Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτηση για κουφώματα αλουμινίου


jlian

Recommended Posts

Ο fade2black έχασε το δίκιο του (την ώρα που πήγαινε προς τη σωστή κατεύθυνση), γιατί έγραψε αρχικά για αλλαγή κουφωμάτων και μετά για θερμοδιακοπτόμενο ή όχι. Για την ανταποδοτικότα της θερμοδιακοπής, σε σχέση με το κόστος της, έχει δίκιο. Όμως η αλλαγή γενικά του κουφώματος βελτιώνει και άλλα χαρακτηριστικά. Εδώ κερδίζεις περισσότερα ... θα μπορούσε πχ μη θερμοδιακοπτόμενο με διπλά ενεργειακά και σωστή εφαρμογή να έχει καλύτερη σχέση κ/ο.

Ιδιαίτερη δε προσοχή στην εφαρμογή των θερμοδιακοπτόμενων ... οι ανατροπές ακόμη και σε μεγάλες εταιρείες με χιλιάδες πιστοποιήσεις παίζονται στην κόψη της φαλτσέτας του αλουμινά ...

Link to comment
Share on other sites

Οκ οπότε έκανα λάθος.

 

Την ειδικότητα μου την έχω γραμμένη, αυτή τη στιγμή είμαι από το κινητό και δεν μπορω να το δω αλλά την έχω σίγουρα περασμένη

Link to comment
Share on other sites

@jlian

Οι επιδοτήσεις είναι 70 - 35 - 15 % ανάλογα με το εκκαθαριστικό σου.

Αξίζει πάντως. Επισκέψου έναν μηχανικό της περιοχής σου και συζήτα το.

 

Πάντως συνάδελφοι, άσχετα με τα νούμερα του ΠΕΑ, η αλλαγή κουφωμάτων,

(ειδικά εκείνων που ακόμα και κλειστά, βλέπεις την κουρτίνα να σηκώνεται)

έχει πολύ μεγάλη διαφορά στην θερμοκρασία!

Κι ας μην πας σε φοβερές επιλογές είτε σε κούφωμα είτε σε υαλοπίνακα.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το εξοικονομω συμφερει ειδικα αμα εισαι στο 70%

Δεν χρειαζεται να κανεις ολες τις εργασιες. δηλαδη και κουφωματ και μονωση και θερμανση. Μπορεις και ενα μονο απο αυτα. Βεβαια καλυτερα θα σου τα πει καποιος μηχανικος εν.επιθ που θα ερθει να δει το σπιτι. Κοιταξε το δεν χανεις, κερδιζεις

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέροντα και κατατοπιστικά όλα αυτά που λέτε, σίγουρα θα φέρω κάποιον να μιλήσω, πριν να αναθέσω την δουλειά σε κάποια εταιρία για τα κουφώματα. Ετσι κι αλλιώς είμαι τώρα στη φάση που έρχοναι και τα βλέπουν και δίνουν προσφορές.. Επειδή έριξα μια ματιά στη σχετική σελίδα του ΥΠΕΚΑ:

 

http://exoikonomisi.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=698

 

Κατηγορία Α1
Ιδιοκτήτες επιλέξιμων στο πρόγραμμα κατοικιών, το ατομικό ή το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα των οποίων δεν ξεπερνά τις 12.000 € ή τις 20.000€ αντίστοιχα. Για την κατηγορία αυτή, τα κίνητρα περιλαμβάνουν τη επιδότηση επιτοκίου 100% (άτοκο δάνειο) σε συνδυασμό με επιχορήγηση ύψους 70% επί του τελικού επιλέξιμου προϋπολογισμού όπως αυτός θα προκύπτει μετά τη διενέργεια της δεύτερης ενεργειακής επιθεώρησης. Δηλαδή ένας πολίτης για επιλέξιμο προϋπολογισμό 10.000€ θα λάβει άτοκο δάνειο 3.000 € και επιχορήγηση 7.000€.

 

Επιλέξιμος προϋπολόγισμός τι σημαίνει; Οτι μπορεί να θέλεις να κάνεις μια αναβάθμιση κόστους 10.000€ και σου δώσαν το ΟΚ ή από κόστος πχ 15.000€ σου εγκρίνουν τα 10.000€; Επειτα τα 7.000€ στα πληρώνει το κράτος και εσύ δανείζεσαι τα 3000€ με μηδενικό επτόκιο; Καλά τα λέω; (υποθέτω οτι μπορεί να φαντάζουν λίγο χαζές οι ερτήσεις, γιατί δεν έχω δανειστεί ποτε μου τίποτα, δεν έχω χτίσει ποτέ μου τίποτα, ούτε έχω ασχοληθεί με επιδοτήσεις και οτιδήποτε άλλο και πιθανόν να μην ερμηνεύω κάτι που διαβάζω σωστα). :smile:

Link to comment
Share on other sites

Πολύ ενδιαφέρον το θέμα αυτό! :smile:  Γιατί είχα σκοπό να αλλάξω διαδοχικά τα κουφώματα σε ισόγειο-πρωτος όροφος, έργο > 10.000€ και είχα μπεί στην λογική λίγα-λίγα και τώρα σκέφτομαι να κάνω περισσότερα πράγματα. Να απευθυνθώ σε ενα πολιτκκό μηχανικό για αυτά; (θέλω να τον ρωτήσω και για μερικά δομικά θέματα του σπιτού). Θέλω να πω όλοι ασχολούνται με αυτά;

Link to comment
Share on other sites

Να σε συμβουλεύσει για το 'εξοικονομώ' και διάφορες λύσεις σε σχέση με τις παρεμβάσεις, μπορεί οποιοσδήποτε μηχανικός.

Ξεκίνα από αυτό, και τα υπόλοιπα θα τα βρεις...

 

Υ.Γ. Πάντως αν είναι κάτι άλλο εκτός από πολιτικός, ΜΗΝ τον ρωτήσεις για στατικά και δομικά θέματα... θα τον αγχώσεις!  :mrgreen:

Απλά ζήτα του να σου συστήσει κάποιον συνεργάτη του...

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.