Μετάβαση στο περιεχόμενο

"Κλείνει" το επάγγελμα το μηχανικού


MAKAP

Recommended Posts

Ένα επιμελητήριο το οποίο έχει ως σκοπό και την προάσπιση των ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΟΥ,

δε θα έπρεπε να είναι συνένοχος στο να με έχει δεμένη χειροπόδαρα φορτώνοντας με χρέη με το ζόρι.

 

Ας λύσουν αυτό το "ασήμαντο" θεματάκι πρώτα στο καταστατικό.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 61
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Να ρωτήσω κάτι αφελές.... Το οικονομικό επιμελητήριο, που γράφεται όποιος θέλει και αν θέλει (σχετικός με τα οικονομικά βεβαίως) και δεν έχει την "ισχύ" του ΤΕΕ, έχουν κάποιο θέμα οι οικονομολόγοι? Τους πήγαν στραβά οι δουλειές? Είναι στο έλεος του καθενός? Τι?

Link to comment
Share on other sites

Ένα επιμελητήριο το οποίο έχει ως σκοπό και την προάσπιση των ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΟΥ,

δε θα έπρεπε να είναι συνένοχος στο να με έχει δεμένη χειροπόδαρα φορτώνοντας με χρέη με το ζόρι.

 

Ας λύσουν αυτό το "ασήμαντο" θεματάκι πρώτα στο καταστατικό.

 

Εγώ ακόμη απορώ πως δεν έχει τεθεί αυτό το ζήτημα και μιλάμε μόνο για αναστολή της ιδιότητας συνολικά για 3 χρόνια.

 

Επιπλέον έχω παρατηρήσει ότι πρώτα από όλα το ΤΕΕ προσπαθούσε να κάνει τις χάρες στην κυβέρνηση με σκοπό να διατηρηθεί ως

 

αναγκαίο για την ιδιότητα των μηχανικών λες και άσχετα με τι προσφέρει δε μπορώ να είμαι μηχανικός δίχως αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Τόσα χρόνια ο κλάδος αντιδρουσε είτε παθητικά είτε καθόλου ,Το καθεστώς των ελαχίστων αμοιβών αλλοπρόσαλλο και ακαμπτο ,αλλου οι αμοιβές ήταν πολυ χαμηλές αλλου μάλλον υψηλές.Αποτέλεσμα ροπή στην αυθαίρετη δόμηση από την μία εκπτώσεις από την άλλη.Ας σκεφτεί κάποιος πόσο κόστιζε το να κατασκευάσεις νόμιμα ένα μεταλλικό στεγαστρο για να παρκάρεις το αυτοκινητό όταν είχαμε ελαχιστη 5000λ.Από την άλλη η αμοιβη επιβελεψης ήταν μάλλον πολυ χαμηλη και δημιουργουσε αντικινητρα για σωστη δουλεία ,ειδικά με αυτο το αλλοπροσαλλο καθεστως αυτεπιστασίας που κυριαρχεί στην Ελλάδα.Για να τα πάρουμε τα πραγματα από την αρχη διεθνως για συνήθη έργα το κόστος μελετών είναι κάπου στο 10% του κόστους κατασκευης.Το κόστος διαχείρισης επίσης κάπου εκεί ,το κόστος μόνο επιβλεψης κάπου στην μεση.

¨Οσον αφορά το φορολογικό απο καθεστώς σχετικης υποφορολογησης περάσαμε σε αγρια υπερφορολόγηση απο το πρώτο ευρώ και μάλιστα πολλά εξοδα να μην αναγνωρίζονται ως επαγγελματικά.Το 23% ΦΠΑ στις υπηρεσίες και η εισπραξη του σε μια ρηχή αγορά οπως η ελληνική χωρις αναπτυγμένο το b2b είναι κίνητρο για συναλλαγες αμοιβαίου συμφέροντος,νομίζω καταλαβαινόμαστε.

