Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πως θα δηλώσετε αυθαίρετα και ημιυπαίθριους στο έντυπο Ε9. Στις 15 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής


ΚΑΝΑ

Recommended Posts

Καλά τι λέω κι εγώ. Φυσικά όσο πιο παλιά τόσο πιο πολλά (λεφτά απο το Ε9). Πάντως θα πρέπει να πουν. Ιδίως τώρα με τις νεες 60 δόσεις. Είναι τρια χρόνια διαφορά.

Link to comment
Share on other sites

δεν παρακολούθησα την συζήτηση 

αλλά πληροφοριακά παραθέτω 

Άρθρο 21

Καταβολή ενιαίου ειδικού προστίμου – προθεσμίες

1. Για την εφαρμογή του παρόντος (; μάλλον εννοεί από πότε αρχίζουν οι δόσεις και όχι ως ΓΕΝΙΚΟ ή ότι συσχετίζεται με το θέμα που συζητάτε ;), ως ημερομηνία υπαγωγής νοείται η ημερομηνία καταβολής του σχετικού παραβόλου, ως αυτή παρουσιάζεται δια της ηλεκτρονικής διαδικασίας στο πληροφοριακό σύστημα.

2. Το πρόστιμο καταβάλλεται ως εξής:

α) Σε περίπτωση υπαγωγής έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πρώτου εξαμήνου από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου το πρόστιμο καταβάλλεται εντός προθεσμίας εκατόν δύο (102) μηνών ή δεκαεπτά (`) εξαμήνων από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου.

β) Σε περίπτωση υπαγωγής έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του δευτέρου εξαμήνου από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου το πρόστιμο καταβάλλεται εντός προθεσμίας ογδόντα τεσσάρων (84) μηνών ή δεκατεσσάρων (14) εξαμήνων από την πρώτη εργάσιμη ημέρα του δευτέρου εξαμήνου.

γ) Σε περίπτωση υπαγωγής έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του τρίτου εξαμήνου από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου το πρόστιμο καταβάλλεται εντός προθεσμίας εξήντα (60) μηνών ή δέκα (10) εξαμήνων από την πρώτη εργάσιμη ημέρα του τρίτου εξαμήνου.

 

 

 

Τώρα συνεχίστε!!!

Edited by ΚΑΝΑ
Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται τι θεωρείται υποβολή, η αίτηση μετά παραβόλου ή η περαίωση. Θα πρέπει να πουν.

η απολυτη ασυνενοησια!!!!!

επειδη στον4014 δινονται συνεχως παρατασεις , ειδαν κι αποειδαν απο το ΥΠΟΙΚ και αποφασισαν να ορισουν  την ημερα ένταξης στον νομο (που θεωρω οτι ειναι η ημερομηνια αναγνωρισης του παραβολου) , προκειμενου να δηλωθει το ακινητο στο ε9.Το θεωρω παρανομο βεβαια γιατι μια αιτηση δεν κατοχυρωνει τιποτα αν δεν ολοκληρωθει η διαδικασια, αλλα.........

Link to comment
Share on other sites

τελικα στο εγγραφο του ΥΠΟΙΚ  που αναφερεται στην 9 αναρτηση, σε οτι αφορα τον 4014, ειναι ξεκαθαρο οτι ο χρονος 

υπολογιζεται με την ημερομηνια που το δηλωνεις στο συστημα γιατι τοτε πιστοποιεις με δηλωση σου οτι τοτε εκανες κατι διαφορετικο απο το συμβολαιο σου!

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον για τον 3843 ως ημερομηνία θεωρεί το πότε μπήκε η σφραγίδα της πολεοδομίας, κατ'αντιστοιχία θεωρώ ότι και για το 4014 ημερομηνία θεωρείται αυτή της περαίωσης (ολοκληρωμένη υπαγωγή).

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όχι.

 

Για τον 3843 θεωρεί την ημερομηνία ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ στην πολεοδομία. Καμία σχέση με την περαίωση του 3843.

 

Έτσι και εδώ λοιπόν θεωρεί την ημερομηνία μάλλον του παραβόλου και όχι της περαίωσης.

Link to comment
Share on other sites

Πρωτόκολλο λαμβάνει η υπαγωγή την ημέρα καταβολής του παραβόλου (Άρθρο 21 παρ. 1) όπως σωστά ανέφερε ο ΚΑΝΑ.

Γενικότερα κατά τη φιλοσοφία και του νέου νόμου, περαίωση νοείται όταν εκδίδεται η βεβαίωση περαίωσης ή η βεβαίωση εξόφλησης ποσοστού 30% του συνολικού ποσού προστίμου, κατά τις διατάξεις του, από το πληροφοριακό σύστημα. 

Νομίζω πως εφόσον οι δηλώσεις ανοιγοκλείνουν τόσο απλά και εύκολα περαίωση είναι η καταβολή του ενιαίου ειδικού προστίμου.
Για το ζήτημα δε της υποβολής στοιχείων στο Ε9, κατά τη γνώμη μου, είναι το επόμενο έτος μετά την καταβολή παραβόλου.
Edited by nzerman
Link to comment
Share on other sites

Άρα όποιος πλήρωσε παράβολο το 2011 είναι ήδη παράνομος!!!!

Τι αηδίες είναι αυτές ρε!? Η διαδικασία περαιώνεται με την οριστική υπαγωγή! Όλα τα άλλα είναι μπαρούφες! Μέχρι να γίνει οριστική υπαγωγή εγώ μπορώ να αλλάζω κάθε μέρα τα τετραγωνικά των αυθαίρετων κατασκευών! τι σημαίνει αυτό? ότι θα κάνω κάθε μέρα καινούριο Ε9? Άντε πνιγείτε ρε... Για μένα (και σόρρυ που θα το πω τόσο ωμά) όποιος έκανε οριστική υπαγωγή μέσα στο 2013 και κάνει τώρα νέο Ε9 είναι μεγάλο θύμα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.