Μετάβαση στο περιεχόμενο

[Α11] Δικαιολογητικά υπαγωγής στο Ν. 4178/13 (γενικά)


Recommended Posts

Λοιπόν συγκεκριμένα:

 

1) Υπάρχει ακίνητο σε πολυκατοικία, εντός σχεδίου, με Οικοδομική άδεια, χωρίς Σύσταση (Από ότι ενημερώθηκα ο εργολάβος προφανώς όταν πουλούσε το κάθε διαμέρισμα έκανε και σύσταση και έδινε ποσοστό)

2) Το συγκεκριμένο ακίνητο - διαμέρισμα είχε δοθεί ΧΩΡΙΣ τον οποιοδήποτε τίτλο στον Α-κάτοχο (πιθανότατα με προφορική συμφωνία με τον εργολάβο). Εδώ και 40 περίπου χρόνια δεν υπήρχε το παραμικρό θέμα από άποψη ιδιοκτησιακού

3) Ο Α-κάτοχος με προσύμφωνο αγοράς και μόνο, παραχώρησε την χρήση στον Β-κάτοχο, ο οποίος το δηλώνει και στο Ε9 (αν το δήλωνε και ο Α-κάτοχος δεν το γνωρίζω)

4) Τώρα, για διάφορους λόγους (κυρίως οικονομικούς) ο Β-κάτοχος θέλει αυτό το ακίνητο να δοθεί στον ανιψιό του, Γ-κάτοχο και να αποκτήσει και σύσταση Ο.Ι.

 

Εμένα η δικηγόρος μου πρότεινε να γίνει η τακτοποίηση-βεβαίωση κατ' ευθείαν στο όνομα του Γ-κατόχου, καθώς είναι η πιο συμφέρουσα λύση οικονομικά, ώστε να γίνουν σε ένα συμβόλαιο η χρησικτησία, η αποδοχή και η σύσταση.

 

Αντιπρότεινα, λόγο κάλυψης δικής μου αλλά και επειδή το θεωρώ σωστότερο, να γίνει κατά σειρά

   1) Αποδοχή κληρονομιάς από τον Γ-κάτοχο, το ακίνητο διαμέρισμα από τον Α-κάτοχο (ακούγεται περίεργο αλλά μου είπαν ότι θα βρεθεί λύση καθώς είναι συγγενικά πρόσωπα, το είχαν ρίξει στο τραπέζι ως μία πιθανή λύση),

   2) Να πάρω εγώ τον τίτλο αυτόν και να τον χρησιμοποιήσω ως τίτλο ιδιοκτησίας και έπειτα

   3) Nα δώσω την βεβαίωση ώστε να γίνει και η σύσταση Ο.Ι. (το Ε9 που θα χρησιμοποιήσω θα πρέπει να είναι του Γ-κατόχου, δηλαδή σε αυτόν που ΘΑ δοθεί ή μπορώ να χρησιμοποιήσω το τελευταίο Ε9 που έχει δηλωθεί το ακίνητο - όπως αναφέρει ο νόμος - και ας είναι από τον Β-κάτοχο)

 

Συγνώμη αν κούρασα, αλλά προσπάθησα να είμαι αναλυτικός...

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας...

Edited by kostaras4
Link to comment
Share on other sites

το μόνο σίγουρο είναι ότι εσύ δεν μπορείς να κάνεις δήλωση αν δεν σου προσκομιστεί κάποιος τίτλος.

Δηλαδή το πρώτο σενάριο, δήλωση κατευθείαν από τον Γ χωρίς τίτλο, για μένα δεν παίζει.

Για να γίνει αποδοχή δεν πρέπει να έχει πεθάνει ο κληρονομούμενος;

Νομίζω όλες οι εν ζωή πράξεις απαιτούν βεβαίωση, περιλαμβανομένης της δωρεάς.

Link to comment
Share on other sites

Brasco

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πολλά, απλά ήταν μία από τις προτάσεις της δικηγόρου, επομένως θα τους συμφέρει. Θαμπορούσα να προτείνω κάτι άλλο? Αν και δεν θέλω να μπλεχτώ, εκτός αν με διευκολύνει.

 

Apier

Συμφωνώ απόλυτα για τα περι τίτλου, γι' αυτό και ψάχνω λύση. Αυτό που θέλουν να γίνει είναι Αποδοχή κληρονομιάς από τον Α (που πέθανε) στον Γ, ενός διαμερίσματος που δηλώνεται στο Ε9 από τον Β!!! Μου είπαν βέβαια ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν κάτι σαν "τροποποιητική" για το Ε9 του Α, εκτός βέβαια άν μπορώ να χρησιμοποιήσω το Ε9 του Β (παρόλο που το θεωρώ λάθος, ο νόμος δεν το διευκρινίζει. Απλά αναφέρει το τελευταίο Ε9 που έχει δηλωθεί το ακίνητο)

 

 

Επομένως??

 

(Ευχαριστώ για την βοήθειά σας :smile:​ )

Link to comment
Share on other sites

νομίζω ότι είναι αυτονόητο πως ενοεί του δηλούντα, ο οποίος πρέπει να είναι και ιδιοκτήτης.

Αλλιώς θα μπορούσαμε να δηλώναμε όποια θέλαμε αν βρίσκαμε τα Ε9 τους.

Η αποδοχή είναι το καλύτερο σενάριο. Μόλις την κάνει υποβάλει και μία Ε9 και είσαι ΟΚ.

(η φορολογία δεν είναι δικό σου θέμα. Εσύ τους είπες να τα αφήσουν στην τύχη τους 50 χρόνια; )

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ σε όλα apier (ακόμα και για το Ε9 του ιδιοκτήτη, απλά έλεγα μήπως βρούμε κανένα παραθυράκι!). Θα επικοινωνίσω αύριο μαζί τους και αν έχω κάποιο νέο θα ενημερώσω. 

 

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!

 

Δεν ξέρω αν κάποιος συνάδελφος έχει να προσθέσει κάτι άλλο...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι υποχρεωτικό (στον Ν.4014/2011 δεν ήταν) να υποβάλλουμε και σχέδιο της τομής της αυθαίρετης κατασκευής.

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Aν και δεν έχουν δοθεί οδηγίες για σύνταξη και ανάρτηση σχεδίων ακόμη, από το κείμενο του νόμου στο άρθρο 11 φαίνεται ότι και η τομή θα είναι υποχρεωτική για κατηγορία 4 ή 5. Για την κατηγορία 1 και 2 δεν αναγράφεται κάποια τέτοια απαίτηση. 

 

Υ.Γ συμπλήρωσε την ειδικότητα σου στο προφίλ, διότι δεν εμφανίζεται.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα.σε τετραόροφο κτίριο καταστημάτων με δύο κλιμακοστάσια κοινοχρηστα έχει κλειστεί στον Γ και Δ όροφο το ένα από τα δύο και έχουν γίνει μέρος των καταστημάτων.σαν φάκελο μπορώ να υποβάλλω ένα για τα κοινόχρηστα(και για τους δύο ορόφους) και να βάλλω μια λοιπή παράβαση εφόσον δεν εχω Υ.Δ.?(τα κλιμαστάσια μετρουσαν στην δόμηση και έχω συναινεση ιδιοκτητών)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.