Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

κανενα δεν "φορτωνεται"   τις αυθαιρεσιες κανενος...

 

το ενα μεγαλωσε σε βαρος του δευτερου  =  διαμερισματωση.

 

το δευτερο  εχει τα ιδια τμ. της  αδειας...αρα απο "καπου" πηρε αυτα  τα τμ.  που εχασε...δλδ μαλλον μετακινηθηκε στο ...μπαλκονι...

 

αλλοιως δεν εξηγειται..

 

δλδ οπως τα προανεφερε ο φιλος παυλος...

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με αυτά που λες και προείπε και ο Παύλος και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Και εγώ έτσι το είχα στο μυαλό μου.

Αλλά πχ αν αντί για τακτοποίηση με φώναζαν για έκδοση βεβαίωσης νομιμότητας στο συγκεκριμένο διαμέρισμα εγώ θα μετρούσα εσωτερικά και θα έδινα. Είναι εκτός περιγράμματος αλλά δεν θα το αντιλαμβανόμουν εφόσον μέτρησα εσωτερικά...Τα μέτρα και οι χώροι είναι ίδια με της άδειας.

Ειναι λίγο αντιφατικό...

Link to comment
Share on other sites

Αφού λες οτι το δίπλα μπήκε μέσα και το εξεταζόμενο βγήκε προς κάπου (εξώστη, διάδρομο, πλατύσκαλο???). Άρα συνδυαστικά θα το έβρισκες.

tip: Πολλές φορές αν μας ζορίζει το σχήμα που εξετάζουμε (σε μη ορθογώνια σχήματα ιδιαίτερα), ρίχνουμε και μια ματιά από την ταράτσα της πολυκατοικίας κυρίως για να έχουμε γενική οπτική κάτοψης.

Προείπαμε ότι η συνολική επιφάνεια που είναι ίδια δεν παίζει ρόλο στο πρόστιμο. Εξετάζεις τα υπερβάλλοντα του εγκεκριμένου περιγράμματος τμήματα επί κοινόχρηστων χώρων της οικοδομής ώστε να κοστολογήσεις το πρόστιμο.

Link to comment
Share on other sites

εσωτερικα θα μετρουσες  μεν...

 

αλλά,  αν  ο περα τοιχος  κρεμονταν πανω απο τον ακαλυτπο...

 

τι θα εκανες   δε???

 

 

φυσικα και θα το αντιλαμβανοσουν και δεν θα εδινες...

Link to comment
Share on other sites

Παύλο συμφωνώ και έτσι θα το αντιμετωπίσω.Όλη η οικοδομή έχει επεκταθεί ξεκάθαρα στον κοινόχρηστο ακάλυπτο.

Το παράδοξο όμως είναι σε περίπτωση που θα ήθελα να δώσω μόνο βεβαίωση περί μη ύπαρξης αυθαιρεσιών όπου δεν θα γινόταν αντιληπτή η επέκταση εκτός περιγράμματος. Δηλαδή για την ίδια ιδιοκτησία με την ρύθμιση υπάρχουν αυθαιρεσίες (επέκταση εκτός περιγράμματος) ενώ αν ζητούταν βεβαίωση δεν θα υπήρχε κάποια.

Εκτός αν μου λες πως για βεβαίωση σε ΟΙ εσύ μετράς το περίγραμμα όλου του κτίσματος, πλάγιες αποστάσεις κλπ κλπ

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν γινόταν αντιληπτό, την είχες πατήσει γι αυτό φωνάζουμε κάθε μέρα για όσους δίνουν βεβαιώσεις χωρίς πολύ σκέψη.

Αν θέλεις για να το ξεχειλώσουμε τελείως το θέμα σου, ανέβασε το σχέδιο αποτύπωσης (το πρόχειρο των επιμετρήσεων) και το εγκεκριμένο που έχεις για να δούμε οπτικά αν μπορεί κάποιος να το διακρίνει. Βεβαίως πιστεύω ότι στην πράξη κάποια "σημάδια" θα είδες ώστε να πονηρευτείς, πέραν του περιγράμματος.

Εδώ δεν μιλάμε για μέτρηση πλαγίων αποστάσεων του κτιρίου, εκτός και αν είναι κάτι εξόφθαλμο (π.χ εγκεκριμένη θέση σε απόσταση από το όριο και να βλέπεις την πολυκατοικία κολλητά), οπότε θα το εντόπιζες.

Ο νόμος έχει ένα τεράστιο κενό (δεν είναι το μοναδικό άλλωστε) στο θέμα ελέγχου οριζοντίων ιδιοκτησιών, στο κατά πόσο εξετάζεται ένα κτίριο συνολικά στις παραβάσεις του οι οποίες αφορούν και μια εξεταζόμενη οριζόντια ιδιοκτησία.

Βεβαίως η περίπτωση σου δεν έχει να κάνει με αυτό, αφού καταπατάς κοινόχρηστο χώρο.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς δεν τα χω μαζί μου αλλά σου σχεδίασα μια αντίστοιχη κατασταση.
Ο νόμος για χορήγηση βεβαίωσης απαιτεί έλεγχο της ΟΙ και όχι του υπόλοιπου κτίσματος. Στο παράδειγμα που σου παραθέτω το Δ2 έχει μεγαλώσει σε βάθος 0,50 μ, το Δ1 έχει μείνει ίδιο σε τμ αλλά προφανώς έχει καταλάβει μέρος του κοινόχρηστου ακαλύπτου.  Σύμφωνα με τον νόμο χορηγείς για το Δ1 βεβαίωση νομιμότητας. Αλλά αν πας για τακτοποίηση (και σύμφωνα με αυτά που λέγατε παραπάνω) υπάρχει ΥΔ+ΥΚ από το Δ1.
Σε αυτό το οξύμωρο αναφέρομαι...

post-14241-0-36409000-1447954454_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη,

 

συμφωνώ αλλά συνήθως "φουσκώνει" ολόκληρη η μεριά και όλοι οι όροφοι του κτιρίου και όχι μόνο ένα διαμέρισμα. Τουλάχιστον τέτοια είναι η περίπτωση μου. Οπότε δεν υπάρχει κάτι που να βγάζει τόσο μάτι όπως ένας τοίχος που "κρέμεται" πάνω απ΄τον ακάλυπτο..

Link to comment
Share on other sites

Δεν χορηγείς βεβαίωση όταν έχει καταλάβει μέρος κοινόχρηστου διαδρόμου.

Με βάση κάποια σταθερά σημεία μπορείς να διαπιστώσεις ακόμα και στην κάτοψη του ορόφου ότι έχει γίνει η καταπάτηση.

Και στην τελική, καλύτερα να πλεονάζεις πατώντας 2 κλικ ακόμα στο αποστασιομέτρο για σιγουριά,  παρά να μείνει η αμφιβολία στο τέλος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.