Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κοστος οπλισμένου σκυροδέματος


Recommended Posts

Συνάδελφοι, ν' ανοίξουμε ένα νέο θέμα για τα σκυροδέματα, να συνεχίσουμε την - ομολογουμένως πολύ ενδιαφέρουσα αλλά οφφ τόπικ - συζήτηση?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ροδόπουλος δέν είναι έτσι, που είναι το ΦΕΚ, κρατάω τα 80/κβ.μ, Barbatos είναι με άντληση η τιμή;

Εξτρα η άντληση...
Link to comment
Share on other sites

Αν βαλλεις 300 κιλα τσιμεντο (αν ειναι 42.5, οπως αυτα που ερχοντουσαν στην Κρητη) θα παρεις αντοχες 30/37.

Επισης ΟΛΕΣ οι μελετες συνθεσης που εχω στα χερια μου για 20/25 φτανουν το Ν/Τ στο οριο του ΚΤΣ (αν θυμαμαι καλα 0.68 - 0..70).

 

 

..... και το πολύ 270-280 kg τσιμέντου....

 

Μα καλά.... τόσο ΜΠ#@#@#@ είμαστε? Υπάρχουν: EC-2, ΕΚΩΣ, ΚΤΣ, ΕΝ-206 (2001?) και δεν ξέρουμε πιο ισχύει και που.

Όταν ο τεχνικός κόσμος "τσακώνεται" για το τι ισχύει και διαπιστώνοντας ότι το ένα είναι πρότυπο, το άλλο απόφαση, το άλλο κανονισμός,

έχω να πω ότι:

 

Ας το πάρουμε ΑΠΟΦΑΣΗ, είμαστε ΠΡΟΤΥΠΟ καταπάτησης ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ.

Edited by FouksMechMech
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα!Αν εξαιρεσω τον Βαρβατο δεν εδωσε αλλος τιμη που μπορω να βρω!Για ποιο λογο δε θα βρω κατω απο 80ε το κυβικο στη Λευκαδα?Αν το παρω απο γυρω περιοχες οπως πρεβεζα?

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημά σου πραγματικά. Το θέμα είναι απο που θα το πάρω φθηνότερα ή τι θα πάρω, τι θα μου έρθει, κλπ. Απο Πρέβεζα θέλεις 1 ώρα μεταφορά στην καλύτερη? Δεν θα βάλεις επιβραδυντή? και οταν θα έρθει στο εργοτάξιο τι σου λεέι οτι θα δουλεύει σωστά ακόμα? θα μου πεις οτι θα σε διαβεβαιώσουν οτι δεν υπάρχει πρόβλημα. ΟΚ τότε να τους ζητήσεις τα εργαστηριακά που δίνουν κάθιση στα 30 λεπτά, 1 ώρα και 1.5 ωρες. Δεν έχουν φύγε τρέχοντας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το προβλημα μου ειναι ξεκαθαρο. Μου εγκριθηκε ενα επενδυτικο προγραμμα μετα απο 3 χρονια αναμονης και επειδη θεωρω πως εδω μπορω να βρω απαντησεις πριν ξεκινησω τι μου προτεινετε?Τι κουφωματα θα βαλω η εσωτερικες κατασκευες ειναι δικη μου επιλογη το μπετον ομως δεν ειναι και επειδη ειστε της αγορας θα ηθελα πληροφοριες στις οποιες θα πρεπει να επιμεινω ωστε να ειναι λογικα τα ποσα που θα μου ζητηθουν γιατι απο οτι γνωριζω στη Λευκαδα υπαρχουν 2 που παρεχουν το μπετο οποτε ειναι πολυ ευκολο να οριζουν τις τιμες!Δε θεωρω λογικη τιμη το 80+ οταν στην αθηνα που μενω φιλος που κατασκευαζει στην Παιανια του κοστιζει 65ε..

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

να σου πω την αλήθεια τίποτα απο τα παραπάνω δεν είναι δική σου επιλογή.

 

Οταν πας πχ στο γιατρό του λές γιατί εσυ παίρνεις 50Ε και ο άλλος την Αθήνα 30Ε. Η επαρχία γενικά έχει ακριβότερο σκυροδέμα για πολλούς και διάφορους λόγους. Κάποιοι είναι λογικοί και κάποιοι όχι. Γενικά πάντως δεν υπάρχει εκμετάλλευση όσο νομίζεις. Τώρα εαν ξεκινάς με την λογική οτι τα 15Ε το κυβικό θα κάνουν την διαφορά, τότε λειτουργείς σαν μεγάλος εργολάβος. Να ήσουνα ο Ακτωρ που θα ρίψει 10000 κυβικά να πω έχει λογική.

