Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φυσική Πισίνα (NSP)


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

 

Ήθελα να σας ρωτήσω αν έχει κάποιος σχετική εμπειρία από κατασκευή & λειτουργία, χρήση Φυσικής Πισίνας (NSP) και επιθυμεί να με ενημερώσει σχετικά με όλα τα σημαντικά σημεία για ένα τέτοια έργο.  Δε βρήκα κάποιο σχετικό θέμα εδώ στο φόρουμ.

 

-  Αδειοδότηση, ΝΟΚ & Φορολογικά

-  Τεχνικό / Κατασκευαστικό κομμάτι

-  Λειτουρικό / Περιβαλλοντικό

-  Θερμοκρασίες / Χαρακτηριστικά / Ευελιξία

-  Κόστος κατασκευής & λειτουργίας / συντήρησης

-  Διάρκεια ζωής

-  Υδροφόρος ορίζοντας

-  Εταιρείες & Παραδείγματα

-  Πλεονεκτήματα και ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

-  Ό,τι αλλό θα πρέπει να γνωρίζω...

 

Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ ξανά με NSP, μόνο κάτι άρθρα στο ίντερνετ είχα παλιά διαβάσει και αυτά όχι σχετικά με έργα στην Ελλάδα.

 

Με έναν πελάτη συζητάμε και θέλω να γνωρίζω αν αποτελεί η συγκεκριμένη επιλογή μία αξιόλογη & οικονομική λύση.  Κυρίως το κομμάτι της χρήσης με απασχολεί, αν π.χ. θέλει φροντίδα όλο το χρόνο.  Γιατί ο πρόκειται για εξοχική κατοικία για τους θερινούς μήνες.  Σας ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να προσδιορίσεις τι συγκεκριμένα εσύ εννοείς ως Φυσική Πισίνα? Και το NSP.

 

Κάποιες εικόνες που σου έχουν  κινήσει την προσοχή ίσως βοηθήσει.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω κάτι τέτοιο: http://en.wikipedia.org/wiki/Natural_swimming_pool

Το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον και με έχει απασχολήσει και μένα στο παρελθόν. Είναι καλό να το λύσουμε εδώ και να το έχουμε για κάθε χρήση!!

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ αυτό νομίζω ότι εννοεί αλλά με την σκέτη διατύπωση φυσική πισίνα με μπέρδεψε.

 

(ναι έχουν ενδιαφέρον μεν, είναι τεχνικό έργο δε και όχι φυσικό, αλλά έχουν ψηλό κόστος αρχικής εγκατάστασης για την σε μεγάλο βαθμό πιο φυσικό τρόπο λειτουργίας καθαρισμού κλπ)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ναι σωστά, αυτό ακριβώς το είδος πισίνας εννοώ, υπάρχουν στο Google αρκετά αποτελέσματα για εταιρείς-μαγαζιά (συμβατικής πισίνας) στην Ελλάδα που το προσφέρουν λένε αλλά ήθελα να γνωρίζω και την άποψη του δικού μας κλάδου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η φυσική πισίνα έχει κανονικό εξοπλισμό με φίλτρα και αντλίες και προϋποθέτει εκσκαφές κλπ, επομένως είναι σίγουρο ότι χρειάζεται άδεια.

Δεν ξέρω αν στο ζεστό κλίμα της ελλάδας ταιριάζουν οι φυσικές πισίνες. Νομίζω ότι παρουσιάζουν προβλήματα και ότι το νερό θα πρασινίζει συχνά. Ίσως αξίζει να κάνεις μια ερώτηση σε μια από τις εταιρίες του χώρου.

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορά της φυσικής πισίνας από την 'τεχνητή' έγκειται στον τρόπο διύλισης και απολύμανσης του νερού.

 

Αυτό σημαίνει ότι όσον αφορά θέματα οικοδομικού κανονισμού, μελετών, άδειας κλπ δεν υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση των δύο περιπτώσεων.

 

Από την άλλη μεριά, αν πρόκειται για πισίνα για την οποία θα πρέπει να εκδοθεί άδεια λειτουργίας, μάλλον θα υπάρχει πρόβλημα μια και οι κανονισμοί  προδιαγράφουν την απολύμανση με χλωρίωση. Αφήνουν βέβαια ένα παραθυράκι και για άλλη μέθοδο "κατόπιν εγκρίσεως της υγειονομικής υπηρεσίας", αλλά ακόμη ψάχνω να βρω κάποιον που κατάφερε να πάρει τέτοια έγκριση. 

 

Αν πρόκειται για ιδιωτική πισίνα και υπάρχουν αρκετός διαθέσιμος χώρος και χρήμα, τότε γιατί όχι; Φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Οι Φυσικές Πισίνες NSP (Natural Swimming Pools) απαιτούν σίγουρα οικοδομική άδεια, καθώς είναι ένα πολύπλευρο (αν και απλό) τεχνικό έργο με εκσκαφή, σκυροδέτηση, Η/Μ εξοπλισμό κλπ. Είναι πολύ πιθανό να κολλήσει στην άδεια από την Υγεινομική Υπηρεσία, η οποία ακόμα βασίζεται στην απαρχαιωμένη νομοθεσία του 1973...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.