Στο ασφαλιιστικό η κατάσταση δυστυχως έχει μπει σε δρόμο χωρίς επιστροφή αντι να συζητάμε πραγματικές βιώσιμές λύσεις αναλωνόμαστε σε ......... .Το ασφαλιστικό τόσο των μηχανικών όσο και όλων των υπολοίπων αποτελεί ωρολογιακή βόμβα.Ο κρατικός προυπολογισμός ακομά και αυτην την στιγμή επιδοτεί με τετραπλάσια ποσα ανα συνταξιουχο τα ταμεία των πρωην δεκο από του υπολοιπους.Αντί ο συντεχνιακός φορεας των μηχανικών να συζυτεί στην βάση βιώσιμων λύσεων εθελοτυφλεί.Προσωπικά η μόνη βιώσιμη λύση που βρίσκω είναι ενοποιηση όλων των φορέων ασφάλισης σε ένα που να επιδοτείται αναλογικά απο τον κρατικό προυπολογισμό και μετασχηματισμός των υπαρχόντων ταμείων σε επαγγελματικά η κλαδικά με εθελοντική συμμετοχή και πολλάπλες κλίμακες.Ολα τα υπολοιπα με φόρους υπερ τρίτων,υποχρεωτικές εισφορές που ανεβαίνουν με τα χρόνια και όχι με τα εισοδήματα είναι καταστάσεις τριτοκοσμικές .Δεν ανέχομαι πλεον να ενημερώνομαι σε κινητό ,email επιστολή για συναλλαγη 1 E με πιστωτική και απο την άλλη το ΤΣΜΕΔΕ να μην μου λέει τι κάνει τις εισφορές μου και να μην λαμβανω τις αναλογιστικές μελέτες που να δείχνουν την βιωσιμότητα του .

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ΑΙΣΧΟΣ!!!

Σκεφτομαι πολυ σοβαρα να τα παρατησω!!!!ειμαστε απαραδεκτοι!!!!!εκτος το οτι εκανα παλι μια βολτα στα site διαφορων΄''συναδελφων'' #$@!& και βλεπω απιστευτα πραγματα!!!πραγματα που κανονικα πρεπει να ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ!!!!

μου διαφημιζει ο αλλος 350ε ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕ ΟΛΑ ΜΕΣΑ!!! 80Ε ΒΕΒΑΙΩΣΗ!!!!

 

ΑΙΣΧΟΣ!!μας κλεβει ρε φιλε....δεν γινεται αυτο που λες παλιο$%^$^$%!!!!πως πληρωνεις την εφορια???πως την ασφαλεια σου??με τι μετακινησε με γαιδαρο???και με γαιδαρο να μετακινησε δεν το ταιζεις??

?γραφειο δεν εχεις????με κερια σχεδιαζεις??δεη??οτε??κινητο???τιποτα απο ολα αυτα??εκτακτη εισφορα????ενοικιο???κοινοχρηστα??ἅναλωσιμα???με καρβουνο γραφεις???ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗΗ!!!

καλα για το ΠΕΑ με 50ευρω εχω βαρεθει να το σχολιαζω......του κ*&*&ου χαρτι..... :shock: :shock:

 

τα λεω ολα αυτα γιατι ερχεται καποιος και μου λεει για ακινητο εκτος αττικης 150χλμ μακρια...του λεω τοσα ελαχιστη (1577...) οκ ειναι με αδεια θα σου κανω κατι καλυτερο το καταλαβαινω......αλλα οχι και 350ε ολα μεσα!!!!! και τοπογραφικο (350-500).....και η απαντηση ....ε ενταξει δεν κανετε και κατι το φοβερο...εχω δει αλλους συναδελφους που περνουν πολυ-πολυ λιγοτερα... :evil: :evil:

 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΩ!!!!!ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΛΕΩ!!! :sad: :-(

 

δηλαδη ποσα πρεπει να κανει ο τυπος με 350ευρω το μηνα....20-30-50...εδω δεν κινητε φυλλο..τουλαχιστον στο δικο μου γραφειο!!!

ενα μεγαλο συγνωμη απο ολους για το υφος μου αλλο ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ!! :sad: :-(

μας θεωρουν ενα τιποτα πλεον....και για αυτο φταιμε ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Εγώ ακόμη απορώ πως δεν έχει τεθεί αυτό το ζήτημα και μιλάμε μόνο για αναστολή της ιδιότητας συνολικά για 3 χρόνια.

