Μετάβαση στο περιεχόμενο

αλλαγή ποιότητας υλικών στις τοιχοπληρώσεις με τα χρόνια


 

Recommended Posts

Γεια σας. Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε κάτι. Κάνω μια εργασία για τις τοιχοπληρώσεις ( λάσπη, τούβλο ή τσιμεντόλιθο ή σήμερα ytong)  σε κτίρια οπλισμένου σκυροδέματος.  Μήπως ξέρετε πως αλλάζει η ποιότητας των υλικών τοιχοπλήρωσης (λάσπη, τούβλο ή  τσιμεντόλιθο ή σήμερα ytong)  με τα χρόνια? Δηλαδή τι ποιότητα είχαμε στα παλαιά κτίρια και τι έχουμε σήμερα. Και αν υπάρχει διαφορά με τα χρόνια στην ποιότητα πως επηρεάζει την αντισεισμική συμπεριφορά κτιρίου από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Link to comment
Share on other sites

Γιατί γελάτε ρε παιδιά? Επειδή δε γνωρίζετε το αντικείμενο? Και η διατύπωση είναι πολύ καλή αλλά δεν είναι και τόσο απλό το θέμα. Πάμε ξανά. Έχω θέμα συμβολή των τοιχοπληρώσεων (από τούβλο, τσιμεντόλιθο και σήμερα ytong που τα συνδέει λάσπη)  στην αντισεισμική συμπεριφορά κτιρίου από  οπλισμένο σκυρόδεμα. Έχω βρεί πολλές πληροφορίες αλλά αυτό το οποίο δεν μπορώ να βρώ είναι το εξή:  Υπάρχει αλλαγή ποιότητας υλικών (αυτών που ανέφερα επάνω) με τα χρόνια (π.χ σε ένα παλαιό κτίριο και σε ένα καινούριο. Όχι πως αλλάζει η ποιότητα του τοίχου σε ένα κτίριο με τα χρόνια αλλά αν υπάρχει διαφορά σε κτίρια του '40 με το '90 ) ? Κι αν υπάρχει, πώς επηρεάζει αυτή η αλλάγη ποιότητας τη συμβολή της τοιχοπλήρωσης στην  αντισεισμική συμπεριφορά του κτιρίου.

Όποιος γνωρίζει, σας ευχαριστώ 

Edited by nasos12345
Link to comment
Share on other sites

Φιλε Νασο προφανως δεν καταλαβες το "πνευμα" των συναδελφων. Γελασαν με την νοοτροπια των κατασκευαστων διαχρονικα: Οτι  ναναι (υλικο), οπου ναναι...

Οσον αφορα τα θεματα των εργασιων στο πολυτεχνειο ενα εχω να πω: διυλιζουν τον κωνωπα και καταπινουν την καμηλον...

Link to comment
Share on other sites

Μα αυτό που ζητάνε δεν είναι αντικείμενο εργασίας αλλά διπλωματικής και βάλε!

Φαντάζομαι ότι από το φόρουμ δεν μπορείς να αντλήσεις περισσότερα από κάποιες ποιοτικές πληροφορίες του τύπου: κάποια περίοδο τα τούβλα ήταν πιό γερά ή στο κονίαμα βάζανε πιό πολύ ασβέστη και λιγότερο τσιμέντο ή οι μάστορες ήταν πιό συνεπείς..

Ο επιμελητής σου τι κατευθύνσεις σου έδωσε;

Link to comment
Share on other sites

Άστα να πάνε κι όμως είναι εργασία. Έτσι όπως το είπατε με τις πληροφορίες  κάτι τέτοιο μου είπε και ο καθηγητής. Πουθενά δε θα βρω την πληροφορία που θέλω. Θα πρέπει να κάνω ένα άθροισμα των πληροφοριών για να συνοψίσω το αποτέλεσμα και να βγάλω την πληροφορία που θέλω. Δηλαδή θα πρέπει να βρω τι συνέβαινε για τις ποιότητες  του κονίαμα, των τούβλων κ.ο.κ. στα παλιά χρόνια τι συμβαίνει στα καινούρια χρόνια. Από αυτά που έχω βρει να συνοψίσω τι συμβαίνει για την ποιότητα της τοιχοποιίας στα παλιά και στα καινούρια κτίρια. Και με βάση αυτά που έχω βρει να πω τελικά πώς οι τοιχοποιίες με την αλλαγή της ποιότητας τους επιδρούν στην αντισεισμική συμπεριφορά κτιρίου.

Αν ξέρετε κάτι ή μήπως που μπορώ να ψάξω.

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν ειναι εφικτο, αλλα μηπως να επαιρνες δειγματα απο προσφατες οικοδομες, και παλιοτερες, να ελεγξεις την αντοξη τους (πως αραγε?) και να προσπαθησεις να βγαλεις καποιο συμπερασμα. Χρειαζεσαι μεγαλο δειγμα και απο διαφορα μερη, για να εχεις καπως το δικαιωμα να γενικευσεις τα αποτελεσματα σου...

Δεν ξερω αν αυτο που λεω ειναι εφικτο, ή και σωστο, μια ιδεα ριχνω

Link to comment
Share on other sites

Δεν ξερω αν θα σου χρησιμευσει, αλλα εμπειρικος κανονας ειναι ο εξης: Σε κατασκευες απο 40 ετων και πανω, οι τοιχοποιιες πληρωσης αρχιζουν και μετατρεπονται σε φεροντες. Μη ρωτας πως και γιατι! Κατι πιο επιστημονικο δεν εχω! :smile:  :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.