξωτερικό. Καλές οι κατατακτήριες αλλά απαιτούν 2 χρόνια πολύ κόπο και ίσως χρήμα σε φροντιστήρια, αν όλα πάνε καλά, συνήθως όμως για τους περισσότερους δεν πάνε... Αναρωτιέμαι μήπως οι πανελλήνιες είναι καλύτερες.

Θα τόχεις καταλάβει σε ποιούς τα ΑΕΙ εξαντλούν (καλώς ή κακώς, ας μην το σχολιάσουμε τώρα) την αυστηρότητά τους.

 

Πόσα χρόνια φοίτησης σε υποχρεώνει το κολλέγιο? Πόσα (και άν) credits/subjects σου αναγνωρίζει? Είναι στην πόλη σου? Πόσο είναι τα δίδακτρα? Το τι θα γίνει με τα ΕΔ των κολλεγίων και θα πάρει πολύ χρόνο (ΙΜΟ) και είναι αμφίβολο.

Αν τελικά διαλέξεις κολλεγιοπανεπιστήμιο κράτα μικρό καλάθι πάντως, πολλά τα κεράσια.

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Αν πας σε κολέγιο που είναι συμβεβλημένο με πανεπιστήμιο της ΕΕ (αποδεδειγμένα βέβαια όχι στα λόγια) τότε είσαι ΟΚ. Απλά να ξέρεις στο εξωτερικό σου αναγνωρίζονται τα 2 έτη και συνήθως κάνεις 1 μόνο επιπλέον για BSc & 2 για ΜEng. Μην σου πουν σου αναγνωρίζουμε 2-3 μαθήματα κ καλά σου είναι.

 

Επίσης η διαδικασία αναγνώρισης ίσως σου επιβάλλει εξετάσεις ή πρακτική άσκηση. Να το έχεις και αυτό υπόψιν.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι, ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις.

Αθήνα μένω και είμαι στο τελευταίο εξάμηνο της σχολής (πτυχιακή-πρακτική). Έχω διαβάσει όλα τα σχετικά άρθρα του forum για τις κατατακτήριες και μου φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο να επιτύχη κάποιος συν ότι δεν αναγνωρίζονται κοινά μαθήματα κλπ. (χωρις όμως να την αποκλείω σαν λύση)

 

@stayros -- Όσον αφόρα το κολλέγιο,μου είπαν για 3 χρόνια περίπου αλλά θα με ενημερώσουν ακριβώς βάσει του προγραμματος σπουδών της σχολής μου.Επίσης το κολλέγιο συνεργάζεται(από όσα είπαν) με το University of East London, πως θα μάθω αν είναι συμβεβλημένο?

 

@AMHxaNos -- Όταν λες εξωτερικο, θα θεωρούσες καλή λύση την Κύπρο? Εχω επικοινωνήσει με το Τεχνολογικό Παντεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ)

και μου είπαν οτι γίνετε κατάταξη,χωρις εξετάσεις, γενικά η σχολή ειναι 4 έτη αλλά για τους Έλληνες φοιτητές προστιθεται ένα επιπλέον έτος του M.Sc.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.