Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΑΝΤΡΟΤΟΙΧΟΥ ΓΙΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ


Recommended Posts

Καλημέρα, θέλω να κατασκευάσω μάντρα μπροστά από την οικοδομή μου, χρειάζεται να εκδώσω οικοδομική άδεια ή μπορώ να το αποφύγω με κάποια άλλη κατασκευή μιας και η απόσταση μεταξύ οικοδομής και ΟΓ είναι περίπου 40 εκατοστά. Θέλω να προβώ στην κατασκευή, ώστε να κατοχυρώσω το χώρο μπροστά από το πεζοδρόμιο.

Link to comment
Share on other sites

Όταν υπάρχει σχέδιο πόλης δεν τίθεται ζήτημα "κατοχύρωσης του χώρου". Για την κατασκευή μάντρας, ναι, χρειάζεται οικοδομική άδεια...

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή χρειαζόμαστε κανονική άδεια ή μικρής κλίμακας; Επίσης εάν γίνει περιτοίχηση μόνο στα δύο άκρα της πρόσοψης μήκος 40 εκατοστά πάχος 20 και ύψος 50 χρειάζεται πάλι άδεια;

Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε, με αυτές τις διαστάσεις που λες (40x20X50) και δυο όμορφες πήλινες γλάστρες να βάλεις (υπάρχουν και σε τετράγωνη μορφή αντί για στρογγυλή) να βάλεις μέσα και μερικά λουλούδια και ένα τσιμεντακι να τις δέσεις να μη φεύγουν δεν θα σου πει κανένας τίποτα, ειδικά αφού το ζητούμενο σου είναι οριοθέτηση κλπ αν κατάλαβα καλά…

Έκτος κι αν άλλο θες, αλλιώς το ρωτάς και διαφορετικά θες να το κάνεις για να γλυτώσεις έξοδα ….  (δεν είναι φυσικά μεμπτό να θες να κάνεις οικονομία, αλλά… )

 

Όμως καλό είναι αφού έχετε συχνά μικρό ερωτήματα κατασκευών και αδειοδοτησεων (όπως είδα από τις συχνές ερωτήσεις σας στο φόρουμ)  να φροντίσετε να συνεργαστείτε με έναν μηχανικό κοντά σας να σας κατευθύνει σωστά και έγκυρα αφού θα έχει την πλήρη εικόνα του ακινήτου σας.

Edited by Didonis
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το ζητούμενο είναι η οριοθέτηση και έχω σκεφτεί και τα κολονάκια πεζοδρομίου. Η τόση μικρή διάσταση προκύπτει από προσκύρωση κοινόχρηστου χώρου λόγω αλλαγής της ΟΓ. Δεν νομίζω ότι είναι κακό που σας εμπιστεύομαι πάρα πολύ!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Κακό είναι, θα σου πούμε άθελα μας κάποια φορά κάποια πατάτα και θα μας τα σούρεις…

Και να μας τα σούρεις όμως αντέχουμε, αλλά δεν ζούμε από τον πόνο του άλλου οι μηχανικοί και στενοχωριόμαστε αν ακόμα και άθελα μας κάναμε ζημιά.

 

Αλλά αφού μας εμπιστεύεσαι εμπιστέψου και την βασική συμβουλή που σου έχουμε  δώσει (νομίζω όλοι οι συνάδελφοι) βρες και έναν μηχανικό δικό σου στα πέριξ σου…

Δεν το λέμε διότι θα μας δώσει προμήθεια ούτε μας έπιασε συντεχνιακός πόνος.

Πίστεψε με… για εσένα είναι…. Κάτι ξέρουμε κι εμείς.

Link to comment
Share on other sites

Δεν σπάει πιάτα, όποιος δεν πλένει, έλεγε ο Λένιν. Όλοι έχουμε το δικαίωμα λάθους.

Τελικά τα μεταλλικά κολονάκια είναι νόμιμα στις δύο άκρες;;

Link to comment
Share on other sites

Άει φτιάξε τα κολονάκια σου, λύσσαξες… νόμιμα είναι κι άμα στα βγάλουν αυθαίρετα θα έρθουμε να κάνουμε διαδήλωση οι μηχανικοί του φόρουμ με βάση την αρχή του Λένιν….

Ένα βήμα εμπρός δύο βήματα πίσω….

 

 

 

Υ.Γ.

Τα ίδια Παντελάκι μου τα ίδια Παντελή ποιος το έλεγε? :mrgreen:

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Η συμβουλη μου ειναι να μη βγάλεις αδεια. Δεν χρειαζεται. Ολοι ετσι το κανουν. Βρες 2 αλβανους βαλε τους να φτιαξουν μπετο , ριξε και μεταλικα κολονακια, συρμα ενδιαμεσα και εχεις γαματη περιφραξη και οικονομικη, χωρις να κωλυσιεργεις με αδειες και λοιπες γραφειοκρατικες ανοησιες. Στην τελικη σιγα μη σε βρουν. Μια περιφραξη εκανες, οχι αυθαιρετο πανω στην παραλια

 

 Δεν νομίζω ότι είναι κακό που σας εμπιστεύομαι πάρα πολύ!!!!!!!!!!

 

Το κακο φιλε μου ειναι οτι πας να κανεις δουλεια μεσω φόρουμ. Εχεις ανοιξει ποσα θέματα ....

 

Εγω αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι πας να τη βγαλεις με δωρεαν συμβουλες απο το φόρουμ, για τις οποιες κανενας δε φερει ευθυνη. Αν - λεω εγω τωρα - ακολουθησεις συμβουλες απο εδω μεσα και μετα βρεθεις εκτεθειμενος τι θα πεις ? που θα ζητησεις ευθυνες ?

 

  Θα σε συμβουλευσω να αντιμετωπισεις τα θεματα σου με την ενδεδειγμενη σοβαροτητα (= να πας σε μηχανικο, να πληρωσεις, και να σου λυσει οποιοδηποτε τεχνικο πρόβλημα έχεις)

 

Και μη ξεχνας σε ολα τα επαγγελματα υπαρχουν καλοι και κακοι. Αν καποτε επεσες σε κακο, ψαξε για καποιον καλο, μη νομιζεις ομως οτι απο το φορουμ θα τη γλιτωσεις και δε θα χρειαστει να βρεις καποιον.

Link to comment
Share on other sites

Βρε παιδιά τι λέτε του ανθρώπου;;; Να καπηλευθεί δημόσιο χώρο προς όφελος της ιδιοκτησίας του;;; Και το λέτε δημοσίως.....

 

Όχι φίλε μου, αυτό που θέλεις να κάνεις είναι παράνομο! Να μην το κάνεις! Θα το βρεις μπροστά σου!

Συμβουλεύσου πρωτίστως το δικηγόρο σου....

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.