Μετάβαση στο περιεχόμενο

έγκυρη υπογραφή σε τοπογραφικό


Recommended Posts

θα πρέπει να ξέρεις οτι η δήλωση πάνω στο τοπογραφικό συνήθως εχει θέση υ.δ. αλλά είναι καθαρά θέμα ηθικό και τυπικό να ζητάμε να υπογραφεί απο όλες τις πλευρές μπροστά μας και ακόμα καλύτερα δε αν μας δώσουν και θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής δήλωση με το τι δηλώνουν!!

 

για το αν υπάρχει κάποιο διάταγμα, η απάντηση είναι οχι.

 

το αν θα ζητήσεις εσύ κάτι απο τα παραπάνω είναι δικό σου θέμα για να εξασφαλιστείς σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά στο μέλλον! λένε πολλά ποδάρια έχει ο διάολος...αν σπάσει ένα??

 

αν κάτι πάει στραβά και καταλήξετε σε δικαστήρια...και ερωτηθείς...ο χ υπέγραψε μπροστά σου? λες ναι

σε ρωτάνε πάλι ο ψ??? εσύ τι λές??? οχι? άρα δέχτηκες με ευθύνη σου να υυποβάλλεις ψευδή στοιχεία για έκδοση οικ.άδειας. άρα φέρεις ευθύνη....

αν πεις ψέματα...τότε πάμε αλλου, πάλι φταις δλδ.!!!

 

είσαι διατεθειμένη να αναλάβεις τέτοια ευθύνη????

αρα αν έχεις έστω και 1 στο 1.000.000 κάποια αμφιβολία...τότε Υ.Δ. με γνήσιο υπογραφής και σαφή δήλωση τι και πως....

 

 

 

εντιτ.

όσο για τα υπόλοιπα κρίμα για τον κύριο που εκ του μή έχοντος δημιουργεί θέμα και προσβάλει...επι της ερώτησης σου πάντως, δεν απάντησε καθόλου!

Edited by stavrosa
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Συναδέλφισσα, όπως καταλαβαίνεις δεν μπορεί να υπάρχει δ/γμα το οποίο να ορίζει απλά να μπούν υπογραφές μπροστά σου γιατί αυτό δεν έχει κάποια αξία, απλά εάν υπάρξει θέμα θα σε βγάλουν τρελλή. Αυτό που μπορείς να κάνεις για να έχει αξία η υπογραφή, ειναι η θεώρηση στην αρμόδια αρχή, είτε αυτό γίνει πάνω στο τοπογραφικό, είτε σε μια ΥΔ στην οποία ο εργοδότης να γράφει πως έχει ευθύνη για την υπόδειξη των ορίων στο τοπογραφικό με ημερομηνία ..... του μηχανικού ...... κλπ.. την οποία να κρατήσεις στο αρχείο σου.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ ειλικρινά πολύ οι απαντήσεις σας με κάλυψαν. Θα κάνω το σωστό, ελπίζω να πάνε όλα καλά με τα αδέρφια και να μην έχω δουλέψει ως εδώ άδικα. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω καλυφθεί μόνο ως προς το ερώτημα αν έχω εγω ευθύνη για τυχόν παρανομίας του πελάτη μου. 

Εγώ σε τέτοιες περιπτώσεις σκέφτομαι σαν να είμαι μπροστά σε δικαστήριο: Αν πάει ο άλλος στο δικαστήριο και κατηγορήσει για πλαστογραφία ΕΣΕΝΑ και τον άλλο συνυπογράφοντα, τι θα πεις? Θα πεις ότι εγώ έδωσα τα τοπογραφικά στον έναν και μου τα έφερε υπογεγραμμένα? Δεν καλύπτεσαι! Θα σε ρωτήσει ο οποιοσδήποτε δικαστής, γιατί δεν έβαλες τον κάθε υπογράφοντα να υπογράψει μπροστά σου!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για την ιστορία ζήτησα ΥΔ και ο ιδιοκτήτης αφού με έβρισε μου ζήτησε και τα 150 ευρώ που μου έδωσε ως προκαταβολή πίσω.. Αρα σίφουρα ο κύριος πλαστογράφησε.. Ωραιες δουλειές...

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα,

διάβασα προσεκτικά όλες τις απαντήσεις και έχω να κάνω κάποια σχόλια..

Η τοποθέτηση του συναδέλφου αρχιτέκτονα για τις υπογραφές των τοπογραφικών νομίζω ήταν συμβουλευτική ('εχοντας παρακολουθήσει και άλλες φορές τις απόψεις του).πάντως είναι σωστή.

τώρα όσον αφορά την συνυπογραφή που είναι σωστό να υπάρχει στην συγκεκριμένη περίπτωση εχώ δεν θα καθόμουν προσωπικά ούτε να ασχοληθώ ποιος υπογράφει ή αν ήταν όντως ο αδερφός ή αν ήταν ο μικρός του γιος..ελιμαστε ιδιώτες μηχανικού όχι δικαστές..Αν θέλει η πολεοδομία που είναι η Υπηρεσία που εκδίδει την άδεια να ζητήσει συνυπογραφή ασ το κάνει..εγώ θα έκανα το τοπογραφικό θα ζητούσα υπογραφές (ας έβαζαν ότι ήθελαν) και μετά η πολεοδομία αν θέλει αν ζητήσει Γ.Υπογραφής.

Επαναλαμβάνω δεν είμαστε ούτε αστυνομικοί, ούτε δικηγόροι..είμαστε μηχανικοί..

 

Δηλ. θα έχω εγώ πρόβλημα σε ένα δικαστήριο που δεν έκανα τίποτε λάθος και δεν θα έχι ο ιδιοκτήτης που έβαλε υπογραφή για κάποιον άλλον..μην τρελαθούμε τελείως..

Link to comment
Share on other sites

Θα διαφωνήσω μαζί σου....

 

Διότι πάνω στο τοπογραφικό το οποίο ΣΥΝΤΑΣΣΕΙΣ, έχει π.χ. 2 υπογραφές. Πρέπει να μπορείς να απαντήσεις σε μία πολύ απλή ερώτηση: Υπέγραψαν μπροστά σου? Αν όχι, τότε που ξέρεις ποιος υπέγραψε?

 

Αυτός που σε πληρώνει δεν σημαίνει ότι είναι και ο μοναδικός "επίσημος" ιδιοκτήτης....Θέλει προσοχή με αυτά τα θέματα...Το τοπογραφικό είναι από τις σημαντικότερες διοικητικές πράξεις που συντάσσει ο μηχανικός...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε συμφωνω ότι το τοπογραφικό είναι από τις σημαντικότερες διοικητικές πράξεις..χαίρομαι και που το αναγνωρίζεις..άλλο εννοούσα. την έρευνα για το ιδιοκτησιακό θα την κάνω αν εκπονήσω τοπογραφικό για άδεια δόμησης..δηλ.θα πάρω πιστοποιητικό μεταγραφής, πιστοποιητικό ιδιοκτησίας και συμβόλαια..αλλά δεν θα κάτσω να ελέγξω αν οι συνιδιοκτήτες όντως βάλαν δικιά τους υπογραφή ή βάλανε κάποιον άλλο να υπογράψει..τις υπεύθυνες δηλώσεις ας τις ζητήσει η πολεοδομία που εκδίδει την άδεια όχι εγώ..

και τι θα πει να υπογράψουν μπροστά μου...δηλ.δεν μπορεί ο ένας αδερφός να φέρει ένα φίλο του και να υπογράψει αυτός για τον αδερφό του??θα κάτσω να ψάξω αν όντως αυτός είναι ο αδερφός του???έλεος..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.