Μετάβαση στο περιεχόμενο

Laminate πάνω από ενδοδαπέδια θέρμανση


KPKMP33

Recommended Posts

Δεν έχω εμπειρία, αλλά ίσως εμποδίσει τη μεταφορά θερμότητας διότι το ξύλο λειτουργεί θερμομονωτικά.

Το μόνο που μπορώ να σου πω για το συγκεκριμένο υλικό, είναι ότι θα πρέπει να προσέξεις αν το βάλεις σε μεγάλη ενιαία επιφάνεια, διότι επειδή είναι ευαίσθητο σε υγρασία, αν δεν δημιουργήσεις αρμούς, θα σου παρουσιάσει παραμορφώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι κάτι που απαγορεύεται αλλά σίγουρα πρέπει να έχει ληφθεί υπόψη από το μελετητή γιατί σίγουρα δυσκολεύει την μετάδοση θερμότητας.

Στο σπίτι μου ζήτησα να υπολογίσουν το ενδοδαπέδιο με laminate αλλά τελικά έβαλα παντού πλακάκι.

Σαν αποτέλεσμα έχω τέλεια θέρμανση με φοβερή οικονομία γιατί χρειάζομαι νερό θερμοκρασίας 28 - 30οC όταν έξω είναι 5 - 10ο C.

Link to comment
Share on other sites

H χρήση Laminate καθώς και κολλητό ξύλο, πάνω από ενδοδαπέδια θέρμανση, είναι κάτι το πολύ συχνό, και το εφήρμοσα σε πολλές κατασκευές. Προφανώς η μετάδοση της θερμότητος είναι λιγάκι πιο δύσκολη απ' ότι σε πλακάκι, αλλά όταν η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι μόνιμα ανοικτή τους χειμερινούς μήνες, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Προφανώς αν το δει κανείς και από την αισθητική άποψη σε σχέση με το πλακάκι, απέχει παρασάγγας!!!. Ολα έχουν το τίμημά τους τελικά. Θα το συνιστούσα ανεπιφύλακτα!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον συνάδελφο npanagio και το έχω κάνει και εγώ σε πολλές δουλιές μου (ξύλο κολλητό σε ενδοδαπέδιο).

Βέβαια το αυξημένο κόστος δεν είναι μια και έξω γιατί όπως είπα και πιο πάνω υπάρχει αρκετή διαφορά και στη χρήση.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Οταν η ενδοδαπεδια θερμενετε με συμβατικά καύσιμα( πετραιλεο ,ξυλο,πελλετ) δεν εχει και πολυ σημασία ως προς τις απώλειες αν θα βαλεις Laminate. Απλως αναγκαστικα θα σηκώσεις την θερμοκρασία της προσαγωγης στην ενδοδαπέδια. Η αποδιδόμενη ενεργεια στο χωρο θα ειναι ιδια (αν και η θερμοκρασια ειναι μεγαλύτερη ,το Laminate θα ειναι μονωτικο και το νερο θα επιστρέφει ζεστο στο λεβητα) .

Μονο 2 επισημανσεις : Πρεπει να ενισχυσεις την μονωση κατω απο την ενδοδαπεδια ,για να μην διαρεει θερμότητα προς τα κάτω.

Αν χρησιμοποιήσεις αντλια θερμοτητας ,σε αντιθεση με τα συμβατικα καυσιμα ,εδω ,θα ανεβει η κατανάλωση ρεύματος συμαντικα. Γιατι αν και η αποδιδόμενη ενέργεια παραμενει η ιδια ,αλλαζει η θερμοκρασία προσαγωγής και αυτο εχει μεγαλη επιδραση στο COP της αντλιας,εως και 1 βαθμο παραπανω, Μπορει να δεις αυξηση κατανάλωσης εως και 25%.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.