Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 4,5k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ευχαριστω συναδελφοι. οταν παω το πεα στην τραπεζα και αυτοι κανουν την αιτηση στο ετεαν μπορω απο εκεινη τη στιγμη να κανω αγορα πχ λεβητα? γιατι λενε επιλεξιμες δαπανες ειναι αυτες μετα το πρωτο πεα..ισχυει αυτο η θα βρεθουμε προ εκπληξεως? και να μη το δεχτουνε..

Edited by stvxri
Link to comment
Share on other sites

Θα σου προτεινα, με καθε σεβασμο, να διαβασεις τους οδηγους του προγραμματος και ιδιαιτερα μεσω του http://exoikonomisi.ypeka.gr/Default.aspx

Οι περισσοτερες απο τις αποριες μας μπορουν να λυθουν με μια απλη αναγνωση.

Θα μπορουσες επισης να κατεβασεις χρησιμα αρχεια με ερωτησεις-απαντησεις μεσα απο τα site των τραπεζων.

Link to comment
Share on other sites

τα εχω διαβασει απλα η εμπειρια δειχνει ποτε πληρωνεται και ποιο ποσο η καθε εργασια.γιατι μου ειπαν στην τραπεζα οτι μερικες φορες δεν παιρνουν και οτι ζητανε. ισως να εχουν και καποιες κρυφες προυποθεσεις που τις μαθαινεις μονο οταν ασχολεισαι πολυ με αυτο..

Link to comment
Share on other sites

Ετσι για παραδειγμα, διαβασε την απαντηση στο 14 του οδηγου της Eurobank. Ειναι αυτο που σε αφορα:

 

http://www.eurobank.gr/Uploads/pdf/Q+A%20EXIKONOMISI.pdf

 

Κατα τα αλλα, περνεις ρισκο εαν ξεκινησεις πριν την οριστικη ενταξη στο προγραμμα η οποια μπορει να παρει 5-6 μηνες. Δεν αρκει η προεγκριση για να εισαι σιγουρος για την χρηματοδοτηση

Link to comment
Share on other sites

Eρώτηση προς τους Η/Μ. Διαμέρισμα πολυκατοικίας που θερμαίνεται με δικό του λέβητα (όχι επίτοιχο). Ο ιδιοκτήτης θέλει να βάλει τέντες και κάποια κουφώματα και δεν βγαίνει το 30%. Από τις εναλλακτικές μάλλον καταλήγουμε σε κάτι που να τον πάει κατηγορία Γ στους αυτοματισμούς. Ήτοι κυκλοφορητής inverter ή αντιστάθμιση. Ποιο πιστεύεται ότι θα πετύχει τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση;

Με τα λίγα που ξέρω φαντάζομαι η αντιστάθμιση, γιατί ο inverter μάλλον έχει νόημα σε συνδυασμό με θερμοστατικές, αλλά θα εκτιμούσα μία πιο έγκυρη γνώμη.

Link to comment
Share on other sites

Αντιστάθμιση + inverter κυκλοφορητής + θερμοστατικές κεφαλές στα θ.σ. και πάει κατηγορία Β στους αυτοματισμούς. Επιπλέον καλή μόνωση στο δίκτυο διανομής.

Link to comment
Share on other sites

Nαι το ξέρω, αλλά δεν θέλει να αυξήσει τόσο τον προυπολογισμό, οπότε θα περιοριστούμε στο να ανεβούμε από Δ σε Γ. Γι' αυτό ρώτησα inverter ή αντιστάθμιση.

Για τη μόνωση του δικτύου, είχα ρωτήσει παλιότερα τηλεφωνικά και μου είχαν πει ότι δεν είναι στις επιλέξιμες παρεμβάσεις (βγάλε άκρη τώρα γιατί!)

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτοντας ότι υπάρχει θερμοστατικός έλεγχος: αντιστάθμιση ή inverter + θερμοστατικές βάνες = Β. Αν δεν βάλεις θερμοστατικές, άσε τον inverter. Οι θερμοστατικές όμως δεν είναι κανένα ιδιαίτερο κόστος. Και πληρώνονται από το πρόγραμμα.

Θα σε πάει σε Β με καλό ποσοστό εξοικονόμισης.

Link to comment
Share on other sites

Οπότε αντιστάθμιση μόνο. Λόγο ενός μόνο διαμερίσματος ο inverter κυκλοφορητής δεν μετράει σαν κατηγορία Γ αν δεν συνδυάζεται και με θερμοστατικές κεφαλές.

 

edit: Και με 13,50€ βρίσκεις θερμοστατικές κεφαλές.

Edited by panos-vicious
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.