 

Γιατί δε μπορώ να μη πληρώνω τσμεδε όσο δεν έχω δουλειά....Στο τεε ας είμαι με 50ευρώ το χρόνο ΛΟΓΩ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ λόγω πτυχίου... (πάει στα κομμάτια)

αλλά ως άνεργος μηχανικός δηλαδή με ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ: ΤΙΠΟΤΑ γιατί πρέπει να πληρώνω στο τσμεδε....αντί να με πληρώνει???????

 

Πρέπει να ξεχωριστούν αυτά τα δύο....

 

Δηλαδή πόσο μυαλό θέλει πια κύριοι υπεύθυνοι?

Ούτε του νηπιαγωγείου δεν είναι αυτό....

 

 

Άλλο Τεε ΆΛΛΟ τσμεδε...

Άλλο μηχανικός ΆΛΛΟ επιτηδευματίας...

Άλλο έχω και δε δίνω και ΆΛΛΟ ΔΕΝ ΕΧΩ και δε δίνω και δεν πρέπει να είμαι υποχρεωμένος να δώσω

Να λόλα ένα μήλο....

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

..δηλαδη ποσα πρεπει να κανει ο τυπος με 350ευρω το μηνα....20-30-50...εδω δεν κινητε φυλλο..τουλαχιστον στο δικο μου γραφειο!!!

Μην αγχώνεσαι, είμαι σχεδόν σίγουρος πως και αυτός με τα 350 όλα μέσα, πάλι δεν έχει δουλειά.

Άντε να έχει ένα δύο πελάτες παραπάνω από έσενα και την ψευδαίσθηση ότι δουλεύει. Και από οικονομικής άποψης, μάλλον είναι σε χείροτερη μοίρα..

Link to comment
Share on other sites

Ανακοίνωση ΕΤΑΑ για τις εισφορές των Μηχανικών που έχουν καταβληθεί

 

 

Συνάδελφε, ήδη έγραψες αυτό το μήνυμα στο θέμα "http://www.michanikos.gr/topic/33829-%ce%9d%ce%ad%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%b9%cf%83%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ad%cf%82-%ce%a4%ce%a3%ce%9c%ce%95%ce%94%ce%95-%ce%95%ce%a4%ce%91%ce%95%ce%95/page__view__findpost__p__553055". To σπαμ απαγορευεται... Το παρόν θα διαγραφεί.

AlexisPap

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

 

Πιστεύω (και το εύχομαι) στο τελος του 2013 ,εαν υπάρχει το ΤΣΜΕΔΕ ,οι μόνοι που θα εχουν πληρώσει θα είναι οι μισθωτοί μηχανικοί. Τότε να δούμε τον απολογισμό του ΕΤΑΑ....

Δεν εχουν καταλάβει πως δεν εχουμε δουλειά-δεν εχουμε λεφτά-δεν μπορούμε να πληρώσουμε,αλλά και αυτοί που πληρώνουν δεν εχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πληρώνουν τα πάντα -πλην ελαχίστων -από τον κορβανά τους.

Συνάδελφοι τα ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ και δυστυχώς μαζί τους και ΕΜΕΙΣ...

Το ΤΕΕ ,εάν υφίσταται ακόμη,πρέπει επιτέλους να συνταχθεί με τους μηχανικούς και να μας βγάλει από το αδιέξοδο του ΤΣΜΕΔΕ.Επιτέλους να υπάρξει απλή λογική!!!!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν ξέρω αν υπάρχουν στοιχεία για το ποσοστό μισθωτών μηχανικών που πληρώνουν το ΤΣΜΕΔΕ, αλλά και εκεί δεν φαίνονται καλά τα πράγματα. π.χ η αδερφή ενός φίλου μου ήταν μηχανολόγος και εργαζόταν σε εταιρεία με ανεμογεννήτριες, η εταιρεία δεν τους πλήρωνε τον μισθό και τελικά έκαναν επίσχεση εργασίας, ο εργοδότης χρωστούσε και ΤΣΜΕΔΕ αρκετών μηνών..... δεν πήραν ούτε φράγκο ούτε θα πληρώσουν ΤΣΜΕΔΕ. Η εταιρεία τώρα προσέλαβε καινούργιους που εργάζονται μαύρα και τζάμπα οπότε ούτε ασφαλιστικές εισφορές ούτε τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.