Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός αμοιβής για προσθήκη ορόφου


Recommended Posts

Σε περίπτωση προσθήκης ορόφου (122 μ2) σε κτίριο με υπόγειο και ισόγειο 122 μ2 (άδεια του 1978) που σημαίνει ότι θα κάνουμε στατικό έλεγχο του υφιστάμενου υπολογίζουμε στην αμοιβή και στατικά υφιστάμενου ξεχωριστά ή θεωρούμε ότι η αμοιβή μας για αυτό το μέρος της εργασίας συμπεριλαμβάνεται στην προσαύξηση της μελέτης κατά 30% σε σχέση με την μελέτη αντίστοιχου χώρου ως νέο αφού ούτως ή άλλως θα επιλύσουμε όλο το κτίριο εξ αρχής.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

υπάρχει αναφορά σε κάποιο ΦΕΚ σχετικά με αυτό γιατι θα με ενδιέφερε πολύ να το διαβάσω. Ο λόγος που ρωτάω είναι επειδή ο υπάλληλος με υποχρεώνει να κάνω και επίλυση υφιστάμενου κτίσματος...

Link to comment
Share on other sites

Η υποχρέωση στατικής μελέτης υπάρχοντος δεν είναι θέμα αμοιβών.

Άμα υπάρχει αυτή η υποχρέωση, τότε σαφώς και υπάρχει αμοιβή.

Μάλλον σε κάποιο θέμα που έχει αναφορά σε προσθήκες πρέπει να κάνεις ανάλογη ερώτηση.

Link to comment
Share on other sites

συγνώμη είναι λάθος μου που δεν το διευκρίνισα σωστά. Εννούσα οτι ο υπάλληλος με υποχρεώνει να συμπεριλάβω την αμοιβή στατικού ελέγχου υπάρχοντος στον υπολογισμό των αμοιβών, κάτι το οποίο ποτέ δεν έκανα γιατί πίστευα οτι συμπεριλαμβάνεται στην προσαύξηση του 30% στην μελέτη στατικών. Κατά συνέπεια στην προσφορά μου προς τον πελάτη δεν την είχα συμπεριλάβει και τωρα είμαι οριακά να πληρώσω και από την τσέπη μου..Thanx πάντως earling!

Link to comment
Share on other sites

Εγκύκλιος 8 /12-2-1990 της ΔΟΚΚ/β με θέμα Παροχή οδηγιών σχετικά με το ΠΔ 515/89 και της 81304/89 απόφασης

 

Στο κεφάλαιο 7 :

 

"1. Oταν απαιτείται για υπάρχοντα κτίσματα έλεγχος σε στατικά φορτία η αμοιβή της εργασίας αυτής είναι 0,60Α όπου Α η αμοιβή της μελέτης του κτίσματος θεωρουμένου τούτου ως νέου

 

2. Oταν απαιτείται για υπάρχοντα κτίσματα έλεγχος αντοχής σε δυναμικά φορτία η αμοιβή της εργασίας αυτής είναι 0,80Α όπου Α η αμοιβή της μελέτης του κτίσματος θεωρουμένου τούτου ως νέου

 

3. Oταν απαιτείται ύστερα από τους παραπάνω ελέγχους ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του κτίσματος η αμοιβή υπολογίζεται επί της δαπάνης του αντίστοιχου έργου όπως αυτή εξάγεται βάσει αναλυτικού τιμολογίου."

Link to comment
Share on other sites

Κατά συνέπεια στην προσφορά μου προς τον πελάτη δεν την είχα συμπεριλάβει και τωρα είμαι οριακά να πληρώσω και από την τσέπη μου.

γιατί να πληρώσεις από την τσέπη σου;;;;

λες στον πελάτη η πολεοδομία μας υποχρέωσε για το τάδε .-

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.