 

Η λογική που πρέπει να σου εμφυτεύσει ο μηχανικός σου (εαν έχει διάθεση διότι δεν είναι στο job description) είναι να αγοράσεις κάτι που έχει καλή απόδοση προς τιμή. Η απόδοση δεν είναι μόνο η αντοχή και η κατηγορία (δεν ξαναμπαίνω στην συζήτηση περί ανθεκτικότητας διότι θεωρώ οτι με σένα το παιχνίδι είναι χαμένο αλλα θα τα πληρώσεις στην πορεία πολλαπλά) αλλα στην λογική οτι κάτι μπορεί να πάει στραβά. Για αυτό σου έγραψα για τα εργαστηριακά της κάθισης με βάση τον χρόνο απο Πρέβεζα. Δεν το κατάλαβες όμως διότι δεν γνωρίζεις. Οταν δεις φωλιές θα καταλάβεις όμως και εσυ. Με λίγα λόγια πας στον μηχανικό σαν να πας στον γιατρό. Εαν ο συνάδελφος ξέρει και έχει αντοχή να σε ακούει και πειθώ τότε μπορεί να βγείς κερδισμένος. Εαν πάλι δεν ξέρει ή λεέι σιγά τώρα μην τσακωθώ και να μου τα σπάει κάθε μέρα θα πάς και εσυ και το έργο άμπαλο που λέει γιός μου και θα ρίχνεις μπετά τραβώντας μαργαρίτες. Βγαίνει δεν βγαίνει, με αγαπά δεν με αγαπά.

Link to comment
Share on other sites

Εν πάσει περιπτώσει, όποιος μπορεί να δώσει τιμές δίνει...

Εδώ πέρα, μπορεί να βρείτε πληροφορίες ("απαντήσεις") μπορεί και όχι, μπορεί να είναι και σωστές μπορεί και όχι.

Εσείς έχετε συνεργαστεί με κάποιον μηχανικό για την μελέτη και την επίβλεψη (πιθανόν είναι ο ίδιος). Για την κατασκευή έχετε κάνει κάποια ανάθεση ή θα το αναλάβετε μόνος? Προτείνω να το αναθέσετε με συγκεκριμένες συμφωνίες και να ζητάτε τα ρέστα από τον οποιοδήποτε κατασκευαστή βάσει συμφωνητικού.

Αν τώρα όλα αυτά σας φαίνονται Κινέζικα τότε ο Ροδόπουλος έχει δίκιο...

Ένα μόνο θα πω: Στην οικοδομή δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρξουν κακοτεχνίες, απατεωνιές, λάθος υπολογισμοί, να σας φάνε λεφτά κλπ κλπ Ίσα-ίσα θα έλεγα επειδή ο κάθε ιδιοκτήτης θεωρεί ότι μπορεί να παίξει ΚΑΙ το ρόλο του κατασκευαστή, συμβαίνουν όλα αυτά πολύ συχνά...

 

Μην μου πείτε ότι θέλετε να κάνετε οικονομία! Απλά ανατρέξτε στα θέματα ιδιωτών του φόρουμ μας για να δείτε πόσοι καμμένοι υπάρχουν που λυπήθηκαν ένα +8-10-12% στον κατασκευαστή και πληρώνουν +50% για να πληρώσουν σπασμένα και σπίτι σωστό δεν έχουν....Έκαστος στο είδος του...

Edited by Γιάννης
Link to comment
Share on other sites

Πολύ σωστά τα είπε ο συνάδελφος Γιάννης και ορθά επισήμανε ο @Ροδοπουλος κάποια θεματάκια που αν δεν ανατεθούν σε υπεύθυνους μηχανικούς με γνώση στο θέμα , αγαπητέ @Troikanos13 , θα έχετε μεγάλα προβλήματα στη συνέχεια.

 

Δεν έχετε τις γνώσεις για να καταλάβετε αυτά που σας γράφουμε ούτε βέβαια για να αντιληφθείτε ότι η ενδεχόμενη "οικονομία" που θέλετε να κάνετε , τελικά θα σας κοστίσει πολλαπλάσια .

 

Είναι σαν να μπαίνω σε forum γιατρών χειρούργων και αφού μαθαίνω κόστος επέμβασης , τους γράφω ότι η εγχείριση στον τάδε νομό στοιχίζει τόσο αλλά πηγαίνω στον κουνιάδο μου το ... χασάπη για να μου την κάνει για να γλιτώσω κάποια χρήματα .

 

Προς συντονιστές : Πολύ το κουράσαμε συνάδελφοι . Πληροφορίες δόθηκαν . Ας κλείσει το θέμα .

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.